کرمان رصد

آخرين مطالب

شرکتی که در الگوی کشت و اجاره زمین صدای دولت و مجلس را درآورد اقتصادي

شرکتی که در الگوی کشت و اجاره زمین صدای دولت و مجلس را درآورد
  بزرگنمايي:

کرمان رصد- سند الگوی کشت محصولات کشاورزی برای سال زراعی 1401- 1402 در مهرماه سال گذشته بعد از 50 سال توسط دولت سیزدهم ابلاغ شد.

با توجه به گستردگی پهنه مرزی کشور و تنوع اقلیمی مناطق گوناگون رسیدن به الگوی کشت مناسبی که از آن بتوان حداکثر بهره‌برداری را از عوامل و نهادهای تولید بویژه عامل محدودکننده آب به دست آورد ضرورتی انکارناپذیر است.

بنابراین الگوی کشت عبارت است از تعیین یک نظام کشاورزی با مزیت اقتصادی پایدار مبتنی بر سیاست‌های کلان کشور، دانش بومی کشاورزان و بهره‌گیری بهینه از ظرفیت های منطقه‌ای با رعایت اصول اکوفیزیولوژیک تولید محصولات کشاورزی برای حفظ محیط زیست.

دی ماه سال گذشته وزیر جهاد کشاورزی در سفر به جیرفت در جشنواره مرکبات با بیان این مورد که کشت و صنعت قدرتمند باید حامی کشاورزان باشد و محصولات راهبردی کشت کند، تصریح کرد: در سفر قبلی به دوستان کشت و صنعت گفتم می خواهم به رسالت‌تان عمل کنید و این کشت و صنعت که مال کشاورزان جنوب کرمان است و البته در حال تلاش هم هستند، مسئولیت‌شان را بیشتر انجام دهند.

ساداتی‌نژاد تصریح کرد: انتظار ندارم این کشت و صنعت زمین اجاره دهد، لذا برای اینکه سال آینده دچار چالش در کشت پیاز نشویم این کشت و صنعت در سال بعد به کشت پیاز ورود نکند.

ضرورت همراهی کشت و صنعت با الگوی کشت

رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان در این باره  گفت: کشت و صنعت جنوب با توجه به نقش مهمی که در کشاورزی جنوب کرمان دارد بخشی از اراضی در اختیار را به الگوی کشت اختصاص دهد.

احمد احمدپور اظهار کرد: پیشتر استاندار کرمان هم اعلام کرده بود که شرکت کشت و صنعت در طرح الگوی کشت مشارکت کند و نظر سازمان بر این است که دستکم 500 هکتار از زمین های خود را به الگوی کشت اختصاص دهد.

وی افزود: این شرکت می‌تواند 200 هکتار را به کلزا و 300 هکتار را هم به گندم بذری و چغندر علوفه‌ای اختصاص دهد که کشت گندم بذری می‌تواند برای آنها درآمدزا هم باشد.

حدود یک ماه دیگر که برداشت پیاز تمام شود شرکت کشت و صنعت زمین های خود را اجاره می‌دهد و در این صورت موجب افزایش قیمت اجاره زمین در منطقه هم می‌شود که این هم خود چالشی است.

احمدپور یادآور شد: حدود یک ماه دیگر که برداشت پیاز تمام شود شرکت کشت و صنعت زمین های خود را اجاره می‌دهد و در این صورت موجب افزایش قیمت اجاره زمین در منطقه هم می‌شود که این هم خود چالشی است.

وی با بیان اینکه پارسال از آنها برای مشارکت در طرح های الگوی کشت تقاضا کردیم گفتند دیر شده چون زمین ها را اجاره داده‌ایم و سال آینده حتما مشارکت می‌کنیم ادامه داد: بنابراین امسال انتظار می رود برای کمک به اجرای الگوی کشت این شرکت تا یک ماه آینده ورود کند.

نماینده مجلس: اجازه نمی دهیم

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد نیز گفت: شرکت کشت و صنعت جنوب کرمان حق اجاره زمین ندارد و قبول نمی کنیم کسانی از تهران بیایند و بر روی این زمین ها کار کنند.

شرکت کشت و صنعت جنوب کرمان حق اجاره زمین ندارد و قبول نمی کنیم کسانی از تهران بیایند و بر روی این زمین ها کار کنند.

ذبیح الله اعظمی ادامه داد: یکی دیگر از آسیب های اجاره زمین توسط کشت و صنعت افزایش قیمت پایه اجاره زمین در منطقه است.

وی به ایرنا اظهار کرد: کمسیون کشاورزی به طور جدی این موضوع را پیگیری می کند و در این زمینه نامه نگاری با وزیر جهاد کشاورزی هم صورت گرفته که شرکت کشت و صنعت الگوی کشت را رعایت کند.

اعظمی اضافه کرد: شرکت کشت و صنعت اگر یک هزار هکتار پیاز کشت کند دیگر کشاورزان منطقه نمی توانند پیاز کشت کنند و متضرر می شوند.

در هیات مدیره مطرح نشده

این درخواست ها و انتقادها درحالی است که رییس هیات مدیره کشت و صنعت جنوب کرمان بر خلاف صحبت رییس جهاد کشاورزی که گفته بود به آنها قول مشارکت در طرح الگوی کشت را دارند به صراحت به خبرنگار ایرنا گفت که چنین موضوعی در هیات مدیره مطرح هم نشده است.

احمد بینا افزود: تغییر کشت در اختیار ما نیست و باید برای اجرای الگوی کشت در هیات مدیره شرکت در تهران مطرح و تصمیم گیری شود.

وی درباره اجاره زمین های کشاورزی هم اظهار کرد: هیچ کسی خارج از استان زمین های کشاورزی را اجاره نکرده است و به کشاورزان بومی استان اجاره داده شده است.

بینا اضافه کرد: طبق قانون تجارت ما زمین ها را به مزایده و مناقصه می گذاریم و افراد شرکت می کنند و قیمت ها بنا بر ارزش، موقعیت و خدماتی که ارائه می شود برای اجاره ارزشگذاری می شود.

اجاره زمین سبب گرانی نمی شود

وی با رد این موضوع که اجاره دادن زمین های کشت و صنعت موجب افزایش قیمت اجاره زمین کشاورزی در جنوب استان کرمان می شود افزود: این زمین ها توسط کشاورزان پیشرو اجاره می شود و برای آنان صرفه اقتصادی ندارد که در زمین های کوچک‌تر یا مشاع موتور پمپی که در اختیار چند نفر است سرمایه گذاری کنند بنابراین به مناطق خود می روند و چندین زمین را با راضی کردن صاحبان آنها اجاره می کنند و این خود بر افزایش قیمت اثر می گذارد.

بینا با بیان اینکه با اجاره زمین نیاز آنها را برطرف می کنیم و با افزایش عرضه، تقاضا کاهش می یابد و در نتیجه قیمت ها هم کمتر می شود ادامه داد: سه سال پیش میزان کمتری از زمین ها را اجاره دادیم اما میزان قیمت اجاره زمین به سه برابر افزایش یافت.

شرکت کشت و صنعت در کشور سال 1352 با هدف انجام عملیات کشاورزی و دامداری نوین و راه اندازی صنایع جنبی و تکمیلی برای تولید فرآورده های کشاورزی و دامی وابسته به وزارت کشاورزی و منابع طبیعی تشکیل شد اما این شرکت در مرداد سال 1389 از طریق فرابورس واگذار شد که اکنون 65 درصد سهام آن مربوط به اتحادیه تعاون روستایی و 35 درصد نیز متعلق به صندوق بازنشستگی بانک هاست.

این شرکت در واقع کاملا خصوصی نیست و مسئولان می گویند با توجه به میزان زمین هایی که به هر شکل از گذشته با لطف دولت در اختیار آنها قرار گرفته است باید سیاست های دولت از جمله در حوزه الگوی کشت را هم پیش ببرند و بخشی از زمین های در اختیار را در این طرح مشارکت کنند.

در این شرایط باید دید تقاضاهای متعدد مسئولان کشوری و استانی دولت و همچنین نمایندگان در مجلس شورای اسلامی و کمیسیون کشاورزی در ادامه می تواند این شرکت را مجاب به تغییر سیاست های خود کند؟

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/493125/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مترجمی که همه جای والیبال هست/ مشاور رئیس فدراسیون، سرپرست فولاد سیرجان در سفر به ژاپن!

قطعه «گل سنگم» استاد انوشیروان روحانی با پیانوی سامان احتشامی

اجرای احساسی قطعه «اسکله» از محسن یگانه در کنسرت اروپا

مختومقلی؛ شاعری فراتر از ادب، معلمی برای جامعه

امواج گرانشی زیبا

مریخ، ثبت شده توسط Curiosity

واکنش بخش رسانه ای تیم ملی ایران به اظهارات باشگاه مس رفسنجان – آفتاب نو | اخبار ورزشی

مومنی: چرا مس بابت پرونده فساد باید سقوط کند؟

بیانیه باشگاه مس خطاب به مالک نساجی: سالم در لیگ برتر ماندیم – آفتاب نو | اخبار ورزشی

برتری تیم هندبال ساحلی ایران مقابل اردن و صعود به دور بعد

تیم ملی چوگان ایران راهی جام جهانی شد

از ایوان بند «بمونی برام» را بشنوید

موسیقی مقامی خراسان در موزیک ویدئوی «برج ولایت»

اکونومیست: پوتین چه می‌خواهد؟

سردترین سیاره ی شناخته شده کشف شد

عدس گرانشی را ببینید

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

بیانیه بخش رسانه‌ای تیم ملی: نساجی سقوط کرده و مس رفسنجان مانده، همین نشان می‌دهد ادعای‌تان بی اساس است/ حدادیان بی چشمداشت از تیم ملی حمایت کرده!

پایان بزرگ‌ترین اضطراب پورموسوی در مس

واکنش رسانه تیم ملی به ادعاهای مس رفسنجان؛ این حرف‌ها جای تعجب دارد و حرکت مالک نساجی بدون نفع بود

واکنش بخش رسانه‌ای تیم ملی فوتبال به بیانیه باشگاه مس رفسنجان

واکنش بخش رسانه‌ای تیم ملی فوتبال به بیانیه باشگاه مس

واکنش بخش رسانه‌ای تیم ملی به بیانیه مس رفسنجان

واکنش بخش رسانه ای تیم ملی ایران به اظهارات باشگاه مس رفسنجان

دستبرد بزرگ سپاهان از یحیی گل‌محمدی

پرسپولیس از باشگاه خیبر شکایت کرد

شاید سیدحسین مقابل سپاهان هم غایب باشد!

پرسپولیس با یک گلزن قرارداد بست!

واکنش مجتبی جباری به شایعه راه‌رفتن در اصفهان!

آهنگ «چشمای مست تو» با خوانندگی سینا شعبانخانی

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

کارمندان «مایکروسافت» حق ندارند از «دیپ‌سیک» استفاده کنند

واکنش تند مس رفسنجان به اتهام فساد: سالم ماندیم و نیاز به تهیه بلیت هواپیما برای رقیب نداشتیم/ فراموش نمی‌کنیم قلعه نویی صعود را به چه کسی تقدیم کرد!

سالم ماندیم و نیاز به تهیه بلیت هواپیما برای رقیب نداشتیم/ فراموش نمی‌کنیم قلعه نویی صعود را به چه کسی تقدیم کرد!

آغاز مذاکرات لورکوزن با گزینه اصلی جانشینی ژابی

سوالات و اعتراض تند سرمربی سپاهان از خود و بازیکنان!

تکواندو نونهالان جهان؛ رقبای چهار نماینده کشورمان مشخص شد

یزدانی: رقابت با یونس امامی باعث افتخار است

زارع: باید اشتباهات گذشته‌ام را جبران کنم

عموزاد: در فینال فنی خوردم که غافلگیر شدم

مراسم اهدای جام قهرمانی رقابت‌های کشتی جام تختی

ویدئوی زیرخاکی از خوانندگی مسعود صادقلو

آواز دل انگیزی از «پرواز همای» در طبیعت زیبا

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

نانوپوشش ضدخوردگی، استانداردهای صنعت را به چالش می‌کشد

افزایش توان تولید گرافن با راه‌اندازی تأسیسات جدید

واکنش تند مس رفسنجان: قلعه نویی صعود به جام جهانی را به مالک نساجی تقدیم کرد؛ برای ماندن نیازی به خرید بلیط هواپیما نداریم!

افتتاح طرح های محرومیت زدایی در شهداد

گلزن هر هفته لیگ برتر را بشناسید!

عکس/ سلفی عجیب نگار جواهریان در پشت‌صحنه سریال وحشی