کرمان رصد

آخرين مطالب

افزایش خطر سرطان در نوزادان با «نقص مادرزادی قلب» علمي

افزایش خطر سرطان در نوزادان با «نقص مادرزادی قلب»
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا / یک مطالعه جدید نشان می‌دهد نوزادانی که با نقص مادرزادی قلب متولد می‌شوند، ممکن است در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به سرطان قرار داشته باشند. همچنین، مادران این نوزادان نیز ممکن است با افزایش خطر ابتلا به سرطان روبرو باشند. این یافته‌ها اهمیت بررسی دقیق‌تر ارتباط بین بیماری‌های مادرزادی قلب و سایر مشکلات سلامتی را برجسته می‌کند.
نقص‌های مادرزادی قلب از شایع‌ترین ناهنجاری‌های هنگام تولد هستند و شامل مشکلات مختلفی از جمله سوراخ بین حفره‌های قلب تا ناهنجاری‌های پیچیده‌تری مانند عدم تشکیل حفره‌های قلبی یا دریچه‌های آن می‌شوند. در ایالات متحده، از هر 1000 نوزاد، حدود 12 نفر با نقص مادرزادی قلب متولد می‌شوند. پیشرفت‌های پزشکی در سال‌های اخیر به بهبود طول عمر این بیماران کمک کرده است، اما برخی مطالعات نشان می‌دهند که آن‌ها ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سایر بیماری‌ها از جمله سرطان باشند.
در یک پژوهش جدید، محققان داده‌های بیش از 3.5 میلیون تولد زنده را که در پایگاه داده خدمات بیمه سلامت ملی کره از سال 2005 تا 2019 ثبت شده بودند، مورد بررسی قرار دادند. نوزادان و مادران آن‌ها به‌طور متوسط به مدت 10 سال از نظر تشخیص سرطان تحت پیگیری قرار گرفتند.
این پژوهش توسط دکتر جون هو، متخصص قلب و استاد دانشگاه سونگ‌کیون‌کوان در سئول کره جنوبی، انجام شد. نتایج نشان دادند که مراقبت از نوزادان مبتلا به نقص مادرزادی قلب باید شامل همکاری متخصصان مختلف باشد تا به ارائه خدمات درمانی جامع‌تر به این خانواده‌ها کمک کند.
بررسی داده‌ها نشان داد که نوزادان دارای نقص مادرزادی قلب، 66 درصد بیشتر از سایر نوزادان در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار دارند. در میان آن‌ها، کودکانی که نقص‌های مرتبط با عروق خونی یا دریچه‌های قلب داشتند، بیش از دو برابر بیشتر از سایر نوزادان در معرض سرطان بودند.
همچنین، نوزادانی که نقص‌های پیچیده‌تر قلبی داشتند، دو برابر بیشتر از سایرین دچار سرطان شدند. شایع‌ترین انواع سرطان در میان همه کودکان، چه با نقص مادرزادی قلب و چه بدون آن، شامل سرطان خون (21 درصد) و لنفوم غیر هوچکین (11 درصد) بودند.
علاوه بر نوزادان، مادرانی که فرزند مبتلا به نقص مادرزادی قلب به دنیا آورده بودند نیز در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به سرطان قرار داشتند. نتایج نشان داد که این مادران 17 درصد بیشتر از مادرانی که نوزادان سالم به دنیا آورده‌اند، در طول 10 سال پس از زایمان به سرطان مبتلا شده‌اند.
محققان هنوز به‌طور دقیق مشخص نکرده‌اند که چرا مادران نوزادان مبتلا به نقص قلبی در معرض خطر بیشتر سرطان هستند. یکی از فرضیه‌های مطرح‌شده این است که زمینه ژنتیکی مادر، شامل تغییرات ژنتیکی یا جهش‌های مرتبط با سرطان و نقص‌های مادرزادی قلب، می‌تواند در این ارتباط نقش داشته باشد.
به گفته دکتر هو، برخی از جهش‌های ژنتیکی ممکن است محیطی مساعد برای رشد سرطان در نوزادان مبتلا به نقص قلبی فراهم کنند که نشان‌دهنده یک مسیر ژنتیکی مشترک بین این دو بیماری است.
دکتر کیلا لوپز، متخصص قلب کودکان در بیمارستان تگزاس و استاد دانشگاه بیلور، با اشاره به یافته‌های این مطالعه اظهار داشته است که ارتباط میان بیماری‌های قلبی مادرزادی و سرطان در مادران نیاز به بررسی بیشتری دارد. وی تاکید کرد که ممکن است عوامل محیطی یا استرس ناشی از مراقبت از کودکی با بیماری قلبی، در افزایش خطر سرطان نقش داشته باشند.
این پژوهش که نتایج آن را مجله علمی Circulation منتشر نموده است، همچنین بر اهمیت پیگیری مداوم وضعیت سلامت افرادی که با نقص مادرزادی قلب متولد می‌شوند، تأکید دارد. بر این اساس، مراقبت‌های منظم توسط متخصصان قلب کودکان و پزشکان عمومی برای نظارت بر وضعیت سلامتی این افراد ضروری است.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/707328/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قطعه «گل سنگم» استاد انوشیروان روحانی با پیانوی سامان احتشامی

اجرای احساسی قطعه «اسکله» از محسن یگانه در کنسرت اروپا

مختومقلی؛ شاعری فراتر از ادب، معلمی برای جامعه

امواج گرانشی زیبا

مریخ، ثبت شده توسط Curiosity

واکنش بخش رسانه ای تیم ملی ایران به اظهارات باشگاه مس رفسنجان – آفتاب نو | اخبار ورزشی

مومنی: چرا مس بابت پرونده فساد باید سقوط کند؟

بیانیه باشگاه مس خطاب به مالک نساجی: سالم در لیگ برتر ماندیم – آفتاب نو | اخبار ورزشی

برتری تیم هندبال ساحلی ایران مقابل اردن و صعود به دور بعد

تیم ملی چوگان ایران راهی جام جهانی شد

از ایوان بند «بمونی برام» را بشنوید

موسیقی مقامی خراسان در موزیک ویدئوی «برج ولایت»

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

سردترین سیاره ی شناخته شده کشف شد

عدس گرانشی را ببینید

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

بیانیه بخش رسانه‌ای تیم ملی: نساجی سقوط کرده و مس رفسنجان مانده، همین نشان می‌دهد ادعای‌تان بی اساس است/ حدادیان بی چشمداشت از تیم ملی حمایت کرده!

پایان بزرگ‌ترین اضطراب پورموسوی در مس

واکنش رسانه تیم ملی به ادعاهای مس رفسنجان؛ این حرف‌ها جای تعجب دارد و حرکت مالک نساجی بدون نفع بود

واکنش بخش رسانه‌ای تیم ملی فوتبال به بیانیه باشگاه مس رفسنجان

واکنش بخش رسانه‌ای تیم ملی فوتبال به بیانیه باشگاه مس

واکنش بخش رسانه‌ای تیم ملی به بیانیه مس رفسنجان

واکنش بخش رسانه ای تیم ملی ایران به اظهارات باشگاه مس رفسنجان

دستبرد بزرگ سپاهان از یحیی گل‌محمدی

پرسپولیس از باشگاه خیبر شکایت کرد

شاید سیدحسین مقابل سپاهان هم غایب باشد!

پرسپولیس با یک گلزن قرارداد بست!

واکنش مجتبی جباری به شایعه راه‌رفتن در اصفهان!

آهنگ «چشمای مست تو» با خوانندگی سینا شعبانخانی

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

کارمندان «مایکروسافت» حق ندارند از «دیپ‌سیک» استفاده کنند

واکنش تند مس رفسنجان به اتهام فساد: سالم ماندیم و نیاز به تهیه بلیت هواپیما برای رقیب نداشتیم/ فراموش نمی‌کنیم قلعه نویی صعود را به چه کسی تقدیم کرد!

سالم ماندیم و نیاز به تهیه بلیت هواپیما برای رقیب نداشتیم/ فراموش نمی‌کنیم قلعه نویی صعود را به چه کسی تقدیم کرد!

آغاز مذاکرات لورکوزن با گزینه اصلی جانشینی ژابی

سوالات و اعتراض تند سرمربی سپاهان از خود و بازیکنان!

تکواندو نونهالان جهان؛ رقبای چهار نماینده کشورمان مشخص شد

یزدانی: رقابت با یونس امامی باعث افتخار است

زارع: باید اشتباهات گذشته‌ام را جبران کنم

عموزاد: در فینال فنی خوردم که غافلگیر شدم

مراسم اهدای جام قهرمانی رقابت‌های کشتی جام تختی

ویدئوی زیرخاکی از خوانندگی مسعود صادقلو

آواز دل انگیزی از «پرواز همای» در طبیعت زیبا

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

نانوپوشش ضدخوردگی، استانداردهای صنعت را به چالش می‌کشد

افزایش توان تولید گرافن با راه‌اندازی تأسیسات جدید

واکنش تند مس رفسنجان: قلعه نویی صعود به جام جهانی را به مالک نساجی تقدیم کرد؛ برای ماندن نیازی به خرید بلیط هواپیما نداریم!

افتتاح طرح های محرومیت زدایی در شهداد

گلزن هر هفته لیگ برتر را بشناسید!

عکس/ سلفی عجیب نگار جواهریان در پشت‌صحنه سریال وحشی

صعود یزدانی به نیمه‌نهایی تور جهانی تنیس با شکست روسیه