کرمان رصد

آخرين مطالب

سرمقاله وطن امروز/ تاریخ، آبروی مکرون را برد! مقالات

سرمقاله وطن امروز/ تاریخ، آبروی مکرون را برد!
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - وطن امروز / «تاریخ، آبروی مکرون را برد!» عنوان یادداشت روز در روزنامه وطن امروز به قلم رها عبداللهی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
روزهای گذشته انتشار بیانیه‌‌ای از امانوئل مکرون در شبکه اجتماعی ایکس برای او دردسرساز شد.
رئیس‌جمهور فرانسه در بخشی از بیانیه‌اش که به 4 زبان عبری، عربی، فرانسوی و انگلیسی منتشر شد، نوشته بود: «من از حق مشروع فلسطینی‌ها برای داشتن کشوری مستقل و زندگی در صلح حمایت می‌کنم؛ همان‌گونه که از حق اسرائیلی‌ها برای زندگی در صلح و امنیت و به رسمیت شناخته‌ شدن توسط همسایگان‌شان پشتیبانی می‌کنم».
مکرون در این بیانیه‌ اعلام کرد موضع واضح کشورش عبارت از این است: «بله به صلح، بله به امنیت اسرائیل، بله به کشور فلسطین بدون حماس». او پیش‌تر نیز در سخنانی اعلام کرده بود فرانسه ممکن است در ماه‌های آینده کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.
این اعلام موضع رسمی در حمایت از استقلال کشور فلسطین واکنش تندی را از سوی رژیم صهیونیستی در پی داشت. ابتدا یائیر نتانیاهو، فرزند نخست‌وزیر رژیم در پاسخ به او نوشت: «برو به جهنم! بله به استقلال کالدونیای جدید! بله به استقلال پلی‌نزی فرانسه! بله به استقلال کورس! بله به استقلال گینه فرانسه! امپریالیسم جدید فرانسه در غرب آفریقا را متوقف کنید».
بازار
فرزند نتانیاهو روی نقطه حساسی دست گذاشت که آبروی مکرون با ژست دموکراسی و حقوق بشر را برد. بنیامین نتانیاهو نیز بشدت به مکرون تاخت و روی همین نقطه حساس دست گذاشت و جواب داد: «ما موجودیت خود را به دلیل توهمات دور از واقعیت به خطر نمی‌اندازیم. ما از کسانی که مخالف استقلال کورس و کالدونیای جدید هستند، درس‌ و موعظه اخلاقی قبول نمی‌کنیم، آنها به اشتباه از ما خواهان برپایی کشور فلسطین هستند». این نقطه حساس، ماجرای تاریخ سیاه استعمارگری فرانسه است که تا زمان فعلی هم ادامه دارد. تاریخ فرانسه حاوی صدها سال سلب حقوق مردم بومی سرزمین‌های مختلف و چپاول ثروت‌های خدادادی‌شان است. فرانسه حداقل 80 مستعمره در سراسر جهان داشته و نیمی از مرزهای جهان را امپریالیسم فرانسه و بریتانیا ترسیم کرده است. فرانسه امروز هم حداقل 12 قلمرو استعماری دارد. با اینکه جمعیت کشور فرانسه 70 میلیون نفر است، حداقل 260 میلیون نفر در جهان تحت حاکمیت دولت فرانسه هستند و فرانسوی صحبت می‌کنند که این جمعیت همان ساکنان مستعمرات فعلی فرانسه هستند. تمایلات استقلال‌طلبانه این مستعمرات بعضاً در سال‌های اخیر موی دماغ دولت فرانسه شده و اخبار اعتراضات و ناآرامی‌های‌شان آبروی این دولت را که خود را مهد دموکراسی می‌داند، برده است. 
کالِدونیای جدید که نتانیاهو از آن نام برد، یکی از مجموعه‌ جزایر تحت تملک فرانسه (از 1853) در اقیانوس آرام است. 
کالدونیای جدید به عنوان یک قلمرو فرادریایی فرانسه، تحت ریاست رئیس‌جمهور فرانسه قرار دارد و نماینده عالی دولت فرانسه در این منطقه مسؤول اجرای سیاست‌های فرانسه است.
کالدونیای جدید دارای یکی از بزرگ‌ترین ذخایر نیکل جهان است و یک‌چهارم ذخایر شناخته‌شده نیکل را در خود جای داده که آن را به یکی از پیشروترین صادرکنندگان نیکل تبدیل کرده و تأثیر خوبی بر درآمدهای دولت فرانسه دارد. کالدونیا طی یک سال گذشته در پی اعتراضات استقلال‌طلبانه ساکنان بومی ناآرامی‌های خشونت‌باری را پشت سر گذاشت و در حال حاضر نیز وضعیت شکننده‌ای دارد.
پلی‌نزی فرانسه نیز از سرزمین‌های فرااقیانوسی فرانسه است که جزو زیباترین و توریستی‌ترین جزایر اقیانوس آرام جنوبی است. پلی‌نزی فرانسه که از 118 جزیره تشکیل شده، از سال 1889 به عنوان قلمرو فرانسه محسوب می‌شود. 
جزیره کورس در شرق ایتالیا نیز از املاک کشور فرانسه محسوب می‌شود و سال‌هاست صدای خودمختاری از آن بلند است.
گینه فرانسه نیز در آفریقاست‌. این مستعمرات که از اقیانوسیه تا اروپا و آفریقا و آمریکای لاتین و حتی قطب جنوب گسترده شده‌اند، اگرچه حدود یک‌دهم مستعمرات قدیم فرانسه هستند اما ممانعت دولت فرانسه از استقلال‌شان اقدامی ضدحقوق بشری و ضددموکراسی ا‌ست. 
جز خوی استعمارگری، فرانسوی‌ها به شرارت در دیگر کشورها هم شهره‌اند. آنها عادت دارند از نظر سیاسی و تسلیحاتی به کشورهای متجاوز کمک کنند اما در جنگ‌ها ژست بی‌طرفی و صلح‌طلبی بگیرند. فرانسه و بریتانیا بعد از جنگ اول جهانی با خوی استعماری خود منطقه غرب آسیا را بین خود تقسیم و روی نقشه‌اش خط‌خطی‌های شرارت‌بار کردند و نکبت اسرائیل را در دامان آن گذاشتند؛ بدون اینکه نظر و انتخاب و حقوق مردم منطقه برای‌شان اهمیتی داشته باشد. 
فرانسه نه تنها به صهیونیست‌ها در تأسیس یک کشور یهودی کمک کرد و پس از تشکیل، موجودیت آن را به رسمیت شناخت و از تصمیم اسرائیل برای پیوستن به سازمان ملل حمایت کرد، بلکه سال 1953 شروع به فروش تسلیحات به اسرائیل کرد و به یکی از نزدیک‌ترین متحدان و حامیان آن تبدیل شد. پاریس برای از بین بردن ناسیونالیسم عربی ـ که از گرفتاری‌های آن در مستعمراتش بود ـ به اسرائیل کمک کرد ولی در جنگ اعراب و اسرائیل موضع بی‌طرفی گرفت. البته چند سال بعد علاوه بر ساخت نیروگاه اتمی در اسرائیل، به آزمایش نخستین بمب اتم او کمک کرد!
فرانسه این کار را در ازای کمک اسرائیل برای کنترل کانال سوئز انجام داد. در راستای این مسأله، اسرائیل، فرانسه و بریتانیا به مصر حمله کردند و جمال عبدالناصر را کنار زدند. اگر سازمان ملل ورود نکرده بود، معلوم نبود می‌خواستند چه بلایی سر مصر بیاورند. فرانسه همچنین از حامیان صدام در جنایاتش علیه مردم ایران طی 8 سال جنگ تحمیلی بود. حالا بعد از صدها سال جنایت و استعمار، واقعا ژست آزادی و برابری و دموکراسی به آنان نمی‌آید و اینگونه حتی توسط تروریستی چون نتانیاهو که خون از دستانش می‌چکد مورد تمسخر و طعنه قرار می‌گیرند.
مردم فرانسه که همواره زیر سایه چماق یهودستیزی برای حمایت از حقوق مردم فلسطین دچار دوگانگی بوده‌اند، امروز در مقابل جنگ ویرانگر غزه واقعیت را عریان‌تر از قبل می‌بینند و بی‌عملی دولت‌شان نسبت به این جنایات برای‌شان قابل تحمل نیست. مواضع اخیر مکرون را شاید بتوان در همین چارچوب تحلیل کرد. 
افکار عمومی جهان، دولت‌های اروپا و آمریکا را در جنایات جنگی نتانیاهو شریک می‌داند و بعید است حرکاتی چون بیانیه مکرون بتواند سهم آنان را در به اینجا رسیدن کار رژیم صهیونیستی پاک کند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/714438/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خبر خوب «حامیم» به طرفدارانش

سرمقاله سازندگی/ سه نکته کلیدی مذاکرات

در دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا چه گذشت؟

سرمقاله هم میهن/ شفافیت سرمایه بابک زنجانی

گام‌های بلند ایران در تسلیحات‌ هایپرسونیک

تولید فیلتر هوای طبیعی با استفاده از بامبو

مادر شهیدان «عباس و جوهر عباسیان» به رحمت ایزدی پیوست

کشف بیش از ١١ میلیون لیتر سوخت قاچاق طی سال گذشته در کرمان

پیش‌بینی وضعیت جوی، دریایی و دمایی استان هرمزگان برای سه‌شنبه 2 اردیبهشت 1404

مناسبت روز/ سه‌شنبه، 2 اردیبهشت‌ماه

دو مدال شطرنجبازان نوجوان ایران در رقابت‌های غرب آسیا

واکنش تند جوکوویچ به سؤالی درباره بازنشستگی‌اش

آغاز اردوی جهانی تیم واترپلو جوانان با حضور 22 بازیکن

همیلتون در انتظار فصلی دردناک با فراری است

آهنگ جدید/ «یه جوره دیگه» با صدای بابک جهانبخش

سرمقاله دنیای اقتصاد/ اصطکاک‌ها را جدی بگیریم

میکرونیدل و نانودارو؛ ترکیبی نوین برای درمان بدون درد

درخشش دو دانش آموز دختر کرمانی در المپیاد فرش

برگزاری اولین رویداد ملی چوگان در یزد

شکست تیم والیبال سایپا مقابل ویتنام در لیگ قهرمانان آسیا

واکنش فدراسیون دوومیدانی به نتایج ضعیف تیم نوجوانان در آسیا

اجرای «چهار فصل» ویوالدی توسط کودک با استعداد

سرمقاله خراسان/ دیپلماسی ایرانی و ابتکارات چندوجهی

توسعه باتری‌های نسل بعدی با شارژ سریع‌تر و عمر طولانی‌تر

تعطیلی به موقع برای بازسازی پرسپولیس

راه‌اندازی خط تولید رب اسپتیک در عنبرآباد

کاهش 85 درصدی هزینه‌های درمان با پزشک خانواده

معافیت مالیاتی صنایع با احداث نیروگاه‌های خورشیدی

آغاز به کار سامانه ایجاد و ترمیم سوابق تحصیلی دانش آموزان

مدیرعامل میدکو: برای فولاد سیرجان ایرانیان تامین برق پایدار خواهیم داشت/ دکتر ابراهیمی: در چالش آینده بر سر تامین سنگ، ما قرارداد تامین طولانی مدت داریم

رضا قوچان‌نژاد درباره گلزار چه گفت؟

سه بازیکن جدید در راه پرسپولیس!

پیش فروش 3 خودرو کرمان موتور با تخفیف 50 تا 80 میلیونی آغاز شد +جدول

احتمال جدایی بوژوویچ قوت گرفت

سر بر آوردن بابک زنجانی در صنعت ریلی

پشت پرده استراتژی پوتین برای آتش‌بس موقت با اوکراین

بوستان چیتگر میزبان بانوان می شود | جشنواره دختران ریحان به چیتگر می رود

ادعای احضار چندین روزنامه‌نگار به پلیس امنیت در دولت پزشکیان!

افشای چهره کلیدی احمدی‌نژاد در هولدینگ بابک زنجانی

خاطره بازی با عشقی پر تنش با صدای محمد اصفهانی

اجرایی جذاب از موسیقی متن فیلم «هری پاتر»

روس‌‏ها علاقه‌‏ای ندارند برنامه هسته‌‏ای ایران از کنترل خارج شود

رئیس‌جمهور نوچه‌پرور

نیویورک تایمز: ریاض دیگر خواهان تنش نیست

گرداب بی‌آبی زاینده‌رود

آمریکا برای جنگ با ایران آماده می‌شود؟

معمای ورود چهار فروند ایرباس و بوئینگ به ایران

رسانه در ترویج اندیشه های دینی نقش محوری دارد

آلودگی هوا و نور شبانه می‌تواند ریسک سرطان تیروئید را در کودکان افزایش دهد

محققان به اولین داروی توان‌بخشی پس از سکته مغزی در آزمایش روی موش‌ها دست یافتند