کرمان رصد

آخرين مطالب

ابتکار پژوهشگران چینی برای ترمیم آسیب نخاعی علمي

ابتکار پژوهشگران چینی برای ترمیم آسیب نخاعی
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا / پژوهشگران چینی یک ماده زیستی جدید ابداع کرده‌اند که با حذف گونه‌های مضر اکسیژن فعال، التهاب را کاهش می‌دهد و ترمیم عصب را در موارد آسیب نخاعی تقویت می‌کند.
ماده زیستی جدیدی که توسط پژوهشگران «دانشگاه سیچوآن»(Sichuan University) ابداع شده است، می‌تواند التهاب و آسیب ناشی از حذف مولکول‌های فعال اکسیژن را که در نتیجه آسیب نخاعی توسط بدن آزاد می‌شوند، کاهش دهد.
به نقل از ادونسد ساینس نیوز، «چونگ چنگ»(Chong Cheng)، استاد دانشگاه سیچوآن و سرپرست این پژوهش، گفت: آسیب نخاعی نشان‌دهنده یک مشکل مهم در سلامت جهانی است که بیش از 20 میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد. درمان آسیب نخاعی به دلیل ظرفیت محدود بازسازی سلول‌های عصبی چالش‌برانگیز است که بیشتر توسط یک ریزمحیط نامطلوب با سطوح بالای گونه‌های اکسیژن فعال و التهاب محدود می‌شود.
اگرچه این پژوهش هنوز در مراحل اولیه است، اما نتایج آزمایش روی موش‌ها بهبود قابل توجهی را در ترمیم و حرکت بافت پس از درمان با کمک این ماده نشان می‌دهند. اگر این نتایج در آزمایش انسانی تایید شوند، می‌توانند یک روش جدید امیدوارکننده برای این نوع آسیب باشند.
آسیب نخاعی تروماتیک معمولا پس از تصادف با وسیله نقلیه یا سقوط رخ می‌دهد و دومین علت شایع فلج اندام پس از سکته مغزی است. به دلیل پیچیدگی بافت عصبی در ستون فقرات، درمان آسیب نخاعی دشوار است. چنگ گفت: مشکل درمان آسیب‌های نخاعی به دلیل نقش نخاع به عنوان یک بزرگراه اطلاعاتی پیچیده است که رشته‌های عصبی مهم و بی‌شماری را در یک فضای محدود حمل می‌کند. هنگامی که آسیب رخ می‌دهد، انتقال اطلاعات بلافاصله مختل می‌شود و ترمیم را بسیار چالش‌برانگیز می‌کند. به دلیل محدودیت ظرفیت بازسازی سلول‌های عصبی، این آسیب اغلب غیر قابل برگشت است.
مراحل متعددی برای این نوع آسیب وجود دارد، زیرا پس از ایجاد آسیب تروماتیک اولیه در یک ناحیه، آسیب ثانویه ایجاد می‌شود. تغییرات سلولی و مولکولی متعددی در بافت رخ می‌دهند که از دقایقی پس از آسیب آغاز می‌شوند و گاهی تا ماه‌ها پس از آن ادامه می‌یابند و به آسیب پیش‌رونده و مرگ سلولی می‌انجامند.
پژوهشگران دهه‌ها تلاش کرده‌اند و نتوانسته‌اند درمان‌هایی را برای آسیب نخاعی ابداع کنند. چنگ توضیح داد: هدف درمان با جراحی، بازیابی و حفظ ثبات ستون فقرات از طریق تثبیت داخلی است، اما آسیب‌های موجود یا پیش‌رونده را بررسی نمی‌کند.
درمان آسیب ثانویه دشوار است، اما در حال حاضر هیچ درمان مؤثر و تاییدشده‌ای برای مبارزه با این مشکل وجود ندارد. این مشکل تا حدی به دلیل پیچیدگی بافت و آسیب است. همچنین، آزمایش‌های بالینی برای این نوع آسیب دشوار و پرهزینه هستند، زیرا به دلیل سرعت پایین بازسازی عصبی، به دوره‌های زمانی طولانی برای ارزیابی اثربخشی درمان‌ها نیاز است.
چنگ گفت: «متیل‌پردنیزولون»(Methylprednisolone) تنها دارویی است که در حال حاضر در دستورالعمل‌های بالینی برای درمان آسیب نخاعی ثانویه توصیه می‌شود. با وجود این، استفاده از آن به دلیل لزوم تجویز زودهنگام با دوز بالا و درمان مداوم که می‌تواند به بروز عوارض جانبی قابل توجهی منجر شود، بحث‌برانگیز است.
تجمع گونه‌های فعال اکسیژن در محل آسیب به بروز اثرات منفی از جمله آسیب اکسیداتیو به DNA، اکسیداسیون پروتئین‌ها و پراکسیداسیون لیپیدی منجر می‌شود که همگی سلول‌های عصبی آسیب‌دیده را به سمت مرگ سلولی سوق می‌دهند. تجمع گونه‌های فعال اکسیژن در ترکیب با التهاب - در صورت عدم کنترل - آسیب قابل توجهی را به بافت وارد می‌کند.
چنگ و همکارانش در این پژوهش، ماده خاصی را متشکل از فلز کمیاب روتنیوم و هیدروکسید مس که در کلاژن محصور شده است، ساختند. این ماده برای کاهش التهاب و مرگ سلول‌های عصبی پس از آسیب نخاعی با حذف گونه‌های فعال اکسیژن اضافی از محل آسیب طراحی شده است. این ماده به عنوان یک پاک‌کننده مولکول‌های اکسیژن فعال اضافی در بافت عمل می‌کند و به طور مؤثر به پاکسازی آنها می‌پردازد.
«تینگ وانگ»(Ting Wang) از پژوهشگران این پروژه، گفت: کاوشگر ما به سرعت گونه‌های اکسیژن فعال مضر را از بین می‌برد، مرگ نورون‌ها را کاهش می‌دهد، ماکروفاژها را به اتخاذ یک فنوتیپ ضد التهابی وادار می‌کند و به محافظت از سلول‌های مهم مانند سلول‌های بنیادی عصبی و سلول‌های بنیادی الیگودندروسیت می‌پردازد.
سایر گروه‌های پژوهشی نیز به دنبال استفاده از مولکول‌های آنتی اکسیدان برای درمان آسیب نخاعی ثانویه هستند، اما چنگ معتقد است این ماده جدید نسبت به مولکول‌های آنتی اکسیدان طبیعی مانند سوپراکسید دیسموتاز مزایایی دارد. همچنین، این ماده پایدارتر و برای دارورسانی آسان‌تر است و کمتر احتمال دارد که واکنش‌های ایمنی نامطلوب را در بیماران ایجاد کند.
پژوهشگران این ماده را همراه با کلاژن و بدون کلاژن آزمایش کردند. پژوهشگران در بررسی‌های آزمایشگاهی روی موش‌ها نشان دادند که ماده جدید آنها می‌تواند مرگ سلولی ناشی از گونه‌های اکسیژن فعال اضافی را در سلول‌های عصبی کاهش دهد و التهاب را در ناحیه آسیب کمتر کند.
موش‌های تحت درمان با این ماده زیستی، ساختار نخاع و بازسازی سلول‌های عصبی را بهتر از موش‌های درمان‌نشده بازیابی کردند. وانگ گفت: قابل ذکر است که با گذشت 28 روز پس از آسیب، موش‌ها در مقایسه با موش‌های درمان‌نشده بهبود قابل توجهی را در تحرک نشان دادند.
اگرچه نتایج این پژوهش امیدوارکننده هستند، اما این درمان هنوز راه زیادی را تا رسیدن به بیماران دارد. چنگ گفت: چالش‌های فنی و نظارتی متعددی وجود دارند که در انتقال درمان از آزمایشگاه به آزمایش‌های بالینی باید مورد توجه قرار بگیرند. ما متعهد هستیم که شرایط را برای بهینه‌سازی بیشتر راهبردهای درمانی به طور کامل بررسی کنیم.
این پژوهش در مجله «Advanced Materials» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/707173/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لک هم احتمالا از رفسنجان می‌رود

حمایت از خبرنگاران فلسطینی در غزه در پی شهادت صدها روزنامه‌نگار

پورموسوی: خیلی‌‌ها تلاش کردند مس سقوط کند/در این تیم می‌مانم

ربیعی: به شرافت بازیکنانم خسته نباشید می‌گویم

ربیعی: با شرافت برای ذوب‌آهن جنگیدیم/ذوب‌آهن را سرپا نگه داشتم

پورموسوی: خیلی‌ها تلاش کردند مس سقوط کند

تشویق بی‌امان ربیعی از سوی هواداران رقیب

خیلی‌ها تلاش بر سقوط مس رفسنجان کردند

پیروزی در شکست! بقای مس قطعی شد

دبیر: کامران قاسمپور به کرونا مبتلا شده است

پورموسوی: با بضاعتی که داشتیم در لیگ ماندنی شدیم/ به هدایت مس ادامه می‌دهم

ربیعی: مس را برای حفظ روح جوانمردی فوتبال بردم

سردرگمی در آمریکا بر سر جنگ اوکراین

بازی تهران و ترامپ با تحریف احتمالی نام خلیج فارس به هم می‌خورد؟

با این موسیقی و ترکیب بارون و پیانو و حس خوب، ذهنتو آروم کن

ما به تو افتخار می‌کنیم

تنها راه نجات تهران از زیر زمین می‌گذرد

جلف و سخیف نباش وزیر سابق!

حذف خاموش مکمل‌‏های دارویی رایگان برای زنان باردار

معاون وزیر آموزش و پرورش: از نسل جدید جاماندیم

احتمال یک اشتباه محاسباتی

شکل‌گیری اندیشه تقلید و اجتهاد در فقه شیعه

کشف منبع جدیدی از طلا در کیهان

خلاصه بازی ذوب آهن 2 – مس رفسنجان 1

دومین تیم سقوط کننده به لیگ سک مشخص شد

برد پرسپولیس و توقف تراکتور، سپاهان و استقلال/نساجی سقوط کرد

دومین تیم سقوط کننده به لیگ یک مشخص شد

ذوب آهن 2-1 مس رفسنجان؛ خنجر محمد ربیعی به قلب تیم سابقش رفت ولی آن‌ها را نکشت

برتری گاندوها در خانه با 2 گل؛ مس لیگ برتری ماند

ذوب آهن 2 - مس رفسنجان 1: جشن بقا بعد از باخت

مالک نساجی به سیم آخر زد: حکم فساد چه شد

ذوب آهن 2 – مس رفسنجان 1: جشن بقا بعد از باخت

درخواست مالک نساجی از فدراسیون فوتبال: تکلیف پرونده فساد مس را مشخص کنید

درخواست مالک نساجی: تکلیف پرونده فساد مس را مشخص کنید

استقلال تهران 0-0 چادرملو اردکان؛ مربی خارجی واجب‌تر از نان شب برای آبی‌ها

خیبر خرم آباد 1-2 پرسپولیس؛ اورونوف امید آسیایی را زنده نگه داشت

امضای قهرمان پای سقوط شهر خسته؛ کامبک سرخ‌ها در راه کسب سهمیه

قطعه ای با صدای مرحوم محمدعلی کریمخانی به نام «جان خستگان»

ربع‌قرن در قدرت

خاموشی‏‌های تبعیض‌‏آمیز در تهران

مسابقه بزرگ فرهنگی «شهدای خدمت»برگزار می‌شود

برگزاری نشست بررسی مطالبات خانواده‌های شهدا و ایثارگران استان مازندران با حضور رئیس بنیاد شهید

گل اول ذوب آهن به مس رفسنجان توسط رحمتی

گل دوم ذوب آهن به مس رفسنجان توسط تبریزی

نتایج زنده 8 دیدار لیگ‌برتر فوتبال تا دقیقه 40/ پرسپولیس و تراکتور گل خوردند

گل اول مس رفسنجان به ذوب آهن توسط اکبری

نتایج زنده 8 دیدار لیگ‌برتر فوتبال تا دقیقه 40/ پرسپولیس، تراکتور و سپاهان گل خوردند

شادی پس از گل در سیرجان به یاد مادر (عکس)

گام بلند کیش برای تبدیل شدن به قطب سرمایه‌گذاری بین‌المللی

کیش، قطب تجاری جدید ایران و پاکستان؛ تأکید بر آغاز عملیاتی همکاری‌ها از امروز