کرمان رصد

آخرين مطالب

زبان و ادبیات پارسی، ستون فرهنگ ایرانی است مقالات

زبان و ادبیات پارسی، ستون فرهنگ ایرانی است
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا/کرمان همایش بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی امروز 21 اسفندماه با حضور اساتید و دانشجویان در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد. حامد حسینخانی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر در این همایش اظهار کرد: بسیاری از مراکز فرهنگی تاریخی ایران کهن امروز در قلمرو جغرافیایی ما نیستند و همین موجب شده برخی سیاستمداران کوته‌فکر در کشورهای همجوار نقشه بریزند که بزرگان حوزه ادب پارسی را مصادره و به عنوان گنجینه ادبی و فرهنگی خود معرفی کنند. وی افزود: ما حوزه تمدنی بزرک به عنوان ایران فرهنگی داریم و ستون این فرهنگ، زبان و ادبیات پارسی است و هر شاعر بزرگی در این قلمرو آثار و ادبیاتی به زبان پارسی خلق کرده ایرانی و متعلق به تمدن بزرگ ایرانی است و این شخصیت‌ها قابل مصادره نیستند. حسینخانی بیان کرد: در ایران جدید از لحاظ دوره‌بندی تاریخ زبان‌ها، اولین کانون و پایگاه تقویت و شکوفایی زبان و ادب پارسی در خراسان بزرگ شکل گرفته و نقش فردوسی در ماندگاری و تثبیت زبان فارسی که حامل فرهنگ ایرانی است، در کانون خراسان بی بدیل است. این استاد زبان و ادبیات فارسی گفت: یک کانون دیگر کانون آذربایجان بود که نظامی در این کانون نقش ارزشمندی دارد و البته خاقانی و دیگر نیز شعرا هستند. وی با اشاره به اینکه یکی از کارهای بزرگ نظامی پرداختن به سنت داستان‌گویی بود که در ادبیات شفاهی داشتیم، افزود: در پنج گنج نظامی منشور کامل از عناصر مهم فرهنگ شفاهی ایران که ریشه‎‌دار است، تبلور تمام پیدا کرده و داستان‌پردازی را به اوج رسانده است. حسینخانی با اشاره به اینکه نظامی در غزل خیلی قدرتمند است، گفت: نظامی جاذبه کم نظیری در قلمرو شعر و ادبیات ما دارد و در قرون بعدی بیش از 200 شاعر به تبعیت از نظامی خمسه سرایی کرده‌اند و از موفق ترین شاعران و پیروان نظامی شاعران بزرگ کرمان از جمله خواجو، عماد فقیه و ... هستند. همچنین دکتر محمدصادق بصیری عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان در این همایش با پرداختن به خصوصیات ویژه شعر نظامی بیان کرد: نظامی در حوزه علوم بلاغی جایگاه بسیار تاثیرگذاری دارد. دکتر محمدرضا صرفی عضو دیگر هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان در این همایش بیان کرد: در فرهنگ ایرانی همیشه حکمت با فلسفه همراه بوده و حکیم بودن شعرا را باید در فیلسوف بودن آنها جستجو کنیم و به نظامی به این دلیل لقب حکیم دادیم که حکمت نظری و عملی در آثار او کاملا وجود دارد. وی با اشاره به اینکه حکمت شعر نظامی حال و هوای اخلاقی ایمانی دارد، افزود: جریان‌های متعددی از شعر فارسی از حکمت شعر نظامی منشعب می‌شود و بیش از 200 شاعر قوی مثل خواجو، ناصر خسرو و ... به دیده تحسین به او نگاه کرده‌اند. انتهای پیام

ایسنا/کرمان همایش بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی امروز 21 اسفندماه با حضور اساتید و دانشجویان در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.
حامد حسینخانی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر در این همایش اظهار کرد: بسیاری از مراکز فرهنگی تاریخی ایران کهن امروز در قلمرو جغرافیایی ما نیستند و همین موجب شده برخی سیاستمداران کوته‌فکر در کشورهای همجوار نقشه بریزند که بزرگان حوزه ادب پارسی را مصادره و به عنوان گنجینه ادبی و فرهنگی خود معرفی کنند.
وی افزود: ما حوزه تمدنی بزرک به عنوان ایران فرهنگی داریم و ستون این فرهنگ، زبان و ادبیات پارسی است و هر شاعر بزرگی در این قلمرو آثار و ادبیاتی به زبان پارسی خلق کرده ایرانی و متعلق به تمدن بزرگ ایرانی است و این شخصیت‌ها قابل مصادره نیستند.
حسینخانی بیان کرد: در ایران جدید از لحاظ دوره‌بندی تاریخ زبان‌ها، اولین کانون و پایگاه تقویت و شکوفایی زبان و ادب پارسی در خراسان بزرگ شکل گرفته و نقش فردوسی در ماندگاری و تثبیت زبان فارسی که حامل فرهنگ ایرانی است، در کانون خراسان بی بدیل است.
این استاد زبان و ادبیات فارسی گفت: یک کانون دیگر کانون آذربایجان بود که نظامی در این کانون نقش ارزشمندی دارد و البته خاقانی و دیگر نیز شعرا هستند.
وی با اشاره به اینکه یکی از کارهای بزرگ نظامی پرداختن به سنت داستان‌گویی بود که در ادبیات شفاهی داشتیم، افزود: در پنج گنج نظامی منشور کامل از عناصر مهم فرهنگ شفاهی ایران که ریشه‎‌دار است، تبلور تمام پیدا کرده و داستان‌پردازی را به اوج رسانده است.
حسینخانی با اشاره به اینکه نظامی در غزل خیلی قدرتمند است، گفت: نظامی جاذبه کم نظیری در قلمرو شعر و ادبیات ما دارد و در قرون بعدی بیش از 200 شاعر به تبعیت از نظامی خمسه سرایی کرده‌اند و از موفق ترین شاعران و پیروان نظامی شاعران بزرگ کرمان از جمله خواجو، عماد فقیه و ... هستند.
همچنین دکتر محمدصادق بصیری عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان در این همایش با پرداختن به خصوصیات ویژه شعر نظامی بیان کرد: نظامی در حوزه علوم بلاغی جایگاه بسیار تاثیرگذاری دارد.
دکتر محمدرضا صرفی عضو دیگر هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان در این همایش بیان کرد: در فرهنگ ایرانی همیشه حکمت با فلسفه همراه بوده و حکیم بودن شعرا را باید در فیلسوف بودن آنها جستجو کنیم و به نظامی به این دلیل لقب حکیم دادیم که حکمت نظری و عملی در آثار او کاملا وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه حکمت شعر نظامی حال و هوای اخلاقی ایمانی دارد، افزود: جریان‌های متعددی از شعر فارسی از حکمت شعر نظامی منشعب می‌شود و بیش از 200 شاعر قوی مثل خواجو، ناصر خسرو و ... به دیده تحسین به او نگاه کرده‌اند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/616835/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسرائیل درمانده است، ایران قواعد بازی را تغییر داد

خودکشی پزشکان به مرز هشدار رسیده است

هم‌میهن گزارش داد: جامعه دوپاره، معیارهای دوگانه

در 8 سال دولت احمدی‌نژاد، قیمت نان 32 برابر شد!

تعامل رسانه‌ها با اندیشکده‌ها باید تقویت شود/ سیاست پژوهی، نوک پیکان پژوهش است

هوش مصنوعی آرتروز زانو را 8 سال زودتر پیش‌بینی می‌کند

طراحی و ساخت کامپوزیت‌های پلیمری خودروان‌کار

تداوم پرداخت تسهیلات خرید یا ساخت مسکن ایثارگران در سال 1403

گلزار مطهر شهدا میعادگاه ملت شریف ایران اسلامی است

«بازی دراز وعده صادق الهی بود»

جزئیات نحوه بررسی صلاحیت متقاضیان بلوک 85 درصدی سرخابی‌ها

قتل خواهر جوان به دست برادر نوجوان

دختر فراری از ناچاری با سارق سابقه‌ دار همدست شد

حملات سنگین روسیه به 4 نیروگاه مهم اوکراین

یک خبر خوش برای سهام عدالتی‌ ها

خرید و فروش خودروی جانبازان آزاد شد

خبری جعلی که مردم را حسابی سرکار گذاشت

خسارت دیدگان سیل زرند حمایت می‌شوند

خوش خدمتی عجیب نشریات زنجیره‌ای به دلالان و فراریان مالیاتی دانه درشت

مجلس دوازدهم فاقد ستاره سیاسی است

ما تا به حال چیزی را لمس نکرده ایم!

این بشقاب‌پرنده به جای آسمان، زیر دریا شناور می‌شود!

آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟

میزبانی استان کرمان از 4 شهید گمنام در سالروز شهادت امام ششم

اعلام عوامل کاهش سرقت در کرمان

مناسبت روز/ یکشنبه، 9 اردیبهشت‌ماه

آسمان کرمان آرام گرفت

اعتراضات ضد صهیونیستی در د‌انشگاه‌های آمریکا غربگرایان را عزادار کرد

تصویر روز ناسا ؛ تمام آسمان زیر سایه ماه

دیدار استاندار بوشهر با خانواده «شهید والامقام عابدین بهفروز»

درگذشت مادر شهیدان والامقام «محمدرضایی» در شهر زاینده رود

سلمانی با 2 خانواده شهید و جانباز متوفی و 2 آزاده و جانباز دیدار کرد

جلب مشارکت مردم جهت رونق اقتصادی کیش

بخش زیادی از صادرات کیش درحوزه لجستیک وخدمات فنی، مهندسی و گردشگری است

همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای در قم برگزار می شود

نقشه گنجی که فقط از فضا دیده می‌شود

دکتر قاضی‌زاده هاشمی: جهاد در بنیاد شهید و امور ایثارگران باید احیا شود

فرصت استثنایی کمیسیون رایگان در تپسی برای تمام سفیران!

استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!

سرمقاله وطن امروز/ ایران انسانی رفتار می‌کند یا آمریکا؟!

سرمقاله فرهیختگان/ نقش تامین مالی جمعی در توسعه مشاغل خرد و کوچک و تحقق شعار سال

سرمقاله شرق/ بلوغ اجتماعی و حکم اعدام

سرمقاله اعتماد/ چرا امید در جامعه ایران کم‌فروغ شده است؟

سرمقاله ایران/ تغییر مرزهای جهانِ فرهنگی

سرمقاله آرمان امروز/ تنهایی اسرائیل

سرمقاله شهروند/ «اکسپو»، بخش خصوصی و رونق تولید

سرمقاله جمهوری اسلامی/ روحانیت خودش پیشقدم شود

مهم‌ترین مانع اجرای عدالت، دنیاطلبی و دنیاگرایی است

پدر شهیدان والامقام «بابایی ملکشاه» از مازندران آسمانی شد

خسارت 1700 میلیارد تومانی بارندگی اخیر به زیرساخت‌ها و بخش کشاورزی شهرستان راور