کرمان رصد

آخرين مطالب

سرمقاله جام جم/ مرگ مغزی سازمان ملل زیر تیغ یاغی‌گری مقالات

سرمقاله جام جم/ مرگ مغزی سازمان ملل زیر تیغ یاغی‌گری
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - جام جم / «مرگ مغزی سازمان ملل زیر تیغ یاغی‌گری» عنوان یادداشت روز در روزنامه جام جم به قلم مراد عنادی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
واپسین روزها و ساعات سال1403 در حالی سپری می‌شود که در این سال،جامعه بین‌المللی شاهد رخدادهای تلخ و نگران‌کننده‌ای بود. سال1403 که با بخش اعظم سال 2024میلادی به‌جز ماه‌های پایانی تقارن زمانی دارد، از منظر ادبیات روابط بین‌الملل نمونه‌ای از یک جهان هابزی بود.
سالی که در آن سازمان ملل متحد به عنوان سازمانی برآمده از فردای جنگ جهانی دوم که وظیفه اصلی‌اش براساس منشور ملل متحد حفظ صلح و امنیت بین‌المللی تعریف شده است، درپی یاغی‌گری افسارگسیخته و بدون مرز آمریکا و اسرائیل دچار مرگ مغزی شد .
سازمان ملل متحد در سراسر سال 1403 به‌جز چند مورد موضع‌گیری آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان و برگزاری چند نشست نمایشی شورای امنیت، عملا نظاره‌گر منفعل جنایاتی بود که در طول حیات 75 ساله این سازمان نادر بود .
در این سال جهان به‌کرات شاهد تجاوز آشکار آمریکا و انگلیس دو عضو دائم شورای امنیت به یمن، اقدامات تروریستی و سازمان‌یافته رژیم اسرائیل از جمله ترور اسماعیل هنیه در تهران و انواع جنایات بدون مرز اسرائیل در منطقه غرب آسیا، به‌ویژه در منطقه کانونی نبرد یعنی غزه بود.
بازار
رژیم صهیونیستی با سکانداری نتانیاهو که جنایت شرم‌آور کودک‌کشی را همواره در کارنامه خود یدک می‌کشد، مرتکب جنایت جنگی، نسل‌کشی، جنایت علیه صلح و جنایت علیه بشریت شد. نتانیاهو همزمان با سخنرانی در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک و در حالی که از سوی دیوان کیفری بین‌المللی به عنوان جنایتکار جنگی معرفی شده بود، دستور ترور سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان را با استفاده از جنگنده‌ها و بمب‌های ساخت آمریکا صادر کرد و به این ترتیب تمام دستاوردهای حقوق بین‌الملل را به سخره گرفت و بی‌اعتنایی به سازمان ملل را به اوج رساند.
رژیم یاغی اسرائیل حتی تا جایی پیش رفت که گوترش، دبیرکل سازمان ملل را به خاطر انتقاد وی از جنایات اسرائیل علیه مردم غزه، تهدید به برکناری کرد.جهان 1403در حالی از اقدامات غیرانسانی اسرائیل ونقض فاحش حقوق غیرنظامیان درسایر نقاط بحران‌خیز جهان ازجمله نبرد بین روسیه و اوکراین زخمی بود که با پیروزی ترامپ در انتخابات آبان و ادبیات توأم با تهدید، تحریم و یکجانبه‌گرایی وی دچار چالشی عظیم‌تر شده است.با روی کار آمدن ترامپ، نتانیاهو گستاخ‌تر شده و بارها به حریم دو کشور عضو رسمی سازمان‌ملل متحد یعنی سوریه و لبنان، تجاوز و حاکمیت این کشورها را نقض کرد .
در همین حال ترامپ در همان نخستین روز ورود رسمی به کاخ سفید از افکار و تمایلات هابزی خود پرده برداشت. زمانی جان کری، وزیرخارجه وقت آمریکا در دوره اوباما در واکنش به تجاوز روسیه به اوکراین و الحاق شبه‌جزیره کریمه گفته‌بود که روسیه به شیوه قرن نوزدهم رفتار کرده است. با روی کار آمدن ترامپ و چشم طمع بستن وی به کانادا، گرینلند و کانال پاناما، به نظر می‌رسد ترامپ نیز در حال و هوای قرن 19 سیر می‌کند و به روابط بین‌الملل با تفکر قرن نوزدهمی می‌نگرد. 
اعلام کانادا به عنوان ایالت پنجاه و یکم آمریکا، تغییر نام خلیج مکزیک به خلیج آمریکا، ادعای حاکمیت بر کانال پاناما، چشم داشتن به گرینلند، دستور حمله به یمن و تهدید ساکنان غزه به ترک سرزمین مادری‌شان در کنار ده‌ها سیاست چالش‌برانگیز ریز و درشت دیگر از نگاه قرن نوزدهمی ترامپ نشأت می‌گیرد که بنیان سال‌ها تلاش جامعه بشری برای نهادینه ساختن مقررات حقوق بین‌الملل را به لرزه درآورده است.
با مروری بر مواضع و اقدامات ترامپ در سطح جهانی و نتانیاهو در خاورمیانه به نظر می‌رسد پایه‌های صلح و امنیت در سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی با مخاطرات جدی مواجه شده است، خصوصا این‌که برای مهار این بازیگران آشوب‌ساز عملا سازوکارهای نیرومندی وجود نداشته و در راس این سازوکارها، سازمان ملل متحد در کما به‌سر می‌برد.
از برآیند تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی در جهان 1403 می‌توان نتیجه گرفت که این سال به لحاظ ثبت اقدامات خلاف موازین بین‌المللی و ضربه به روند نهادینه‌شدن اصول و مقررات بین‌المللی که عمدتا از سوی آمریکا و اسرائیل صورت گرفته، رکورددار است و بیم آن می‌رود با بی‌احترامی به مقررات و هنجارهای بین‌المللی چارچوب‌مندی نظام بین‌الملل بیش از پیش از‌هم‌گسیخته شود. 

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/707412/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لک هم احتمالا از رفسنجان می‌رود

حمایت از خبرنگاران فلسطینی در غزه در پی شهادت صدها روزنامه‌نگار

پورموسوی: خیلی‌‌ها تلاش کردند مس سقوط کند/در این تیم می‌مانم

ربیعی: به شرافت بازیکنانم خسته نباشید می‌گویم

ربیعی: با شرافت برای ذوب‌آهن جنگیدیم/ذوب‌آهن را سرپا نگه داشتم

پورموسوی: خیلی‌ها تلاش کردند مس سقوط کند

تشویق بی‌امان ربیعی از سوی هواداران رقیب

خیلی‌ها تلاش بر سقوط مس رفسنجان کردند

پیروزی در شکست! بقای مس قطعی شد

دبیر: کامران قاسمپور به کرونا مبتلا شده است

پورموسوی: با بضاعتی که داشتیم در لیگ ماندنی شدیم/ به هدایت مس ادامه می‌دهم

ربیعی: مس را برای حفظ روح جوانمردی فوتبال بردم

سردرگمی در آمریکا بر سر جنگ اوکراین

بازی تهران و ترامپ با تحریف احتمالی نام خلیج فارس به هم می‌خورد؟

با این موسیقی و ترکیب بارون و پیانو و حس خوب، ذهنتو آروم کن

ما به تو افتخار می‌کنیم

تنها راه نجات تهران از زیر زمین می‌گذرد

جلف و سخیف نباش وزیر سابق!

حذف خاموش مکمل‌‏های دارویی رایگان برای زنان باردار

معاون وزیر آموزش و پرورش: از نسل جدید جاماندیم

احتمال یک اشتباه محاسباتی

شکل‌گیری اندیشه تقلید و اجتهاد در فقه شیعه

کشف منبع جدیدی از طلا در کیهان

خلاصه بازی ذوب آهن 2 – مس رفسنجان 1

دومین تیم سقوط کننده به لیگ سک مشخص شد

برد پرسپولیس و توقف تراکتور، سپاهان و استقلال/نساجی سقوط کرد

دومین تیم سقوط کننده به لیگ یک مشخص شد

ذوب آهن 2-1 مس رفسنجان؛ خنجر محمد ربیعی به قلب تیم سابقش رفت ولی آن‌ها را نکشت

برتری گاندوها در خانه با 2 گل؛ مس لیگ برتری ماند

ذوب آهن 2 - مس رفسنجان 1: جشن بقا بعد از باخت

مالک نساجی به سیم آخر زد: حکم فساد چه شد

ذوب آهن 2 – مس رفسنجان 1: جشن بقا بعد از باخت

درخواست مالک نساجی از فدراسیون فوتبال: تکلیف پرونده فساد مس را مشخص کنید

درخواست مالک نساجی: تکلیف پرونده فساد مس را مشخص کنید

استقلال تهران 0-0 چادرملو اردکان؛ مربی خارجی واجب‌تر از نان شب برای آبی‌ها

خیبر خرم آباد 1-2 پرسپولیس؛ اورونوف امید آسیایی را زنده نگه داشت

امضای قهرمان پای سقوط شهر خسته؛ کامبک سرخ‌ها در راه کسب سهمیه

قطعه ای با صدای مرحوم محمدعلی کریمخانی به نام «جان خستگان»

ربع‌قرن در قدرت

خاموشی‏‌های تبعیض‌‏آمیز در تهران

مسابقه بزرگ فرهنگی «شهدای خدمت»برگزار می‌شود

برگزاری نشست بررسی مطالبات خانواده‌های شهدا و ایثارگران استان مازندران با حضور رئیس بنیاد شهید

گل اول ذوب آهن به مس رفسنجان توسط رحمتی

گل دوم ذوب آهن به مس رفسنجان توسط تبریزی

نتایج زنده 8 دیدار لیگ‌برتر فوتبال تا دقیقه 40/ پرسپولیس و تراکتور گل خوردند

گل اول مس رفسنجان به ذوب آهن توسط اکبری

نتایج زنده 8 دیدار لیگ‌برتر فوتبال تا دقیقه 40/ پرسپولیس، تراکتور و سپاهان گل خوردند

شادی پس از گل در سیرجان به یاد مادر (عکس)

گام بلند کیش برای تبدیل شدن به قطب سرمایه‌گذاری بین‌المللی

کیش، قطب تجاری جدید ایران و پاکستان؛ تأکید بر آغاز عملیاتی همکاری‌ها از امروز