کرمان رصد

آخرين مطالب

انبارهای خالی اروپا نیاز تسلیحاتی کی‌یف را برآورده نمی‌کند مقالات

انبارهای خالی اروپا نیاز تسلیحاتی کی‌یف را برآورده نمی‌کند
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا /متن پیش رو در ایسنا منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
کشورهای اروپایی که با کاهش شدید ذخایر تسلیحاتی خود و احتمال قطع حمایت تسلیحاتی آمریکا از کی‌یف مواجه شده‌اند، سعی دارند با حمایت از صنایع نظامی اوکراین ظرفیت تولید سلاح در این کشور را افزایش دهند.
رسانه آمریکایی در گزارشی به طرح جدید برخی از متحدان اروپایی اوکراین برای حمایت از این کشور اشاره کرد و گزارش داد که این طرح‌ در واکنش به احتمال قطع حمایت تسلیحاتی آمریکا تدوین شده است.
به گزارش روزنامه وال‌استریت ژورنال، متحدان اروپایی اوکراین که در تولید سلاح کافی برای این کشور دچار مشکل هستند، روش جدیدی را پیش گرفته و قصد دارند به اوکراین پول بدهند تا این کشور برای خود سلاح تولید کند.
در این روش جدید، اروپایی‌ها هزینه قراردادهای دولتی اوکراین با سازندگان تسلیحات اوکراینی را که با کمبود بودجه مواجه‌اند، پرداخت می‌کنند تا این شرکت‌های تسلیحاتی اوکراینی، تجهیزات موردنیاز نیروهای مسلح اوکراین از جمله موشک‌های دوربرد و پهپادهایی که می‌توانند به خاک روسیه حمله کنند را تولید کنند. کی‌یف به متحدان خود اعلام می‌کند که با کدام شرکت‌ها همکاری کنند و چه تسلیحاتی بخرند؛ سپس اروپایی‌ها به طور مستقل این شرکت‌ها را بررسی کرده و بعد با آن‌ها قرارداد می‌بندند.
به گزارش وال‌استریت ژورنال، اوکراین همچنان برای دریافت تسلیحات پیشرفته مانند موشک‌های رهگیر سامانه «پاتریوت» به متحدان غربی متکی خواهد بود؛ اما مقامات می‌گویند این روش جدید به کی‌یف این امکان را می‌دهد که سلاح‌ها را سریع‌تر و با تعداد بیشتری دریافت کند. صنعت تسلیحاتی اوکراین در حال حاضر به‌دلیل کمبود بودجه، بسیار کمتر از ظرفیت تولیدی خود کار می‌کند و تنها از حدود 30 درصد از ظرفیت بالقوه خود استفاده می‌کند.
بر اساس این گزارش، این مدل از حمایت تسلیحاتی برای نخستین بار از سوی دانمارک معرفی شد و حالا به «مدل دانمارکی» معروف شده است. طبق گفته وزیر دفاع دانمارک، کشورهای نروژ، سوئد و لیتوانی هم منابع مالی ارائه کرده‌اند و آلمان نیز رویکرد مشابهی را به کار گرفته است. همچنین هلند نیز به موازات این طرح، مستقیماً با شرکت‌های اوکراینی قرارداد بسته است.
انبارهای خالی و پیروزی ترامپ
مقامات می‌گویند دانمارک این رویکرد را پس از آن طراحی کرد که این کشور هم مانند بسیاری از متحدان اوکراین، تقریباً تمام تسلیحات موجود در انبارهای خود را به کی‌یف اهدا کرد. هلند، سوئد، نروژ و کشورهای حوزه بالتیک نیز در این گروه قرار دارند.
همچنین اتخاذ این رویکرد با پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده و احتمال قطع حمایت آمریکا از اوکراین همزمان شده است و پس از آن تدوین شده است که فرانسه، آلمان و سایر کشورهای بزرگ اروپایی نتوانستند قاره سبز را تحت یک برنامه منسجم، متحد کنند.
با این حال، تاکنون این بودجه محدود بوده است. مقامات دانمارک و اتحادیه اروپا می‌گویند طرح این کشور تا کنون حدود 680 میلیون دلار دریافت که بیش از 400 میلیون دلار آن از سود دارایی‌های مصادره‌شده روسیه در اروپا به دست آمده است. دانمارک بیش از 180 میلیون دلار از بودجه شخصی خود را به این مجموعه اختصاص داده است، نروژ بیش از 42 میلیون دلار و سوئد هم مبلغی معادل 20 میلیون دلار.
رسانه آمریکایی با اشاره به اینکه این اقدام می‌تواند فشار بر متحدان غربی برای خارج کردن تسلیحات از انبارهای خود را کاهش دهد، به اظهارات «راب بائر» رئیس کمیته نظامی ناتو اشاره کرد که می‌گوید «اگر ظرفیت تولید اوکراین افزایش یابد، ما (غرب) نیاز کمتری به ارسال سلاح‌های خود خواهیم داشت.»
پیش از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، اوکراین کانون تولید سلاح در شوروی سابق بود و بسیاری از تولیدکنندگان تسلیحات اوکراینی می‌گویند اگر قراردادهای تولید بیشتری داشتند، می‌توانستند ظرفیت خود را افزایش دهند، اما دولت صادرات تسلیحات را ممنوع کرده و ارتش تنها مشتری این بخش است، در حالی که منابع مالی ارتش محدود است.
با این وجود، بیشتر حامیان غربی اوکراین از تأمین مالی مستقیم شرکت‌های تسلیحاتی اوکراین خودداری کرده‌اند، زیرا یا نگران بروز فساد مالی هستند یا می‌خواهند این بودجه‌ها به شرکت‌های تسلیحاتی خودشان تزریق شود. دانمارک، هلند و دیگر کشورهایی که به این طرح پیوسته‌اند نیز همگی یا صنایع دفاعی بزرگی ندارند و یا صنایع تسلیحاتی خود را در حدی نمی‌بینند که با تزریق این بودجه‌ها، به کی‌یف کمکی کنند.

محمد حسین خدائیان

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/678624/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آپدیت جدید؛ ساپینتو هنوز محروم است

تقدیر مدیرکل ارتباطات و مراجعات از تلاش‌های همکاران در پاسخگویی به ایثارگران از طریق خدمات سامانه تلفنی 1616

اجرای برنامه آمادگی وارزیابی وضعیت خدمات دهی در سازمان منطقه آزاد کیش

بخشودگی اجار‌ه ‌بهای تیرماه شرکت ‌ها و واحدهای مستقر در برج نوآوری کیش

کیش در تدارک سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی

فارسی، زبان مقاومت و ظرفیت تمدنی ایران است

داستان سه برادر

تغییر قابل پیش‏‌بینی اروپا علیه ایران

مساله غرب با ایران، هندسه قدرت منطقه‌ای است

قصه زنی نخبه در صنعت برق ایران که شهید شد

چرا هند در جنگ 7 روزه آسمان را به پاکستان باخت؟

تحلیلگران آمریکایی: واشنگتن از مذاکره پس از جنگ چه می‏‌خواهد؟

راه شیری بر فراز صخره‌های مخروطی

ارسال OTP در بله برای کسب‌وکارها رایگان شد

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه پنجشنبه 12 تیر 1404

خدمات غیرحضوری و اینترنتی بانک سپه فعال شد

ممنوعیت ترخیص برنج لغو شد

در مغازه ‏ات را ببند و برگرد آفریقای جنوبی

زندگی از این خانه‌ها رخت بسته است

5 صهیونیست اثرگذار بر تصمیمات ترامپ

ماسک و ترامپ دوباره به جان هم افتادند

مانور کمک گرانشی؛ فضاپیماها چگونه با استفاده از سیاره‌ها شتاب می‌گیرند؟

بالاخره می‌دانیم چرا مجسمه‌های ملکه حتشپسوت در مصر باستان نابود شدند

اتصالات پنهان در اعماق زمین: گیاهان فراتر از آنچه می‌بینیم، در خاک ریشه دارند

خطر پنهان گرمایش زمین؛ دمای بالا کیفیت خواب میلیاردها نفر را تهدید می‌کند

فریاد لبیک یاحسین نوجوانان اناری

تحلیلی از وضعیت بازارهای مالی؛ مرز مقاومتی قیمت‌ها به سمت واگرایی منفی می رود؟

معاون بورس: مسیر حمایت از بازار سهام ادامه‌دار است

حمایت 60 همتی موتور بورس را روشن می‌کند؟

سورپرایز لیگ ملت‌ها؛ مدعی و رقیب خطرناک ایران

چین قربانی رکورد جالب ستاره ایتالیا

قلی‌زاده بعد از استقلالی شدن: تحقق رؤیای کودکی

گزینه استقلال تصمیم نهایی خود را می‌گیرد

چهار بازیکن خارجی بجای ستارگان آبی‌پوش

خیبر مبلغ رضایت‌نامه ابرقویی را به پرسپولیس اعلام کرد

سرگیجه پرسپولیس از دست رضا درویش!

عبدی: پرسپولیس فقط باید با یک نفر مذاکره کند

ادعای بزرگ؛ مذاکره پرسپولیس با قهرمان ترکیه!

پژوهشگر فلسطینی: ایران، آخرین سنگر ملت‌های خاورمیانه است

عملیات موفق فریب

آیا پیام تهران به باکو شنیده خواهد شد؟

به آهی گنبد خضرا بسوزان

همچنان مسیر مذاکرات

روان‌های جنگ‌زده در روزهای پس از آتش‌‏بس

جریان‌سازی رسانه‌ای بدون تکیه به روزنامه‌نگاری تحلیلی میسر نیست

سود دو نفره در صرافی تبدیل: دعوتی که به نفع هر دو طرف تمام می‌شود!

هزار میلیارد تومان برای بازسازی آسیب‌دیدگان جنگ در تهران کافی است؟

آخرین وضعیت بازار طلا و دلار؛ سکه امامی عقب‌نشینی و طلا صعود کرد!

بازدهی بورس در هفته دوم تیر 1404

افزایش صادرات نفت ایران به چین پس از جنگ