کرمان رصد

آخرين مطالب

تداوم حملات انصارالله چه معادلاتی را برای تهران رقم می زند؟ مقالات

تداوم حملات انصارالله چه معادلاتی را برای تهران رقم می زند؟
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ساعاتی پیش ارتش یمن اعلام کرد که فرودگاه بن گوریون در تل‌آویو را با یک موشک بالستیک هدف قرار داده است. پیش‌تر، در حمله‌ روز سه شنبه حوثی ها، پایگاه هوایی نواتیم نیز با موشک «فلسطین 2» مورد اصابت قرار گرفته بود. این سؤال مطرح می‌شود که آیا درگیری‌های فعلی همچنان در قالب جنگ‌های نیابتی باقی خواهند ماند یا زمینه‌ساز رویارویی مستقیم قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی خواهند شد؟ و آیا پای تهران، ناخواسته به این منازعه باز می شود؟
 ساعاتی پیش، رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که در پی حمله موشکی یمن و فعال شدن آژیرهای هشدار، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، نشست کنست را نیمه‌کاره رها کرده و به پناهگاه منتقل شده است. او پس از این حادثه اعلام کرد که انصارالله یمن بهای اقدامات خود را خواهد پرداخت. هم‌زمان، اورژانس اسرائیل از زخمی شدن 13 نفر به دلیل ازدحام در هنگام پناه گرفتن خبر داد. در ادامه این حملات، ارتش یمن اعلام کرد که فرودگاه بن گوریون در تل‌آویو را با یک موشک بالستیک هدف قرار داده است. پیش‌تر، در حمله‌ روز سه شنبه حوثی ها، پایگاه هوایی نواتیم نیز با موشک «فلسطین 2» مورد اصابت قرار گرفته بود. یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن، تأکید کرد که در صورت تداوم حملات به غزه، دامنه اهداف یمن در فلسطین اشغالی گسترش خواهد یافت.
این اقدامات هم‌زمان با چهار حمله یمنی‌ها به ناو هواپیمابر آمریکایی «یواس‌اس هری ترومن» و کشتی‌های جنگی واشنگتن در دریای سرخ انجام شد. به گفته نیروهای یمنی، این حملات پاسخی به تجاوزات آمریکا و اسرائیل در منطقه است و یمن در حمایت از فلسطین، دست از اقدامات خود نخواهد کشید. این تحولات نشان‌دهنده ورود درگیری‌های منطقه‌ای به مرحله‌ای جدید است. تشدید حملات یمن علیه اهداف اسرائیلی و آمریکایی، علاوه بر فشار امنیتی بر تل‌آویو، موقعیت راهبردی آمریکا در دریای سرخ را نیز به چالش کشیده است.
حملات جدید یمنی ها و مواضع ترامپ درباره ایران
دور تازه حملات حوثی ها در حالی انجام می شود که دونالد ترامپ دیروز چهارشنبه 29 اسفند بار دیگر به ایران در مورد حوثی‌های یمن هشدار داد. او در شبکه اجتماعی خود، تروث سوشال، نوشت: «گزارش‌هایی رسیده است که نشان می‌دهد ایران شدت حمایت تجهیزات نظامی و پشتیبانی کلی از حوثی‌ها را کاهش داده، اما همچنان مقادیر زیادی تجهیزات ارسال می‌کند. ایران باید فوراً ارسال این تجهیزات را متوقف کند. بگذارید حوثی‌ها خودشان بجنگند. در هر صورت، آن‌ها شکست خواهند خورد، اما به این روش سریع‌تر شکست می‌خورند.»
رئیس جمهور آمریکا این را هم افزود که «خسارات سنگینی به حوثی‌های وحشی وارد شده است و خواهید دید که این وضعیت به‌طور فزاینده‌ای بدتر خواهد شد؛ این یک نبرد برابر هم نیست و هرگز هم نخواهد بود. آن‌ها به‌طور کامل نابود خواهند شد!» این پیام پس از آن منتشر می‌شود که «دو مقام ارشد ایرانی» روز چهارشنبه به خبرگزاری رویترز گفتند که ایران پیامی شفاهی به نماینده حوثی‌ها در تهران ارسال کرده و از این گروه خواسته است که تنش‌ها را کاهش دهد. همچنین گفته شده که، عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران در جریان سفر خود به عمان، از مقامات این کشور که در گذشته نقش میانجی‌گری میان تهران و حوثی‌ها را بر عهده داشتند، درخواست کرده که پیام مشابهی را به این گروه منتقل کنند.
گفتنی است که، رئیس ‌جمهور آمریکا روز دوشنبه هفدهم مارس (27 اسفند) اعلام کرده بود که «ایران را مستقیما مسئول هرگونه حمله از سوی شورشیان حوثی یمن خواهد دانست.» دونالد ترامپ در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت: «از این لحظه به بعد، هر شلیکی که از سوی حوثی‌ها، به عنوان شلیکی از سلاح‌ها و رهبری ایران در نظر گرفته خواهد شد، و ایران مسئول شناخته شده و عواقب آن را متحمل خواهد شد.» رئیس جمهور آمریکا در ادامه ادعاهای ضدایرانی خود، اتهاماتی را متوجه تهران کرد و مدعی بود که «خودمان را گول نزنیم! صدها حمله‌ای که توسط حوثی‌ها، انجام می‌شود، همگی از ایران نشأت می‌گیرند و توسط ایران ایجاد شده‌اند. هر حمله یا انتقام‌جویی بیشتر از سوی حوثی‌ها با نیرویی عظیم روبه‌رو خواهد شد و هیچ تضمینی وجود ندارد که این نیرو در همان‌جا متوقف شود.»
حال با در نظر گرفتن نکات فوق این سؤال مطرح می‌شود که آیا درگیری‌های فعلی همچنان در قالب جنگ‌های نیابتی باقی خواهند ماند یا زمینه‌ساز رویارویی مستقیم قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی خواهند شد؟ و آیا پای تهران، ناخواسته به این منازعه باز می شود؟ پیش از حمله موشکی امروز پنجشنبه حوثی ها به اسرائیل، خبرگزاری رویترز در گزارشی مدعی شده بود که این گروه (حوثی‌ها)، تحت هیچ شرایطی، از جمله فشارهای نظامی آمریکا یا درخواست‌های متحدان خود مانند ایران، از حملاتشان به کشتی‌های اسرائیلی در دریای سرخ عقب‌نشینی نخواهند کرد. این موضوع را وزیر امور خارجه این گروه مسلح یمنی اعلام کرده است. در همین راستا، روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده هم ادعا کرد که حوثی‌ها طی 18 ماه گذشته، 174 بار به کشتی‌های نیروی دریایی آمریکا حمله کرده‌اند و این گروه بدون حمایت ایران قادر به انجام چنین حملاتی نیست.
پیامی که ترامپ از طریق یمن می خواهد به تهران ارسال کند
فارین پالیسی گزارش داد که در حالی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، تلاش می‌کند برای جنگ اوکراین به یک آتش‌بس برسد و هم‌زمان با شکست آتش‌بس در غزه دست‌وپنجه نرم می‌کند، کمپین نظامی ایالات متحده در یمن علیه حوثی‌ها را شدت بخشیده است. این نشریه در ادامه نوشته است که هنوز مشخص نیست آیا حملات هوایی گسترده می‌توانند اهداف واشنگتن در یمن را محقق کنند—و حتی مهم‌تر اینکه، این اهداف در دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ دقیقاً چه خواهند بود.
از روز شنبه، ارتش آمریکا هر روز ده‌ها حمله دقیق به مواضع حوثی‌ها در نزدیکی دریای سرخ انجام داده و تأسیساتی مانند سامانه‌های راداری، پرتابگرهای موشکی سیار، سایت‌های پهپادی، اردوگاه‌های آموزشی و مقرهای فرماندهی را هدف قرار داده است. گزارش‌ها حاکی از آن است که در این حملات بیش از 50 نفر، از جمله چندین فرمانده حوثی و پنج کودک کشته شده‌اند. ژنرال الکسوس گرینکویچ، مدیر عملیات ستاد مشترک ارتش آمریکا، در یک نشست خبری در پنتاگون تأکید کرد که «ما به‌طور علنی درباره جزئیات این عملیات صحبت نخواهیم کرد، اما بدانید که این حملات مطابق یک برنامه مشخص انجام می‌شود.» او همچنین افزود که این حملات ادامه خواهند داشت «تا زمانی که به اهداف رئیس‌جمهور دست یابیم.»
اما این اهداف دقیقاً چیست؟ دولت آمریکا اعلام کرده که قصد دارد توانایی حوثی‌ها در ایجاد اخلال در تجارت دریایی جهانی را کاهش دهد. حوثی‌ها از اواخر سال 2023 حملات خود را به مسیرهای کشتیرانی بین‌المللی افزایش داده‌اند. پیش‌تر، دولت بایدن نیز چندین بار حوثی‌ها را هدف قرار داد، اما موفق نشد سلطه این گروه بر یکی از حیاتی‌ترین خطوط تجاری جهان را به‌طور کامل از بین ببرد.
علاوه بر این، حملات جدید آمریکا پیامی به ایران، حامی اصلی حوثی‌ها، نیز ارسال می‌کند. این اقدام بخشی از سیاست «فشار حداکثری» ترامپ است که با هدف وادار کردن تهران به مذاکره درباره برنامه‌های هسته‌ای و موشکی‌اش دنبال می‌شود. با این حال، «شان پارنل»، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، اعلام کرده که این حملات تنها یک اقدام دفاعی برای «حفظ امنیت میهن» نیز محسوب می‌شوند. در همین حال، تنش‌ها در منطقه پس از آنکه کاخ سفید reportedly به اسرائیل چراغ سبز برای ازسرگیری بمباران‌های غزه نشان داد، تشدید شده است. گزارش‌ها می‌گویند که شمار کشته‌شدگان حملات اخیر اسرائیل به بیش از 400 نفر رسیده است.
پس از تضعیف حماس در غزه و حزب‌الله در لبنان توسط اسرائیل، توجه آمریکا و متحدانش بیش از پیش معطوف به حوثی‌ها شده است. این گروه بارها موشک‌ها و پهپادهایی را به سمت اسرائیل پرتاب کرده و تل‌آویو در آماده‌باش کامل برای مقابله با موج جدیدی از این حملات است. تنش‌ها زمانی دوباره بالا گرفت که اسرائیل ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه را متوقف کرد و حوثی‌ها در واکنش، حملات خود به کشتی‌های تجاری اسرائیلی و غربی در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب را از سر گرفتند. به نظر می‌رسد که حملات آمریکا، واکنش‌های تلافی‌جویانه بیشتری از سوی حوثی‌ها به دنبال داشته باشد. روز سه‌شنبه، حوثی‌ها یک موشک بالستیک به سمت اسرائیل شلیک کردند که به گفته ارتش این کشور، قبل از رسیدن به خاک اسرائیل رهگیری و منهدم شد.
سؤال اصلی این است که آیا کمپین نظامی گسترده‌تر آمریکا تهدید حوثی‌ها را کاهش خواهد داد یا فقط به یک جنگ پرهزینه و فرسایشی دیگر تبدیل خواهد شد؟ یک کارشناس نظامی اروپایی که به دلیل حساسیت مسائل امنیتی ناتو نخواست نامش فاش شود، این کارزار جدید را به‌سادگی «دیوانگی» توصیف کرده است. جیمز هولمز، استاد کالج جنگ دریایی ایالات متحده، نیز تردید دارد که حملات هوایی و نیروی دریایی بتوانند یک گروه مسلح غیر دولتی را که در مناطق گسترده‌ای از خشکی مستقر است، سرکوب کنند. او معتقد است: «اینکه آمریکا منابع نظامی گران‌بهای خود را در جنگی هزینه کند که ممکن است در آینده در منطقه اقیانوس آرام به آن نیاز داشته باشد، منطقی به نظر نمی‌رسد.» به گفته او، اگر آمریکا واقعاً قصد نابودی حوثی‌ها را داشته باشد، حملات هوایی کافی نخواهد بود و به نیروی زمینی نیاز خواهد داشت، چیزی که نه ترامپ و نه مردم آمریکا تاکنون تمایلی به آن نشان نداده‌اند. هولمز نتیجه‌گیری می‌کند: «برای پیروزی در این جنگ، باید در میدان نبرد حضور داشت؛ رو در رو.»
بازار

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/708029/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استاندار کرمان: «ای ایران بخوان»، پیام اقتدار و وطن‌دوستی است

قیمت گوشت قرمز امروز 15 تیر 1404

پول دیجیتال تهدید یا فرصت برای بورس و بازارهای سنتی؟

مهر قرارداد خشک نشد؛ اولین استعفای فصل!

ساخت نانوحسگری که سلامت غذا را در 15 دقیقه آزمایش می‌کند

قیمت دام زنده امروز 15 تیر 1404

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری: مسافران مراقب بلیت هواپیمای فیک باشند

گواهی مشارکت با سود پیش بینی شده 40 درصد با ضمانت بانک ملی ایران

آیا ثبات نرخ بلیت اتوبوس ادامه خواهد داشت؟

رضا علیپور در جام‌جهانی سنگنوردی پنجم شد

حضور دو شطرنجباز ایران در جام جهانی زنان

اسناد تازه و گره خوردن CIA به ترور کندی

فواید و مضرات استفاده از جوش شیرین برای فرش (5 مزیت و 3ضرر)

نحوه از بین بردن بوی دود فرش پس از آتش سوزی

چراغ سبز به واردات چهار قلم کالای اساسی غذایی از فردا

پوریای ایران؛ متخصص سرویس!

بیفوما: به ایران برمی‌گردم اما زمانش را نمی‌دانم

بیانیه رسمی بایرن درباره مصدومیت موسیالا

بازی کردن با ربات‌ها باعث می‌شود بیشتر شبیه به انسان باشند

کنترل بازار برنج با شروع برداشت و ثبت سفارش‌های واردات

مجازات کارفرمایانی که اتباع غیرمجاز را به کار گیرند

کرمان سوگوار عاشورای حسینی

پیشنهاد کشورهای بریکس برای اصلاحات صندوق بین‌المللی پول

واشنگتن‌پست: ترامپ کمک به اسرائیل را به اوکراین ترجیح داد

هشدار زرد هواشناسی در استان کرمان

اقامه نماز ظهرعاشورا در استان کرمان

بازرسی وزارت اقتصاد از عملکرد بانک‌ها طی جنگ 12 روزه

سرمربی سابق ایران روی نیمکت ترکیه

عکس تلسکوپ فضایی جیمز وب از خوشه گلوله

گندمکاران این خبر را بخوانند

پایان دوران مربیان خارجی و آغاز فصل تازه بوکس ایران

سردار دورسون به ایران برنمی‌گردد؛ 2 پیشنهاد برای مهاجم پرسپولیس

نوزادان درد را متفاوت از بزرگسالان تجربه می‌کنند

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های مسافربری: کرایه اتوبوس‌های بین‌شهری افزایش نداشته است

سرمربی تیم ملی و سوگواری برای سیدالشهدا

صفحه afc با انتشار این ویدیو تولد مهدی میرجلیلی دروزاه بان تیم ملی فوتبال ساحلی را تبریک گفت

تیم بحران زده لیگ ملت‌ها در آستانه تغییر سرمربی

استاد دانشگاه آمریکایی: روسیه و چین از تضعیف برنامه هسته‌ای ایران خرسند هستند

فروش بلیت قطارهای اربعین در هفته جاری

روزبه چشمی قراردادش را با استقلال تمدید می‌کند

واکنش جوکوویچ به صدمین پیروزی در ویمبلدون

غیبت بارتوش کورک مقابل ایران در لیگ ملت‌های والیبال

مذاکره استقلال با یک هافبک خارجی

بزرگ‌ترین و مهمترین قرارداد فوتبال ایران!

از مورچه‌های بالدار متنفرید؟ اجداد غول‌پیکر آن‌ها زمانی هم‌اندازه مرغ مگس بودند

امیر ابوطالب،مربی سازنده فوتبال ایران درگذشت

مسی وقتی بازی می‎‌کند، خوشحال‌ترین آدم است

قرعه شوم مدعی جدید لیگ فوتسال را به چالش می‌کشد

کشف راز ناپدید شدن شکم در عنکبوت‌های دریایی

اوج عزای کرمانی‌ها در عاشورای حسینی