کرمان رصد

آخرين مطالب

اختلاف چند ماهه دستگاه‌ها بر سر جمع‌آوری پسماندهای بیمارستانی در کرمان به کجا رسید مقالات

اختلاف چند ماهه دستگاه‌ها بر سر جمع‌آوری پسماندهای بیمارستانی در کرمان به کجا رسید
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - جمع‌آوری پسماندهای بیمارستانی در کرمان ماه‌ها محل اختلاف شهرداری و دانشگاه علوم پزشکی بود تا جایی که این مسئله با ورود دادستانی کرمان خاتمه پیدا کرد. - اخبار استانها -
  تجمع پسماندهای بیمارستانی و جمع‌آوری آنها در کرمان ماه‌ها محل اختلاف شهرداری و دانشگاه علوم پزشکی کرمان بود تا جایی که پس از کشمکش‌های فراوان و برگزاری جلسات متعدد این مسئله با ورود دادستانی کرمان خاتمه پیدا کرد، متولیان این حوزه اختلاف نظر را بر سر تفسیر متفاوت از قانون و بی‌خطرسازی آنها عنوان می‌کردند، اما با واکاوی این مسئله در می‌یابیم که مشکل اصلی بر سر تعرفه تعیین شده برای جابه‌جایی و دفن این پسماندهای ویژه بود و جای این سوال باقی است که بهداشت و سلامت مردم و تهدید آن از دیدگاه این نهادها تا چه اندازه ارزش دارد.
محمود ایرانمنش، معاون خدمات شهری شهرداری کرمان با بیان اینکه در ماده 7 قانون پسماندهای کشور نوشته شده که مدیریت اجرایی کلیه پسماندها غیر از صنعتی و ویژه در شهرها و روستاها و حریم آنها به عهده شهرداری‌ها و دهیاری‌ها است، اظهار داشت: براساس این قانون جمع‌آوری و دفع پسماندهای بیمارستانی به عهده شهرداری نیست، اما با توجه به تفاهمی که سال‌های قبل بین شهرداری و دانشگاه علوم پزشکی کرمان بود این پسماندها پس از اینکه در بیمارستان‌ها بی‌خطر می‌شدند توسط ماشین‌های ویژه شهرداری جمع‌آوری شده و با شرایط ویژه دفن می‌شدند.
وی با اشاره به اتفاقی که امسال در ارتباط با جمع‌آوری پسماندهای بیمارستانی کرمان افتاد، گفت: جلسات زیادی با حضور مسئولان استان برای حل اختلاف نظر بین شهرداری و علوم پزشکی برگزار شد که جلسه اول در این ارتباط 29 فروردین 1402 در دفتر معاونت عمرانی استاندار کرمان بود و در این جلسه مهلت دو ماهه‌ای به دانشگاه علوم پزشکی داده شد که یک پیمانکار ذی‌صلاح برای جمع‌آوری این پسماندها انتخاب کند و جمع‌آوری این زباله‌ها را خودشان انجام دهند که این کار انجام نشد.
معاون خدمات شهری شهرداری کرمان با بیان اینکه جلسه دوم در این ارتباط 16 اردیبهشت ماه امسال در معاونت سیاسی استانداری برگزار و تاکید شد که علوم پزشکی این کار را انجام دهد، افزود: علوم پزشکی اعلام کرد که این امکان برای آنها وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه شهرداری هیچ وقت نگفت بود که پسماندهای بیمارستانی را جمع آوری نمی‌کند، اما اختلاف نظر بر سر تفسیر قانون بود، شهرداری اعتقاد داشت که حمل زباله‌های ویژه به عهده شهرداری نیست و علوم پزشکی نظر متفاوتی داشت، تصریح کرد: در ابتدای سال تعرفه‌های جدید مصوبه شورای شهر کرمان برای جمع‌آوری پسماندهای بیمارستانی مطرح شد و علوم پزشکی تعرفه‌های جدید را قبول نداشت.
ایرانمنش با بیان اینکه مهلت دو ماهه به دانشگاه علوم پزشکی کرمان داده شد که پیمانکار جدید برای جمع‌آوری و دفع پسماندهای بیمارستانی بگیرند که 5 روز قبل از اتمام مهلت قانونی اعلام کردند که امکان این کار را ندارند، ادامه داد: با بررسی‌هایی که انجام دادیم، در استان‌های همجوار تعرفه جمع‌آوری این پسماندها دو برابر کرمان است.
وی با اشاره به اینکه مشکلی که وجود داشت بر سر تفسیرهای متفاوت از قانون بود، گفت: 11 این ماه جلسه‌ای در دفتر معاون دادستان کرمان برگزار و این مسئله تعیین تکلیف، شرح وظایف مشخص و مقرر شد شهرداری این کار را انجام داده و علوم پزشکی برابر تعرفه‌ها، هزینه آن را پرداخت کند.
معاون خدمات شهری شهرداری کرمان با بیان اینکه زباله بیمارستانی پس از بی‌خطرسازی با ماشین ویژه جمع‌آوری و به صورت ویژه دفن می‌شوند، افزود: قرارداد با پیمانکار بسته و سه دستگاه ماشین ویژه برای جمع‌آوری پسماندهای بیمارستانی اختصاص داده شده و هر روز سرویس‌دهی لازم انجام می‌شود.
محمدرضا احمدپور، مدیرگروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز با بیان اینکه طبق قانون زباله‌های بیمارستانی و پزشکی قبل از بی‌خطرسازی، ویژه هستند، اظهار داشت: بیمارستان‌ها علاوه بر این زباله‌های پزشکی، زباله شبه خانگی هم دارند.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، با توجه به دستورالعمل‌های کشوری مورد تایید محیط زیست و وزارت بهداشت بی‌خطرسازی زباله‌های بیمارستانی را انجام می‌دهد، گفت: بی‌خطرسازی این زباله‌ها باید مورد تایید محیط زیست به عنوان ناظر عالی قرار بگیرد.
مدیرگروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه اتوکلاو روشی است که از سال 94 برای بی‌خطرسازی زباله‌های بیمارستانی ابلاغ شده و در این فرآیند که مورد تایید نهادهای مربوطه است این بی‌خطرسازی انجام می‌شود، افزود: ما مجری بی‌خطرسازی زباله‌های بیمارستانی هستیم و محیط زیست به کار ما نظارت دارد.
وی با اشاره به اینکه در کارگروه پسماند، بحث تعرفه‌های جدید جمع‌آوری و دفع پسماندهای بیمارستانی مطرح شد و مسئله ما بر روی میزان تعرفه‌ها بود، گفت: در آن جلسه مطرح شد که اگر علوم پزشکی می‌تواند با تعرفه پایین‌تر با یک پیمانکار دیگر این کار را انجام دهد، از طریق برونسپاری اقدام کند.
احمدپور با بیان اینکه علوم پزشکی از ابتدا هم قصد برونسپاری را نداشت و مسئله ما تنها بر روی میزان تعرفه بود، ادامه داد: با ورود دادستان به این قضیه و با تفسیر قانون و حل شدن اختلاف نظرهایی که در نحوه مدیرت پسماندهای بیمارستانی بود، این مشکل حل شد.
وی با اشاره به اینکه در مقطعی مشکلی برای ماشین ویژه جمع‌آوری پسماندهای بیمارستانی شهرداری ایجاد شده بود، گفت: در حال حاضر و طبق روال قبل این کار توسط شهرداری انجام می‌شود.
سعیده رسولی، معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان نیز با اشاره به نظارت محیط زیست بر پروسه بی‌خطرسازی پسماندهای بیمارستانی، اظهار داشت: در این ارتباط قانون مدیریت پسماندها مصوبه مجلس شورای اسلامی و آیین‌نامه اجرایی مدیریت اجرایی را داریم که جمع‌آوری و دفع پسماند‌ها ‌را در بخش‌های مختلف را مشخص می‌کند.
وی با اشاره به اینکه در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی دو دسته پسماند داریم، بیان کرد: یک نوع پسماند، پسماندهای عادی و شبه خانگی است که مانند پسماندهای خانگی مدیریت و جمع‌آوری می‌شوند و نوع دیگر پسماندهای ناشی از مراقبت‌های پزشکی است که اصطلاحاً به آنها پسماندهای پزشکی ویژه گفته می‌شود که باید قبل از جمع‌آوری اقداماتی در راستای بی‌خطرسازی آنها توسط مراکز درمانی و بیمارستانی انجام شود.
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان با بیان اینکه پروسه بی‌خطرسازی پسماندهای پزشکی، در بیمارستان‌های استان کرمان انجام و این پسماندها به پسماندهای ویژه عادی شده تبدیل می‌شوند، افزود: پسماندهای پزشکی با وجود اینکه در دستگاه بی‌خطرساز قرار می‌گیرند باز هم به پسماند عادی شبه خانگی تبدیل نمی‌شوند و باید‌ تمام مسائل آن از جمله حمل و دفن آن در سایت لندفیل به صورت ویژه انجام شود.
وی با اشاره به اینکه نظارت بر بی‌خطرسازی پسماندهای پزشکی در بیمارستان‌ها بر عهده دانشگاه علوم پزشکی است، گفت: البته محیط زیست نیز به عنوان ناظر عالی بر کار دانشگاه علوم پزشکی نظارت دارد و به صورت رندوم بیمارستان‌ها و مراکز درمانی را مورد پایش قرار می‌دهد.
رسولی با بیان اینکه اگر در مواردی کار به درستی انجام نشود، اخطاریه برای رئیس بیمارستان صادر شده و مهلتی داده می‌شود که مشکلات آن بر طرف شود، افزود: وقتی پسماند ویژه بی‌خطر شدند، شهرداری باید وارد عمل شود.
وی با اشاره به اینکه زمانی که این پسماندها به زباله عادی تبدیل شد، با ساز و کار خودش و بدون اینکه با زباله‌های خانگی مخلوط شود، با ماشین ویژه جمع‌آوری و دفن می‌شود، ادامه داد: این کار به عهده شهرداری است و شهرد‌اری نمی‌تواند از وظیفه خود تمرد کند.
 

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/565065/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیکر مطهر پدر شهیدان بابایی ملکشاه در بابل تشییع شد

توصیه بازیکن باتجربه پیکان به هم‌بازیان جوانش

برگزاری برنامه های تبیینی اندیشه شهید مطهری در هفته معلم

نمایش توانمندی‌های استان کرمان در ایران اکسپو 2024

استاندار البرز از پروژه ادامه بلوار ماهان بازدید کرد

بنیه اقتصادی با تولید اصلاح می‌شود

کیش با کسب بالاترین امتیاز در4 شاخصه سرمایه گذاری، صادرات، بهبود فضای کسب و کار و ارزش تولیدات برتر شد

تکامل کووید در درون بدن مردی هلندی!

ساخت ماده پلیمری دوبعدی که عملکردی شبیه به گرافن دارد

مدیرکل بنیاد شهرستان‌های استان تهران با جانباز هنرمند و خالق عکس‌های ماندگار دوران معاصر دیدار کرد

آیین تجلیل از مقام معلم با حضور مدیرکل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

همایش حکمت مطهر 11 اردیبهشت برگزار می‌شود/رونمایی از 5 کتاب و برپایی بیش از 120 برنامه ملی

اندیشه‌های استاد شهید مطهری ماندگار و جاودانه است

هوش مصنوعی جدید چین از GPT پیشی گرفت

تجاوز 4 مرد افغان به پسر 16ساله در حاشیه تهران

این مناطق منتظر بارش رگباری باران باشند

پنج سناریوی عجیب یک انتخابات

موشک «فالکون 9» باز هم رکورد شکست

رازگشایی از نفرین فرعون؛ آیا گشودن مقبره فراعنه، مرگ حتمی به همراه دارد؟

جامعه فرهنگی استان ایلام 57 شهید تقدیم نظام و انقلاب کردند

زیارت شهدای مدفون در حرم حضرت معصومه(س) با حضور استاندار قم

برگزاری دومین کنفرانس علمی ادواری «بازتوانی بیماری‌های عصبی در صرع و پارکینسون»

توجه به مناطق محروم و آبادانی شهر به طور عادلانه، رویکرد شورای ششم

پایان هفته بارانی برای کرمان

ورود دادستانی به پروژه بازسازی جاده شهداد به نهبندان

اسرائیل درمانده است، ایران قواعد بازی را تغییر داد

خودکشی پزشکان به مرز هشدار رسیده است

هم‌میهن گزارش داد: جامعه دوپاره، معیارهای دوگانه

در 8 سال دولت احمدی‌نژاد، قیمت نان 32 برابر شد!

تعامل رسانه‌ها با اندیشکده‌ها باید تقویت شود/ سیاست پژوهی، نوک پیکان پژوهش است

هوش مصنوعی آرتروز زانو را 8 سال زودتر پیش‌بینی می‌کند

طراحی و ساخت کامپوزیت‌های پلیمری خودروان‌کار

تداوم پرداخت تسهیلات خرید یا ساخت مسکن ایثارگران در سال 1403

گلزار مطهر شهدا میعادگاه ملت شریف ایران اسلامی است

«بازی دراز وعده صادق الهی بود»

جزئیات نحوه بررسی صلاحیت متقاضیان بلوک 85 درصدی سرخابی‌ها

قتل خواهر جوان به دست برادر نوجوان

دختر فراری از ناچاری با سارق سابقه‌ دار همدست شد

حملات سنگین روسیه به 4 نیروگاه مهم اوکراین

یک خبر خوش برای سهام عدالتی‌ ها

خرید و فروش خودروی جانبازان آزاد شد

خبری جعلی که مردم را حسابی سرکار گذاشت

خسارت دیدگان سیل زرند حمایت می‌شوند

خوش خدمتی عجیب نشریات زنجیره‌ای به دلالان و فراریان مالیاتی دانه درشت

مجلس دوازدهم فاقد ستاره سیاسی است

ما تا به حال چیزی را لمس نکرده ایم!

این بشقاب‌پرنده به جای آسمان، زیر دریا شناور می‌شود!

آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟

میزبانی استان کرمان از 4 شهید گمنام در سالروز شهادت امام ششم

اعلام عوامل کاهش سرقت در کرمان