کرمان رصد

آخرين مطالب

خبر خوب برای فضانوردان: بافت چربی به بازسازی استخوان در فضا کمک می‌کند علمي

خبر خوب برای فضانوردان: بافت چربی به بازسازی استخوان در فضا کمک می‌کند
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایتنا - سفر فضایی گلبول‌های قرمز خون را می‌مکد و استخوان‌ها را ضعیف می‌کند، با این همه بنا به گزارش اسپیس، در اثر ریزگرانش همه‌چیز از بین نمی‌رود.
مطالعه جدید فضانوردان ایستگاه بین‌المللی فضایی (ISS) نشان می‌دهد که بافت چربی درون استخوان‌ها به عنوان مانعی در برابر کاهش سلول‌ها و تراکم استخوان در بی‌وزنی عمل می‌کنند.
درمان‌های مبتنی بر این دانش جدید حتی ممکن است به سالخوردگان و نیز افرادی روی زمین که به دلیل شرایط پزشکی باید در رختخواب بمانند، کمک کند.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، گای ترودل، نویسنده ارشد این مطالعه، پزشک توانبخشی و محقق در بیمارستان اتاوا و استاد دانشگاه اتاوا، می‌گوید: «ما متوجه شدیم که فضانوردان حدود یک ماه پس از بازگشت به زمین چربی کمتری در مغز استخوانشان دارند.»
ترودل افزود: «ما فکر می‌کنیم که بدن از این چربی برای کمک به جایگزینی گلبول‌های قرمز خون و بازسازی استخوان‌هایی که در طول سفر فضایی از دست رفته‌اند، استفاده می‌کند.»
در پژوهش جدید، 14 فضانورد که هر کدام حداقل شش ماه را درایستگاه بین‌المللی فضایی سپری کرده‌ بودند، بررسی شدند. این بخشی از مجموعه‌ «جست‌وجوهای علمی کانادایی» است که در پی کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی تغییر مغز استخوان و خونسازی در فضا است.
یکی از ماموریت‌های ایستگاه بین‌المللی فضایی این است که بررسی کند حضور متناوب در شرایط ریزگرانش چه مدت بر همه جنبه‌های سلامتی تاثیر می‌گذارد؛ از تعادل گرفته تا استخوان‌ها.
پژوهش بزرگ‌تر ترودل با نام «مارو» یا همان مغز استخوان، سلول‌های استخوانی تولیدکننده چربی، گلبول‌های قرمز و گلبول‌های سفید را بررسی می‌کند.
این پژوهش مطالعه مجموعه‌ای از نمونه‌ها را در سال 2020 به پایان رساند، اما همچنان با تجزیه داده‌ها به مرزهای جدیدی در علم وارد می‌شود. به عنوان مثال، تحقیقاتی که سال 2022 منتشر شد، تغییرات گلبول‌‌های قرمز در فضا را دنبال می‌کند که به نظر می‌رسد تا مدتی پس از فرود باقی می‌مانند.
تولید گلبول‌های قرمز کلید سلامتی انسان است، چرا که این گلبول‌های سالم به سراسر بدن اکسیژن می‌رسانند. بدون مقدار کافی از این سلول‌ها، بدن کم‌خونی پیدا می‌کند و با مشکلات جسمی و روانی مواجه می‌شود.
برای فضانوردانی که ماموریتشان فرود روی ماه یا مریخ است، جلوگیری از وقوع این شرایط برای کمک به ایجاد سکونت‌گاه‌هایی خارج از کره زمین ضروری است؛ کاری که ناسا می‌خواهد در اواخر دهه از طریق طرح «آرتمیس» انجام دهد.
ترودل گفت: «خوشبختانه، زمانی که بدن بی‌ وزن است، کم‌خونی در فضا مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما هنگام فرود روی زمین و احتمالا سیارات یا قمرهای دیگر دارای گرانش، کم‌خونی بر انرژی، استقامت و قدرت تاثیر می‌گذارد و تهدیدی برای ماموریت‌های فضایی محسوب می‌شود.»
او در ادامه افزود: «اگر بتوانیم دقیقا بفهمیم چه چیز این کم‌خونی را کنترل می‌کند، ممکن است بتوانیم پیشگیری و درمان را بهبود بخشیم.»
این کمبود روی زمین از طریق افزایش گلبول‌های قرمز و تراکم استخوان جبران می‌شود.
ترودل گفت: «از آنجا که گلبول‌های قرمز در مغز استخوان ساخته می‌شوند و سلول‌های استخوانی، مغز استخوان را احاطه کرده‌اند، منطقی است که بدن از چربی محلی مغز استخوان به عنوان منبع انرژی برای سوخت گلبول‌های قرمز و تولید استخوان استفاده کند.»
او تاکید کرد: «مشتاقانه منتظریم بررسی‌های بیشتر روی این موضوع در شرایط بالینی مختلف روی زمین‌ را آغاز کنیم.»

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/573336/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مترجمی که همه جای والیبال هست/ مشاور رئیس فدراسیون، سرپرست فولاد سیرجان در سفر به ژاپن!

قطعه «گل سنگم» استاد انوشیروان روحانی با پیانوی سامان احتشامی

اجرای احساسی قطعه «اسکله» از محسن یگانه در کنسرت اروپا

مختومقلی؛ شاعری فراتر از ادب، معلمی برای جامعه

امواج گرانشی زیبا

مریخ، ثبت شده توسط Curiosity

واکنش بخش رسانه ای تیم ملی ایران به اظهارات باشگاه مس رفسنجان – آفتاب نو | اخبار ورزشی

مومنی: چرا مس بابت پرونده فساد باید سقوط کند؟

بیانیه باشگاه مس خطاب به مالک نساجی: سالم در لیگ برتر ماندیم – آفتاب نو | اخبار ورزشی

برتری تیم هندبال ساحلی ایران مقابل اردن و صعود به دور بعد

تیم ملی چوگان ایران راهی جام جهانی شد

از ایوان بند «بمونی برام» را بشنوید

موسیقی مقامی خراسان در موزیک ویدئوی «برج ولایت»

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

سردترین سیاره ی شناخته شده کشف شد

عدس گرانشی را ببینید

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

بیانیه بخش رسانه‌ای تیم ملی: نساجی سقوط کرده و مس رفسنجان مانده، همین نشان می‌دهد ادعای‌تان بی اساس است/ حدادیان بی چشمداشت از تیم ملی حمایت کرده!

پایان بزرگ‌ترین اضطراب پورموسوی در مس

واکنش رسانه تیم ملی به ادعاهای مس رفسنجان؛ این حرف‌ها جای تعجب دارد و حرکت مالک نساجی بدون نفع بود

واکنش بخش رسانه‌ای تیم ملی فوتبال به بیانیه باشگاه مس رفسنجان

واکنش بخش رسانه‌ای تیم ملی فوتبال به بیانیه باشگاه مس

واکنش بخش رسانه‌ای تیم ملی به بیانیه مس رفسنجان

واکنش بخش رسانه ای تیم ملی ایران به اظهارات باشگاه مس رفسنجان

دستبرد بزرگ سپاهان از یحیی گل‌محمدی

پرسپولیس از باشگاه خیبر شکایت کرد

شاید سیدحسین مقابل سپاهان هم غایب باشد!

پرسپولیس با یک گلزن قرارداد بست!

واکنش مجتبی جباری به شایعه راه‌رفتن در اصفهان!

آهنگ «چشمای مست تو» با خوانندگی سینا شعبانخانی

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

کارمندان «مایکروسافت» حق ندارند از «دیپ‌سیک» استفاده کنند

واکنش تند مس رفسنجان به اتهام فساد: سالم ماندیم و نیاز به تهیه بلیت هواپیما برای رقیب نداشتیم/ فراموش نمی‌کنیم قلعه نویی صعود را به چه کسی تقدیم کرد!

سالم ماندیم و نیاز به تهیه بلیت هواپیما برای رقیب نداشتیم/ فراموش نمی‌کنیم قلعه نویی صعود را به چه کسی تقدیم کرد!

آغاز مذاکرات لورکوزن با گزینه اصلی جانشینی ژابی

سوالات و اعتراض تند سرمربی سپاهان از خود و بازیکنان!

تکواندو نونهالان جهان؛ رقبای چهار نماینده کشورمان مشخص شد

یزدانی: رقابت با یونس امامی باعث افتخار است

زارع: باید اشتباهات گذشته‌ام را جبران کنم

عموزاد: در فینال فنی خوردم که غافلگیر شدم

مراسم اهدای جام قهرمانی رقابت‌های کشتی جام تختی

ویدئوی زیرخاکی از خوانندگی مسعود صادقلو

آواز دل انگیزی از «پرواز همای» در طبیعت زیبا

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

نانوپوشش ضدخوردگی، استانداردهای صنعت را به چالش می‌کشد

افزایش توان تولید گرافن با راه‌اندازی تأسیسات جدید

واکنش تند مس رفسنجان: قلعه نویی صعود به جام جهانی را به مالک نساجی تقدیم کرد؛ برای ماندن نیازی به خرید بلیط هواپیما نداریم!

افتتاح طرح های محرومیت زدایی در شهداد

گلزن هر هفته لیگ برتر را بشناسید!

عکس/ سلفی عجیب نگار جواهریان در پشت‌صحنه سریال وحشی