کرمان رصد

آخرين مطالب

تشخیص سرطان پستان با کمک امواج الکترومغناطیس فرکانس بالا علمي

  بزرگنمايي:

کرمان رصد -

کرمان رصد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری خبرگزاری آنا، نتایج این تحقیق که با عنوان High-Frequency (30 MHz–6 GHz) Breast Tissue Characterization Stabilized by Suction Force for Intraoperative Tumor Margin Assessment در مجله Diagnostics منتشر شد، نشان می‌دهد که با کمک امواج الکترومغناطیس با فرکانس بالا (30 مگاهرتز تا 6 گیگاهرتز) می‌توان سرطان پستان را تشخیص داد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
محمد عبدالاحد، عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران و رئیس پژوهشکده الکترونیک سرطان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، در این باره گفت: ما در حال تکمیل چرخه تشخیص توده‌ها و مارجین‌های سرطان پستان قبل، حین و پس از جراحی در اتاق عمل و اتاق پاتولوژی هستیم که این سیستم حلقه‌ای از این چرخه است.
وی که مخترع دستگاه (CDP) cancer diagnostic probe (که هم اکنون یک دستگاه تشخیص حین جراحی تأیید شده و در حال استفاده در مراکز بالینی است) و برنده جایزه مصطفی سال 2019 می‌باشد، از ساماندهی تحقیقات به منظور تشخیص شایع‌ترین سرطان بین زنان ایرانی به کمک امواج الکترومغناطیس با فرکانس بالا در قالب دو رساله کارشناسی‌ارشد خبر داد و افزود: با تحقیق و استفاده از روش تحریک الکتریکی در فرکانس‌های گیگاهرتز و محاسبه و اندازه‌گیری پارامتر‌های پراکندگی، تلاش می‌شود از روی بافت تازه خارج‌شده از بدن بیمار و بدون هر گونه فرآیند آماده‌سازی، اطلاعات تکمیلی از محل بافت مشکوک به سرطان در بازه زمانی کوتاه به پاتولوژیست داده شود تا به این طریق زمان و هزینه تشخیص در آزمایشگاه پاتولوژی کاهش داده شود.
عبدالاحد اظهار داشت: به طور مشخص هدف این رساله، مشخصه‌یابی الکتریکی بافت‌های سرطانی و سالم پستان در فرکانس‌های 30 مگاهرتز تا 6 گیگاهرتز یا به اصطلاح بیولوژی ناحیه gamma dispersion است.
عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران درباره روش اندازه‌گیری و تشخیص گفت: یکی از فرق‌های اساسی بین سلول‌های سرطانی و سالم، میزان مولکول‌های آب درون سلول متصل به پروتئین‌های قسمت درونی غشاء است. این فرق که باعث رزونانس دوقطبی مولکول‌های آب می‌شود بین سلول‌های سالم و سرطانی متفاوت هستند. روش اندازه‌گیری در این تحقیق به این صورت است که به کمک دستگاه نتورک آنالایزر و پروب کواکسیال پارامتر پراکندگی S11 که نسبت توان بازگشتی به توان ارسالی است، برای بافت پستان اندازه‌گیری شد. یکی از مهمترین عواملی که می‌تواند خطای اندازه‌گیری را تا حد زیادی افزایش دهد، نحوه اتصال پروب به بافت است؛ که برای اینکه این مشکل حل شود، از دستگاه پمپ خلأ استفاده شد. در شکل 1 نحوه اندازه‌گیری قابل مشاهده است.
دانشیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران با بیان اینکه این پروژه در سه فاز تعریف شد، افزود: در اولین فاز این تحریک بر روی بافت سالم و سرطانی موش اعمال شد و پس از بررسی‌های انجام‌شده تفاوت میان پارامتر‌های پراکندگی برای بافت سالم و سرطانی موش قابل مشاهده بود؛ که این اطمینان را به ما داد تا وارد فاز‌های بعدی شویم.
وی گفت: فاز دوم با دو هدف بررسی میزان تشخیص درست این دستگاه برای بافت سالم و سرطانی پستان و تعیین مرزبندی برای انواع بافت‌های پستان بود. به این منظور اندازه‌گیری‌ها بر روی بافت‌های کوچک پستان انجام شد و با تعیین مرزبندی‌های مختلف و آنالیز‌های آماری متعدد، در نهایت با تعیین مرزبندی 7.25- دسی بل برای بافت‌های سالم و سرطانی پستان میزان دقت این دستگاه برای تشخیص بافت سالم و سرطانی پستان 87% درصد بود. در این فاز در مجموع 127 نمونه از 19 بیمار بررسی شد.
عضو هیأت علمی وابسته دانشگاه علوم پزشکی تهران در توضیح فاز نهایی این پروژه، افزود: در فاز نهایی مهم‌ترین هدف این پروژه، اسکن سطحی بافت پستان بدون هیچ‌گونه ابزار تهاجمی دنبال شد. در این فاز پس از اطمینان حاصل کردن از درستی روش و طراحی و تعیین مرزبندی دقیق بافت سالم و سرطانی پستان، به سراغ بررسی کامل حاشیه تومور رفتیم. این فاز برای به کاربرد رساندن و تعیین سالم و سرطانی بودن حاشیه تومور‌ها که یکی از بزرگترین دغدغه‌های جراحان است تعریف شد که در آن به جای اندازه‌گیری از تنها یک نقطه و نمونه‌برداری‌های کوچک، این بار بافت‌های حاشیه تومور با ابعاد حدودی 3*2 سانتی‌متر مربع انتخاب شد و از هر نمونه به طور میانگین 20 اندازه‌گیری انجام شد. محل دقیق هر اندازه‌گیری به کمک جوهر مخصوص پاتولوژی مشخص شد تا نتایج اندازه‌گیری و پاتولوژی مطابقت داده شوند. در این فاز 86 نمونه از 22 بیمار جمع‌آوری شد. نتایج در شکل 2 قابل مشاهده است.
عبدالاحد خاطرنشان کرد: برای جمع‌بندی لازم است تئوری این پدیده را بررسی کنیم. در اکثر مقالاتی که این رساله بررسی شد، تفاوت در میزان آب موجود در سلول‌ها و میان بافت‌ها را دلیل تفاوت در پاسخ مشخصات دی الکتریکی سلول‌های سالم و سرطانی می‌دانستند.
وی گفت: رشد و تکثیر سریع سلول‌های سرطانی منجر به افزایش و گسترش پروتئین‌ها (از جمله پروتئین‌های غشایی) به نسبت سلول‌های سالم می‌شود. پروتئین‌های ذکر شده در سطح غشای سلولی مولکول‌ها آب بیشتری را به عنوان یک جز غالب در محیط سلولی جذب می‌کنند تا bound-water را تشکیل دهند. این دوقطبی‌ها می‌توانند با یک میدان الکتریکی نوسانی در فرکانس‌های کمتر از 20 گیگاهرتز جهت‌گیری کنند. بدین ترتیب میزان بیشتر bound-water باعث افزایش جذب انرژی الکترو مغناطیس و پاسخ سلولی در فرکانس‌ها می‌شود. شکل 3 شماتیکی از نحوه تفاوت ساختار سلول سالم و سرطانی را نشان می‌دهد.

کرمان رصد

این تحقیق حاصل کار پایان‌نامه کارشناسی ارشد هادی مختاری دولت آباد، دانشجوی رشته مهندسی برق است.
علاقه‌مندان و محققان برای دریافت اصل مقاله می‌توانند به لینک https://doi.org/10.3390/diagnostics13020179 مراجعه کنند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/487855/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله دنیای اقتصاد/ در دفاع از هویت ایرانی

مدیر اندیشکده آمریکایی: ترامپ نمی‌تواند غنی‌سازی را در ایران متوقف کند

سرمقاله سازندگی/ ترامپ در خاورمیانه

رونمایی از ربات انسان‌نمای آلمانی برای کار در کارخانه‌ها

توضیحات بنیاد شهید درباره تخریب سنگ قبر شهدای گمنام اراک

احتمال سقوط تیم‌های لیگ برتری +جزییات

مناسبت روز/ پنج‌شنبه، 18 اردیبهشت‌ماه

آهنگ جدید/ «شهزاده» با صدای افشین آذری منتشر شد

سرمقاله خراسان/ مقدمه «زیارت متعالی»

تراکتور – نساجی؛ دیدار خاص در نبرد بین صدر و قعر جدول

اقدام پسندیده شاگردان تارتار در سیرجان (عکس)

آموزش و پرورش باید اولویت همه دستگاه ها باشد

کارشناس فوتسال زنان: دوست داریم تیم ملی ایران با جام قهرمانی برگردد

فولاد سومین باشگاه دارای VAR اختصاصی

آهنگ جدید/ «عاشق پسند» با صدای یوسف زمانی

تماشای زنده بزرگترین تلسکوپ جهان

فاز دوم مرکز آموزشی-رفاهی فرهنگیان در منطقه گلباف با اعتباری بالغ بر 20 میلیارد ریال به بهره برداری رسید

جایزه 18 هزار یورویی تور دوچرخه‌سواری ایران - آذربایجان

وفاق ملی و یوسف فرزند پزشکیان

پایان حضور ستاره لهستانی در تیم رقیب سیرجان

تسلیم نشدند، فوق‌ستاره آمد تا زنده بمانند!

پابان کابوس‌وار برای تیمی که مدعی اول قهرمانی بود

لوبه 2-3 ترنتینو؛ پایان، جام به پسر ایرانی پشت کرد!

نوسان در قیمت محصولات کرمان موتور؛ 17 اردیبهشت 1404

3 گزینه بزرگ روی میز غول یونانی میلواکی

اعلام برنامه رقابت‌های قهرمانی بسکتبال بانوان آسیا

پاری‌سن‌ژرمن - اینتر مسافران نهایی مونیخ؛ تکلیف فینال لیگ قهرمانان مشخص شد

اشغالگری در روز روشن

چرا ترامپ تغییر نام خلیج فارس را مطرح کرد؟

توافقِ در سایه آمریکا و یمن با تسهیل‌گری ایران

اتحادیه اروپا استقلال ندارد/ همدستی اروپا در نسل‌کشی غزه مشخص است

چاله های عظیم میراث معادن برای کرمان در آینده است

باید به اجرای طرح های بزرگ صنعتی در کرمان فکر کرد / معادن یک روز به اتمام می رسند

تاکید استاندار بر جذب دانشجویان بین‌المللی در سند «کرمان برفراز»

ثبت دمای منفی ‌2 در 2 منطقه ایران | شهداد کرمان گرمترین نقطه کشور در 24 ساعت گذشته بود

جک J4 پرفروش‌ترین سدان اقتصادی بازار

اجرای موزیک خاطره انگیز «بیقرارم» از محسن ابراهیم زاده

قطعه بیکلام و اسرارآمیز «سیندرلا» کاری از الکسی آرخیپوفسکی

هند جنگ به پا کرد

روایت پاکستان از سرنگون ساختن جنگنده‌های هندی (زیرنویس فارسی)

فرزندآوری معکوس؛ بررسی رشد منفی موالید در سال 1403

پیشنهادهای بی‌شرمانه!

درمان کمردرد مزمن بدون جراحی ممکن شد

عکس روز ناسا از تقابل دو کهکشان متفاوت

تماس تلفنی وزیرآموزش وپرورش برای پیگیری حق وحقوق معلم مضروب زرندی

وزیر آموزش و پرورش پیگیر حق و حقوق معلم زرندی شد

آقای وزیر با دادستان صحبت کرد؛ ماجرای معلم ادبیات در زرند چیست؟

زخم سوختگی چیست؟ انواع آن کدامند؟

شورای راهبری فرهنگیان استان در قالب سند کرمان برفراز تشکیل می شود

تماس تلفنی وزیر آموزش‌وپرورش برای پیگیری حق‌وحقوق معلم مضروب زرندی