کرمان رصد

آخرين مطالب

رفع فیلترینگ قربانی دعواهای سیاسی سياسي

رفع فیلترینگ قربانی دعواهای سیاسی
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
روز گذشته مجید فراهانی، رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان که معاون هماهنگی و پیگیری معاون اجرائی رئیس‌جمهور نیز هست، در‌باره سرنوشت فیلترینگ گفته است: فیلترینگ تا پایان سال جاری و در سه مرحله اجرائی به طور کامل برداشته خواهد شد. اواخر هفته گذشته، علی ربیعی با انتشار ویدیوئی به انتقاد از ادامه فیلترینگ پرداخت و از مخالفت عده‌ای در شورای‌عالی فضای مجازی با رفع فیلترینگ گفت و تأکید کرد: «نمی‌دانم چند نفری که در شورای‌عالی فضای مجازی دربرابر رفع فیلترینگ مقاومت می‌کنند به چه فکر می‌کنند؟».
‌درحالی که در روزهای گذشته رئیس‌جمهور گفته بود: «در موضوع رفع فیلترینگ به نگاه مشترک میان سران رسیده‌ایم»، یا سخنگوی دولت توضیح داده بود: «آن‌طور‌که وزیر ارتباطات گزارش دادند، در جلسه شورای‌عالی فضای مجازی در فاز نخست بر سر رفع فیلترینگ به وفاق رسیده‌ایم اما در فاز دوم که چگونگی رفع فیلتر است هنوز جمع‌بندی نهایی حاصل نشده است، موضوع هم‌اکنون در دستور کار کارگروه مربوطه است و امیدواریم با اتخاذ یک تصمیم درست، مردم به حق خود برسند»، حتی محمدباقر قالیباف هم در آخرین نشست خبری خود در پاسخ به موانع مقابله با رفع فیلترینگ و کمک به دولت برای رفع آنها عنوان کرد: من در زمان انتخابات خیلی شفاف و روشن اشاره کردم که با فیلترینگ به شکلی که الان وجود دارد، مخالف هستم. اساس فیلترینگی که امروز با آن روبه‌رو هستیم، حوادثی بود که در سال 1401 اتفاق افتاد و واقعا نیز لازم بود این کار انجام شود اما به نظر من ادامه آن به شکل فعلی صحیح نبود و ما باید زودتر از این در این زمینه تصمیم می‌گرفتیم. او اظهار کرد: امروز که نزدیک به دو سال است که فیلترینگ اعمال می‌شود، باید بازگردیم و ببینیم آیا به اهدافی که برای کاهش آسیب‌های اخلاقی و تأمین امنیت روانی داشتیم، دست یافتیم؟ ما فیلترینگ را براساس یک تصمیم اضطراری اتخاذ کردیم، اما امروز یک محکی می‌توان انجام داد و دید که آیا واقعا اهداف تحقق پیدا کرده یا خیر. امروز وقتی به اعداد و ارقام و گزارشات و اخبار نگاه می‌کنیم می‌بینیم که این موضوع تأیید نمی‌شود. از طرف دیگر باید به این پرسش پاسخ دهیم که آیا قبول داریم که باید از ایجاد آسیب‌های اخلاقی و اخلال در امنیت روانی جلوگیری کنیم و باید یک حکمرانی در فضای مجازی داشته باشیم؟
ستار هاشمی هم در حاشیه حیاط دولت درباره سرنوشت طرح رفع فیلترینگ گفت: بعضی از عزیزانی که عضو شورای‌عالی فضای مجازی هستند به صورت طبیعی نقطه نظراتی داشتند. بنا شد که این طرح به مرکز ملی ارجاع پیدا کند و دبیر محترم به عنوان کسی که محوریت کار را بر‌عهده دارد این طرح را به شکل دقیق‌تری با استفاده از نظرات دستگاه‌های مختلف اصلاح کند. این طرح در دستور کار است و جلساتی نیز با محوریت مرکز ملی برگزار شده است. گزارشی که به من رسیده است طرح‌های دیگری نیز ارائه شده است. آخرین خبر این است که مرکز قرار است این طرح‌ها را جمع‌بندی کرده و نهایتا در صحن شورای‌عالی فضای مجازی بررسی شود.
این مواضع و سخنان اگرچه انتظار برای تحقق وعده رفع فیلترینگ مسعود پزشکیان را تقویت کرده، اما دیروز علی ربیعی از مخالفت تعدادی از اعضای شورای‌عالی فضای مجازی سخن گفت. دستیار رئیس‌جمهور در ویدیوئی که دراین‌باره منتشر کرد، گفت: بنده جلسه‌ای با تعدادی از دانشجویان و چند قشر دیگر داشتم. نمی‌دانستم چه جوابی به بچه‌ها بدهم که این فیلترینگ و طرح صیانت چه خاصیتی برای کشور داشته است. اساسا این طرح آیا اجرا می‌شود؟ اساسا این فیلتر وجود دارد؟ اصلا چیزی هست که بتوانیم امروز فیلتر کنیم.
همیشه در لحظه آخر عقب‌نشینی می‌کنیم
او اظهار کرد: در دیدارهایی که داشتم بچه‌های علمی حضور داشتند که از آینده صحبت می‌کردند. بچه‌ها اشاره داشتند که فیلترشکن‌های خیلی قوی درحال آمدن است و هم تکنولوژی درحال حرکت به سمتی است که اصلا افراد دیگر به فیلترشکن نیاز ندارند. چرا ما برای هرچه منتظر می‌مانیم تا در لحظه آخر عقب‌نشینی کنیم؟ لحظه‌ای که دیگر هیچ قانون، سیاست و تصمیمی اثری ندارد و آنگاه می‌گوییم تصویب شد.
با رفع فیلترینگ می‌توان پیام مثبتی به جامعه داد
دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور تصریح کرد: بنده نمی‌دانم این چند نفری که در شورای‌عالی فضای مجازی مقاومت می‌کنند برای چه است. رفع فیلترینگ تصمیم رئیس‌جمهور و قول رئیس‌جمهور به مردم است. من نمی‌دانم این افراد که مقاومت می‌کنند به چه فکر می‌کنند. حال جامعه بد است. او تأکید کرد: با این تصمیمات خرد می‌توان به جامعه این علامت را داد که ما صدای شما را شنیدیم. در حوزه اقتصاد خانوار نیز، هر خانواری ماهانه 500 هزار تومان هزینه فیلترشکن می‌دهد. چرا؟ یک خانواده سه‌نفره که از فیلترشکن استفاده می‌کنند، به اندازه یک یارانه در ماه هزینه می‌دهند. اکنون هزینه فیلترشکن ضعیف 250 هزار تومان است.
دلیل حل‌نشدن مسئله فیلترینگ دعواهای سیاسی است
در همین راستا، علی بختیار، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی و کارشناس ارشد فناوری اطلاعات، با انتقاد از مواضع مخالفان رفع فیلترینگ گفته است‌: رفع فیلترینگ که رئیس‌جمهور به جد پیگیر آن است و کسب‌‌وکار بسیاری را خراب کرده است، با وجود برگزاری جلسه‌های مختلف‌ همچنان بی‌نتیجه مانده است. می‌توان ده‌ها و بلکه صدها مورد به موارد بالا افزود ولی پرسش اینجاست که در عصر فناوری و رشد فزاینده علوم مختلف با این روند کُند در تصمیم‌گیری و اجرا چگونه می‌خواهیم ضعف و عقب‌افتادگی خود را جبران کنیم؟ نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به‌جای ارائه طرح‌های غیر‌علمی و جلسات بی‌نتیجه برای حل مسائلی همچون فیلترینگ، توسعه فناوری 5G و 6G را در دستور کار قرار دهیم. پول مردم و بیت‌المال صرف فیلترشکن و فیلترینگ می‌‌شود و کشورهای دنیا با سرعت بالا در‌حال توسعه زیرساخت‌های کشور خود برای تبدیل به هاب‌های اقتصادی و تجاری هستند. با وجود انواع مشکلات داخلی و تحریم‌ها و تهدیدهای خارجی، هیچ توجیهی ندارد که زمان و انرژی مسئولان کشور صرف مسائل جزئی و کم‌اهمیتی شود که از اساس نباید وجود می‌داشتند و یا باید بسیار فوری و ضربتی حل‌وفصل شوند. او تأکید کرد: دلیل حل‌نشدن آن دعواهای بی‌پایه‌و‌اساس سیاسی است و نه اعتقاد قلبی، سلبی یا ایجابی به موضوعی همچون فیلترینگ توسط دو طیف سیاسی کشور. در این راستا شعار «دعوا نکنیم» دکتر پزشکیان در انتخابات که تبدیل به گفتمان «وفاق ملی» شده برای گذر و عبور از این موانع توسعه و نگاه رو به جلو به توسعه و آینده این کشور هست. اقتضا می‌کند سران قوا با رعایت اصل تفکیک قوا که در قانون اساسی بر آن تأکید شده است، مسائل مهمی همچون عدم دخالت مجموعه قوا در امورات مردمی و آزادسازی اقتصاد و رهاسازی اقتصاد از غل و ‌زنجیرهای مدیریت دولتی که عامل چنین تصمیماتی در کشورهای غیرتوسعه‌یافته می‌شود را در دستور کار قرار دهند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/678834/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله خراسان/ کلاس درسی برای سیاست ورزان

نشست تخصصی مدیران کل آموزش و پرورش و آموزش فنی و حرفه ای استان کرمان با محور اجرای "طرح همنوا" با رویکرد توسعه آموزش های فنی و مهارتی در هنرستان ها برگزار شد

کسب عنوان قهرمانی مسابقات فوتسال جهان توسط تیم ملی فوتسال ناشنوایان با سرمربی گری فرهنگی کرمانی«مهدی صانعی»

ردپای دشمن در زمستان سخت انرژی؟

اختصاصی بانکداری ایرانی؛ گزارش عملکرد شرکت بیمه دی در سال 1403 و چشم‌انداز سال 1404

نشست تخصصی مدیران کل آموزش و پرورش و آموزش فنی و حرفه ای استان کرمان با محور مهارت آموزی برگزار شد

کسب رتبه اول کشوری آموزش و پرورش استان کرمان در میزان مشارکت دانش آموزان دوره اول متوسطه در جشنواره نوجوان خوارزمی

هافبک استقلال به سپاهان پیوست

زیان 2 میلیارد دلاری ماینرها به اقتصاد برق

آوار جنگ بر سر مادران

ایرانی‏‌ها نه فراموش می‌‏کنند و نه می‌‏بخشند

مشاغل گرفتار زیر دکمه قطع اینترنت

چگونه حمله آمریکا به ایران، پکن را مجبور به تجدیدنظر می‌کند؟

روایتی دلخراش از «بازی مرکب» در جهان واقعی

روایت قابل تامل وزیر نیرو از میزان مصرف برق برای بیت‌کوین

کالای قاچاق تهدیدی برای سرمایه‌گذاری و تولید

تجلیل از شهدای کرامت وطن در کرمان

مشق بصیرت در مکتب عاشورا

آرزو داشت روان‌پزشک شود

الجزیره: چرا روسیه در جنگ اخیر به ایران کمک نکرد؟

آرایش نظامی بودجه ترامپ

کار ماندگار نمایش هنر زرگری کرمان در موزه زر و سیم

کاهش 30 درصدی تولید گندم و جو در بافت

مبنای محاسبه مسافت برای نرخ کرایه سرویس مدارس کرمان

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه سه شنبه 10 تیر 1404

رنامه‌ریزی برای کاهش ناترازی برق تا 14 هزار مگاوات

یک عزل و نصب عجیب و جنجالی در ورزش ایران

آزمون جدید برای مدعیان دو وزن کشتی آزاد

مسابقات هندبال زیر 17 سال پسران آسیا به تعویق افتاد

برای دفاع از ایران، فرقی بین باکو و دوحه نیست

روایت‌های عجیب از جنگ 12 روزه

یک زلزله‌شناس: حملات اسرائیل حدود 1500 زلزله ناشی از انفجار ایجاد کرد

تحلیلگر آمریکایی مطرح کرد: خطر اشتباه استراتژیک از سوی ترامپ

اسلام یا ایران؛ مسأله این است؟

تحویل رایگان کپسول آتش‌نشانی به کسبه بازار تاریخی کرمان

بهره‌برداری از مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب شهرک صنعتی شماره 2 کرمان

فرزانه صادق: پیگیری بنیاد مسکن برای بازسازی منازل آسیب دیده در حمله رژیم ادامه دارد

دغدغه روزانه ساپینتو؛ تمدید قرارداد 4 ستاره!

هایجک الوحده از پرسپولیس؛ مدافع 19 ساله خیبر!

نیروی نیابتی آمریکا

فضاسازی جدید تندروها؛ پاسخ «هم‌میهن» به «کیهان»

فعال اصلاح‌طلب نوشت: گناه فریدون؟

آغاز عصر ابهام هسته‌ای

خیانت گروسی

اسقاطی

مدیرعامل منطقه آزاد کیش با ابراز رضایت از ذخیره کالاهای اساسی، بر نظارت مستمر بر قیمت ها تاکید کرد

تمدیدمهلت ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی در کرمان

تصویب پیشنهاد ساخت تصفیه خانه فاضلاب محلی

یک هزار و 993 دانش آموز پایه نهم استان کرمان در 5 شهرستان در آزمون ورودی مدارس خاص فرهنگ به رقابت پرداختند

هشدار دادستان جیرفت به پانسیون‌های مطالعاتی غیرمجاز