کرمان رصد

آخرين مطالب

چند فرصت شغلی با اشتغال خانگی ایجاد شد؟ وزارت رفاه

چند فرصت شغلی با اشتغال خانگی ایجاد شد؟
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - آخرین آمارهای سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از روند اشتغال خانگی نشان می‌دهد از ابتدای سال تاکنون 140 هزار فرصت شغلی در حوزه مشاغل خانگی ایجاد شده که 93/3 درصد کل هدف‌گذاری انجام‌شده برای سال‌جاری است.

به گزارش مرکز روابط‌عمومی و امور بین‌الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به نقل از روزنامه همشهری، اشتغال خانگی، یکی از کلیدهای باز کردن قفل بیکاری در اقتصاد ایران است و آن‌گونه که رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی می‌گوید: در سال جاری 93/3 درصد از کل هدف‌گذاری ایجاد 150 هزار شغل، محقق شده است.
افزایش نرخ مشارکت اقتصادی، کمک به معیشت خانوار و افزایش بهره‌وری جمعیت فعال اقتصادی ازجمله مزیت‌های توسعه اشتغال خانگی است که در صورت سیاست‌گذاری درست، می‌تواند به یکی از حلقه‌های توسعه اقتصادی و شکل‌گیری بنگاه‌های خُرد تبدیل شود.
ایجاد 140 هزار فرصت شغلی در 9 ماه
آمارهای ارائه‌شده از سوی رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی حاکی از این است که روند رو به رشد ایجاد فرصت‌های شغلی در حوزه مشاغل خانگی ادامه‌دار بوده است.
آزیتا همتیان با بیان این‌که از ابتدای سال‌جاری تاکنون 140 هزار شغل خانگی در کشور ایجاد شده، گفت: در این دوره زمانی بخش اعظمی از هدف‌گذاری 150 هزار شغل خانگی تا پایان سال محقق شده است.
وی اظهار کرد: این آمارها طبق گزارشی است که مستقیم از سامانه وزارت کار دریافت می‌کنیم و با اطلاعات سامانه ملّی رصد اشتغال متفاوت است. در واقع آخرین خروجی از روند اشتغال، ثبت استان‌ها و تسهیلات‌دهی بانک‌هاست که در سامانه وزارت کار به ثبت می‌رسد.
به گفته همتیان، آخرین مراحل فنی سامانه مشاغل خانگی در حال انجام است و به‌زودی به سامانه ملّی رصد اشتغال متصل می‌شود.
عملکرد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات اشتغال
یکی از مؤلفه‌های بسیار تأثیرگذار در ایجاد و توسعه مشاغل خانگی، همراهی بانک‌ها در تخصیص و توزیع تسهیلات کم‌بهره در این حوزه است که طبق گفته رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، در ماه‌های ابتدای سال ضعیف بوده اما در ادامه اوضاع بهتر شده است.
همتیان با اشاره به‌کندی پرداخت تسهیلات بانکی اشتغال خانگی در ابتدای سال، گفت: درمجموع پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌ها در بحث مشاغل خانگی مثبت بوده و ضمن همکاری با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، عملکرد خوبی از خود نشان داده‌اند.
برآورد اشتغال‌زایی در زمستان
فقط 6/7 درصد از تکالیف تعیین‌شده برای اشتغال‌زایی در حوزه مشاغل خانگی باقی‌مانده تحقق هدف‌گذاری ایجاد 150 هزار فرصت شغلی در این حوزه تقریباً مسجل است؛ اما متولیان امر برآورد می‌کنند که اشتغال‌زایی محدود به هدف‌گذاری نشود و تا پایان سال، عملکرد اشتغال‌زایی خانگی از 150 هزار فرصت شغلی فراتر برود.
در حقیقت، ظرفیت‌های ایجاد و توسعه مشاغل خانگی در اقتصاد ایران به‌قدری است که در صورت تأمین مالی و حمایت تسهیلاتی، می‌تواند بخش بزرگی از مشکلات بازار کار و حوزه معیشت خانوار را حل‌وفصل کند.
راه‌اندازی تعاونی‌های تأمین نیاز مشاغل خانگی
گام دوم در بهره‌برداری از ظرفیت‌های اقتصادی مشاغل خانگی، راهبری آنها در تأمین نیاز و بازاریابی و فروش محصولات است که از طریق راه‌اندازی تعاونی تأمین نیاز پیگیری می‌شود.
رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی می‌گوید: در حال حاضر براساس تفاهم‌نامه منعقدشده با معاونت امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، 20 تعاونی تأمین نیاز مشاغل خانگی استانی تأسیس شده و در 11 استان دیگر نیز تأسیس و راه‌اندازی این تعاونی‌ها در دست پیگیری است.
همتیان اظهار کرد: در ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، تأسیس اتحادیه کشوری تعاونی‌های تأمین نیاز مشاغل خانگی مصوب شده و این اتحادیه برای اولین بار ایجاد خواهد شد.
وی بر همین اساس پیش‌بینی کرده که با توجه به فرآیند تشکیل اتحادیه کشوری، راه‌اندازی 11 تعاونی تأمین نیاز باقی‌مانده تا پایان سال محقق شود.
7 بهمن 1402 12:09
کد خبر : 333,514
کلیدواژه ها: فرصت شغلی,اشتغال خانگی, حمایت تسهیلاتی,دبیرخانه ستاد ساماندهی مشاغل خانگی,آزیتا همتیان
نظرات بینندگان

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/608968/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله خراسان/ کلاس درسی برای سیاست ورزان

نشست تخصصی مدیران کل آموزش و پرورش و آموزش فنی و حرفه ای استان کرمان با محور اجرای "طرح همنوا" با رویکرد توسعه آموزش های فنی و مهارتی در هنرستان ها برگزار شد

کسب عنوان قهرمانی مسابقات فوتسال جهان توسط تیم ملی فوتسال ناشنوایان با سرمربی گری فرهنگی کرمانی«مهدی صانعی»

ردپای دشمن در زمستان سخت انرژی؟

اختصاصی بانکداری ایرانی؛ گزارش عملکرد شرکت بیمه دی در سال 1403 و چشم‌انداز سال 1404

نشست تخصصی مدیران کل آموزش و پرورش و آموزش فنی و حرفه ای استان کرمان با محور مهارت آموزی برگزار شد

کسب رتبه اول کشوری آموزش و پرورش استان کرمان در میزان مشارکت دانش آموزان دوره اول متوسطه در جشنواره نوجوان خوارزمی

هافبک استقلال به سپاهان پیوست

زیان 2 میلیارد دلاری ماینرها به اقتصاد برق

آوار جنگ بر سر مادران

ایرانی‏‌ها نه فراموش می‌‏کنند و نه می‌‏بخشند

مشاغل گرفتار زیر دکمه قطع اینترنت

چگونه حمله آمریکا به ایران، پکن را مجبور به تجدیدنظر می‌کند؟

روایتی دلخراش از «بازی مرکب» در جهان واقعی

روایت قابل تامل وزیر نیرو از میزان مصرف برق برای بیت‌کوین

کالای قاچاق تهدیدی برای سرمایه‌گذاری و تولید

تجلیل از شهدای کرامت وطن در کرمان

مشق بصیرت در مکتب عاشورا

آرزو داشت روان‌پزشک شود

الجزیره: چرا روسیه در جنگ اخیر به ایران کمک نکرد؟

آرایش نظامی بودجه ترامپ

کار ماندگار نمایش هنر زرگری کرمان در موزه زر و سیم

کاهش 30 درصدی تولید گندم و جو در بافت

مبنای محاسبه مسافت برای نرخ کرایه سرویس مدارس کرمان

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه سه شنبه 10 تیر 1404

رنامه‌ریزی برای کاهش ناترازی برق تا 14 هزار مگاوات

یک عزل و نصب عجیب و جنجالی در ورزش ایران

آزمون جدید برای مدعیان دو وزن کشتی آزاد

مسابقات هندبال زیر 17 سال پسران آسیا به تعویق افتاد

برای دفاع از ایران، فرقی بین باکو و دوحه نیست

روایت‌های عجیب از جنگ 12 روزه

یک زلزله‌شناس: حملات اسرائیل حدود 1500 زلزله ناشی از انفجار ایجاد کرد

تحلیلگر آمریکایی مطرح کرد: خطر اشتباه استراتژیک از سوی ترامپ

اسلام یا ایران؛ مسأله این است؟

تحویل رایگان کپسول آتش‌نشانی به کسبه بازار تاریخی کرمان

بهره‌برداری از مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب شهرک صنعتی شماره 2 کرمان

فرزانه صادق: پیگیری بنیاد مسکن برای بازسازی منازل آسیب دیده در حمله رژیم ادامه دارد

دغدغه روزانه ساپینتو؛ تمدید قرارداد 4 ستاره!

هایجک الوحده از پرسپولیس؛ مدافع 19 ساله خیبر!

نیروی نیابتی آمریکا

فضاسازی جدید تندروها؛ پاسخ «هم‌میهن» به «کیهان»

فعال اصلاح‌طلب نوشت: گناه فریدون؟

آغاز عصر ابهام هسته‌ای

خیانت گروسی

اسقاطی

مدیرعامل منطقه آزاد کیش با ابراز رضایت از ذخیره کالاهای اساسی، بر نظارت مستمر بر قیمت ها تاکید کرد

تمدیدمهلت ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی در کرمان

تصویب پیشنهاد ساخت تصفیه خانه فاضلاب محلی

یک هزار و 993 دانش آموز پایه نهم استان کرمان در 5 شهرستان در آزمون ورودی مدارس خاص فرهنگ به رقابت پرداختند

هشدار دادستان جیرفت به پانسیون‌های مطالعاتی غیرمجاز