کرمان رصد

آخرين مطالب

سرمقاله اعتماد/ برای فهم ظریف باید دشمنان خارجی‌اش را شناخت مقالات

سرمقاله اعتماد/ برای فهم ظریف باید دشمنان خارجی‌اش را شناخت
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - اعتماد / «برای فهم ظریف باید دشمنان خارجی‌اش را شناخت» عنوان یادداشت روز در روزنامه اعتماد به قلم مصطفی زهرانی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
به عنوان فردی که بیش از سه دهه آقای ظریف را می‌شناسم و با وی در نیویورک و تهران از نزدیک همکاری داشته‌ام، به لحاظ شرعی، انسانی و اجتماعی بر خود فرض می‌دانم نکاتی را عرض کنم. البته، این به آن معنا نیست که در همه زمینه‌ها با ایشان هم‌نظر بوده باشم. اول، گذشته از زندگی فردی بسیار پاک، ظریف بسیار وفادارتر به ولایت است نسبت به خیلی از مدعیان ذوب در ولایت. دوم، تقریبا در تمامی بحران‌هایی که طی چهار دهه اخیر کشور در سیاست خارجی خود داشته است، ظریف نقش مهم و اصلی در پیاده‌سازی سیاست‌های نظام داشته است. سوم، در تهیه و تدوین تمامی اسناد ملی مربوط به سیاست خارجی این نظام مقدس، ظریف اگر نقش اصلی را نداشته، حتما در نهایی کردن متن نقش داشته است. وی فقط از حیث تسلط به زبان و حقوق بین‌الملل تعیین‌کننده نبوده است، بلکه از ریزترین مواردی که می‌توانسته به منافع این مرز و بوم خدشه وارد کند نیز غافل نبوده است. چهار، از نظر تبلیغات، دیپلماسی عمومی و خارج کردن کشور از امنیتی شدن، ظریف در تمامی دنیا شهره است 
به‌ طوری که همه کشورها آرزوی داشتن چنین فردی را دارند. مصاحبه اخیر ظریف با فرید زکریا در حاشیه داووس یکی از صدها نمونه از کارهای وی است. این مصاحبه در داووس پربیننده‌ترین بود. این نکته را کسانی بهتر درک می‌کنند که خود دستی در آتش داشته باشند. پنجم، در سخت‌ترین مناظره‌ها و گفت‌وگوها در برابر پیچیده‌ترین و خبره‌ترین مقامات دنیا به خصوص در امریکا و ازجمله در جلسات بسته‌ای که حقیر در کنار وی بوده‌ام، به خود بالیده‌ام و او را بزرگ‌ترین افتخار کشور بزرگی به نام ایران دیده‌ام. صادقانه بگویم، از این جنبه، هیچ کس را در کشور سراغ ندارم که حتی نزدیک به وی باشد. در تمامی این رودررویی‌های سیاسی- دیپلماتیک، هنوز حرف از دهان طرف مقابل خارج نشده، ظریف جواب آن را داشت که همزمان، یا در موقعی مناسب جواب می‌داد. ششم، برجام تنها توافقی است که، یک کشور به‌اصطلاح جهان سومی با تمام قدرت‌های بزرگ موجود مذاکره می‌کند و به سرانجام می‌رساند.
کره‌شمالی، اسراییل، هند و پاکستان کشورهایی هستند هسته‌ای، ولی هیچ کدام مشروعیت بین‌المللی ندارند. این درحالی است که اگر در برابر برجام سنگ‌اندازی‌ها در داخل و خارج انجام نمی‌شد، کشور ما می‌توانست اولین کشور هسته‌ای خارج از بلوک هسته‌ای با «مشروعیت بین‌المللی» باشد. این همه را کسی جز جواد ظریف مدیریت نکرد. هفتم، ساده‌ترین راه برای شناخت ظریف، فهم دشمنان وی است. شاخص‌ترین دشمن ظریف در دنیا فردی است به نام جان بولتون. او که تقریبا در تمامی اجلاس‌های منافقین شرکت می‌کند و دیگر مقامات امریکایی را نیز در این امر ترغیب می‌کند، حقوق‌بگیر منافقین هم هست. شاید او تنها کسی باشد که اگر فرصت پیدا کند کشور ما را چندین‌بار با خاک یکسان می‌کند. شرارت وی به حدی است که ترامپ فاشیست هم در دور اول نتوانست او را تحمل کند. اما، دلیل کینه بولتون نسبت به ظریف این است که ظریف تنها کسی است که حریف وی است در اینکه کاری کند که بولتون این آرزو را به گور ببرد. حرف آخر بولتون در توانمندی ظریف این بوده است که، «حیف که ظریف برای این نظام آخوندی کار می‌کند.» در مجموع، سوال مهم این است که، اگر هر ملت دیگری فردی مثل جواد ظریف داشت مثل ما با او برخورد می‌کرد؟ مخالفین و دشمنان داخلی ظریف که همگی به نحوی مرتبط با دولت احمدی‌نژاد بوده و هستند فراموش کرده‌اند که هنرشان این بود کشور را وارد فصل هفت منشور سازمان ملل کردند و زمینه‌ساز شکل‌گیری قطعنامه‌های متعدد علیه نظام شدند و در چنین شرایطی همه از بازگرداندن پرونده ایران از نیویورک به وین سخن می گفتند این تنها ظریف بود که با رمزگشایی از اینکه چگونه دوستان باعث شدند پرونده از آژانس به شورای امنیت برود توانست با لغو همه قطعنامه‌ها پرونده ایران را به آژانس بازگرداند‌‌ پر واضح است که دشمنان این مرز و بوم چنین فردی را تحمل نمی‌کنند . تعجب همگان آن است که حتی رییس‌جمهوری که رای خود را به دلیل ازخود گذشتگی ظریف به دست آورده به همین سادگی برکناری ظریف را می‌پذیرد. استناد به قانونی که کمترین منطقی در آن دیده نمی‌شود، خود عذر بدتر از گناه است که بدان اشاره می‌شود: تقریبا، تمامی خانواده‌های ایرانی، هر چه در توان دارند صرف می‌کنند تا شاید فرزندشان به دانشگاهی مثل صنعتی شریف راه یابد. از طرف دیگر، اکثر فارغ‌التحصیلان این دانشگاه‌ها، پیشاپیش بورسیه دانشگاه‌های تراز اول دنیا از جمله امریکا می‌شوند. اشتیاق اصلی آنان این است که در کشور شرایطی فراهم شود که به کشور بازگردند و همه دانشگاه‌ها را مثل شریف کنند و کشورشان را در تمامی زمینه‌ها توسعه دهند. اما، بالاخره باید تشکیل زندگی دهند و بچه‌دار شوند که تقریبا همگی نیز همسر ایرانی انتخاب می‌کنند. در طرف مقابل، وقتی چنین قانونی وضع می‌کنیم، یعنی بهترین و برجسته‌ترین و حاصل عمر خانواده‌های فرهیخته را در آن کشورها حبس می‌نماییم و اجازه ورود به کشور را از آنان صلب می‌کنیم. در چنین حالتی، چه کسانی خواهند توانست این کشور را توسعه دهند؟ نتیجه چنین وضعیت با آنچه بولتون آرزو می‌کند چقدر فاصله دارد؟

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/705791/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اجرای قطعه «نوروز» توسط ارکستر ملی نغمه باران روی پُل طبیعت

واکنش عجیب ناظم مدرسه به احسان دریادل

رسانه چینی: نزدیکی تهران و پکن موضع ترامپ را سخت‌تر می‌کند؟

ماه پنجم 1403؛ از ترور هنیه در تهران تا ورود پزشکیان به پاستور با استخاره بد

سامانه‌ای موشکی که خشم چین را برانگیخته است

ماه ششم 1403؛ رای اعتماد به همه وزیران پزشکیان، حمله تروریستی پیجری در لبنان

تصاویر خیره‌کننده ناسا از سطح مریخ

برگزاری جشنواره‌های نوروزی در روستاهای استان کرمان

بنیامین فرجی از کسب اولین مدالش در رده ملی نوجوانان می‌گوید

بازخوانی زیبا از تصنیف «تو عید منی» اثر همایون شجریان

اجرای «بیا بشکن غم این خونه رو» توسط محسن ابراهیم زاده

پیشنهاد 10 گانه به ترامپ برای دستیابی به توافق جامع با ایران

سفر فرستاده ویژه ترامپ به ایران امکان‌پذیر است؟

فراخوان سی‌ و یکمین شماره نشریه سیاست‌نامه

ربات انسان نما را ببینید

حلقه‌های زحل ناپدید شدند!

باید رویه‌های دست‌ و پا گیر سرمایه گذاری در شهرداری کرمان حذف شود

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری کیش: باید روند فرار سرمایه را متوقف کنیم.

سفیدی برف در سبزی بهار کرمان

بازیکن مصدوم استقلال به بازی خیبر می‌رسد

اجرای زنده آهنگ «فرار» در کنسرت ونکوور فرزاد فرزین

فیلم برنده اسکار؛ تقابل سرمایه‌داری و الیگارشی

هاله آبی روی ماه خونین

در آستانه روز قدس، «ماهی‌ها به دریا برمی‌گردند» به چاپ چهارم رسید

نان صلواتی در سفره‌های سحری وافطاری نیازمندان سیرجان

پنجمی ناصر پور ئر کشتی فرنگی قهرمانی آسیا

مالکان NBA در حال بررسی راه‌اندازی لیگ بسکتبال اروپا

ارونوف زیر نظر پزشک پرسپولیس؛ غیبت گندوز در تمرین

«دیوانه شهر» را با اجرای حمید هیراد تماشا کنید

جبهه جنگ روسیه و اوکراین به کدام سو می‌رود؟

کهکشان جذاب راه شیری

عطایی: تیم من یک مایکل جردن دارد

مشارکت بیش از 30هزار بانو در طرح ریحان شهر

روز قدس نماد وفاداری ملت ایران به آرمان‌های جبهه مقاومت است

فلسطین آرمان امت اسلامی است

شعار سرمایه گذاری برای تولید یک اتفاق مثبت برای کرمان است

شعار سال سرمایه‌گذاری برای تولید واقع گرایانه و فنی است

تاکید شیخ یعقوب شمس بر استفاده از ایده های نو

برگزاری راهپیمایی روز قدس همزمان با سراسر ایران اسلامی درجزیره کیش

آمادگی پایتخت مقاومت برای راهپیمایی روز جهانی قدس

حال و هوای بهاری با این اجرای قدیمی از استاد شجریان

ویدئوی کمتر دیده شده از خالق موسیقی معروف تحویل سال

اردوغان؛ خودکامه‌ای بی قرار

تأثیر مثبت زعفران بر سلامت روان در پژوهش‌های علمی

قدرتمندترین موشک تاریخ ناسا سرپا شد

آغاز فعالیت‌های سال جدید معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید از موزه مرکزی شهدا

فعالیت بیش از 30000 بانو در طرح ریحان شهر

کشف 20 میلیارد لوازم خانگی قاچاق از یک کامیون در سیرجان

نان صلواتی در سفرهای سحری وافطاری نیازمندان سیرجان

اسکان 28 هزار نفر در مراکز اسکان نوروزی آموزش و پرورش کرمان