کرمان رصد

آخرين مطالب

تشخیص سرطان پستان با کمک امواج الکترومغناطیس فرکانس بالا علمي

  بزرگنمايي:

کرمان رصد -

کرمان رصد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری خبرگزاری آنا، نتایج این تحقیق که با عنوان High-Frequency (30 MHz–6 GHz) Breast Tissue Characterization Stabilized by Suction Force for Intraoperative Tumor Margin Assessment در مجله Diagnostics منتشر شد، نشان می‌دهد که با کمک امواج الکترومغناطیس با فرکانس بالا (30 مگاهرتز تا 6 گیگاهرتز) می‌توان سرطان پستان را تشخیص داد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
محمد عبدالاحد، عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران و رئیس پژوهشکده الکترونیک سرطان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، در این باره گفت: ما در حال تکمیل چرخه تشخیص توده‌ها و مارجین‌های سرطان پستان قبل، حین و پس از جراحی در اتاق عمل و اتاق پاتولوژی هستیم که این سیستم حلقه‌ای از این چرخه است.
وی که مخترع دستگاه (CDP) cancer diagnostic probe (که هم اکنون یک دستگاه تشخیص حین جراحی تأیید شده و در حال استفاده در مراکز بالینی است) و برنده جایزه مصطفی سال 2019 می‌باشد، از ساماندهی تحقیقات به منظور تشخیص شایع‌ترین سرطان بین زنان ایرانی به کمک امواج الکترومغناطیس با فرکانس بالا در قالب دو رساله کارشناسی‌ارشد خبر داد و افزود: با تحقیق و استفاده از روش تحریک الکتریکی در فرکانس‌های گیگاهرتز و محاسبه و اندازه‌گیری پارامتر‌های پراکندگی، تلاش می‌شود از روی بافت تازه خارج‌شده از بدن بیمار و بدون هر گونه فرآیند آماده‌سازی، اطلاعات تکمیلی از محل بافت مشکوک به سرطان در بازه زمانی کوتاه به پاتولوژیست داده شود تا به این طریق زمان و هزینه تشخیص در آزمایشگاه پاتولوژی کاهش داده شود.
عبدالاحد اظهار داشت: به طور مشخص هدف این رساله، مشخصه‌یابی الکتریکی بافت‌های سرطانی و سالم پستان در فرکانس‌های 30 مگاهرتز تا 6 گیگاهرتز یا به اصطلاح بیولوژی ناحیه gamma dispersion است.
عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران درباره روش اندازه‌گیری و تشخیص گفت: یکی از فرق‌های اساسی بین سلول‌های سرطانی و سالم، میزان مولکول‌های آب درون سلول متصل به پروتئین‌های قسمت درونی غشاء است. این فرق که باعث رزونانس دوقطبی مولکول‌های آب می‌شود بین سلول‌های سالم و سرطانی متفاوت هستند. روش اندازه‌گیری در این تحقیق به این صورت است که به کمک دستگاه نتورک آنالایزر و پروب کواکسیال پارامتر پراکندگی S11 که نسبت توان بازگشتی به توان ارسالی است، برای بافت پستان اندازه‌گیری شد. یکی از مهمترین عواملی که می‌تواند خطای اندازه‌گیری را تا حد زیادی افزایش دهد، نحوه اتصال پروب به بافت است؛ که برای اینکه این مشکل حل شود، از دستگاه پمپ خلأ استفاده شد. در شکل 1 نحوه اندازه‌گیری قابل مشاهده است.
دانشیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران با بیان اینکه این پروژه در سه فاز تعریف شد، افزود: در اولین فاز این تحریک بر روی بافت سالم و سرطانی موش اعمال شد و پس از بررسی‌های انجام‌شده تفاوت میان پارامتر‌های پراکندگی برای بافت سالم و سرطانی موش قابل مشاهده بود؛ که این اطمینان را به ما داد تا وارد فاز‌های بعدی شویم.
وی گفت: فاز دوم با دو هدف بررسی میزان تشخیص درست این دستگاه برای بافت سالم و سرطانی پستان و تعیین مرزبندی برای انواع بافت‌های پستان بود. به این منظور اندازه‌گیری‌ها بر روی بافت‌های کوچک پستان انجام شد و با تعیین مرزبندی‌های مختلف و آنالیز‌های آماری متعدد، در نهایت با تعیین مرزبندی 7.25- دسی بل برای بافت‌های سالم و سرطانی پستان میزان دقت این دستگاه برای تشخیص بافت سالم و سرطانی پستان 87% درصد بود. در این فاز در مجموع 127 نمونه از 19 بیمار بررسی شد.
عضو هیأت علمی وابسته دانشگاه علوم پزشکی تهران در توضیح فاز نهایی این پروژه، افزود: در فاز نهایی مهم‌ترین هدف این پروژه، اسکن سطحی بافت پستان بدون هیچ‌گونه ابزار تهاجمی دنبال شد. در این فاز پس از اطمینان حاصل کردن از درستی روش و طراحی و تعیین مرزبندی دقیق بافت سالم و سرطانی پستان، به سراغ بررسی کامل حاشیه تومور رفتیم. این فاز برای به کاربرد رساندن و تعیین سالم و سرطانی بودن حاشیه تومور‌ها که یکی از بزرگترین دغدغه‌های جراحان است تعریف شد که در آن به جای اندازه‌گیری از تنها یک نقطه و نمونه‌برداری‌های کوچک، این بار بافت‌های حاشیه تومور با ابعاد حدودی 3*2 سانتی‌متر مربع انتخاب شد و از هر نمونه به طور میانگین 20 اندازه‌گیری انجام شد. محل دقیق هر اندازه‌گیری به کمک جوهر مخصوص پاتولوژی مشخص شد تا نتایج اندازه‌گیری و پاتولوژی مطابقت داده شوند. در این فاز 86 نمونه از 22 بیمار جمع‌آوری شد. نتایج در شکل 2 قابل مشاهده است.
عبدالاحد خاطرنشان کرد: برای جمع‌بندی لازم است تئوری این پدیده را بررسی کنیم. در اکثر مقالاتی که این رساله بررسی شد، تفاوت در میزان آب موجود در سلول‌ها و میان بافت‌ها را دلیل تفاوت در پاسخ مشخصات دی الکتریکی سلول‌های سالم و سرطانی می‌دانستند.
وی گفت: رشد و تکثیر سریع سلول‌های سرطانی منجر به افزایش و گسترش پروتئین‌ها (از جمله پروتئین‌های غشایی) به نسبت سلول‌های سالم می‌شود. پروتئین‌های ذکر شده در سطح غشای سلولی مولکول‌ها آب بیشتری را به عنوان یک جز غالب در محیط سلولی جذب می‌کنند تا bound-water را تشکیل دهند. این دوقطبی‌ها می‌توانند با یک میدان الکتریکی نوسانی در فرکانس‌های کمتر از 20 گیگاهرتز جهت‌گیری کنند. بدین ترتیب میزان بیشتر bound-water باعث افزایش جذب انرژی الکترو مغناطیس و پاسخ سلولی در فرکانس‌ها می‌شود. شکل 3 شماتیکی از نحوه تفاوت ساختار سلول سالم و سرطانی را نشان می‌دهد.

کرمان رصد

این تحقیق حاصل کار پایان‌نامه کارشناسی ارشد هادی مختاری دولت آباد، دانشجوی رشته مهندسی برق است.
علاقه‌مندان و محققان برای دریافت اصل مقاله می‌توانند به لینک https://doi.org/10.3390/diagnostics13020179 مراجعه کنند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/487855/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بعید است که سوریه بتواند در کوتاه‌مدت به ثبات نسبی برسد

سرمقاله ایران/ نهاد دولت در سوریه دچار زوال شده بود

سرمقاله همشهری/ چرا به سوریه رفتیم؟ چرا مجدد نرفتیم؟

از عزل تا قتل؛ کره جنوبی سرزمین کودتا و استیضاح

سرمقاله شرق/ تجلی جامعه مدنی قدرتمند

چین رایانه کوانتومی رکوردشکن ساخت

تکریم از جانبازان در شهرستان رزن

دلخوری بازیکن سابق سپاهان از سپاهانی ها

وضعیت اسفناک ستاره استقلالی پس از مصدومیت/ صدای مچ پایی که پیچید

تکلیف وزارت راه برای اجرای طرح کلید به کلید و نوسازی بافت فرسوده

وزارت راه و شهرسازی مکلف به فروش 10 درصد از اراضی دولتی شد

این استقلالی قول جبران داد

چطور کیک انار خانگی بپزیم؟

دادستان سیرجان: مدیرعامل شرکت گوهر خرید بازداشت شد

مجلس سازوکار اجرای طرح‌های مساکن حمایتی و احیای بافت‌های فرسوده را تعیین کرد

پیش‌ بینی آب و هوای کرمان در 24 ساعت آینده؛ دوشنبه 19 آذر

وام 300 میلیونی برای خرید محصولات کرمان موتور

دعوت سه بازیکن مازندرانی به تیم ملی فوتبال نوجوانان

راحتی و صرفه‌جویی در زمان با خدمات در محل کرمان موتور

بازداشت مدیرعامل شرکت گوهر خرید در سیرجان

تداوم آلودگی هوا / مدارس تبریز، خوزستان، ارومیه و جنوب کرمان تعطیل شد

سنت نانوشته مس مقابل سپاهان: عدم موفقیت!

واگذاری زمین و مسکن رایگان دولتی به این زنان | اصلاح اولویت تامین مسکن زنان

20 محدوده معدنی سلب مسئولیت شده گیلان واگذار می‌شود

تاکتیک خاص سپاهان: زمین را بزرگ کردند!

ساعت پخش زنده بازی تراکتور و گل گهر سیرجان‌ از تلویزیون + شبکه ورزش و پخش آنلاین

مسعود جمعه به این شرط می تواند برابر مس بازی کند

سازوکار مجلس برای احیای بافت‌های فرسوده

این بازیکن سابق استقلال قول جبران داد

فروش خودروهای برقی کرمان موتور به همراه هدایای ویژه و شرایط متنوع

جزییات بازداشت مدیرعامل شرکت گهر خرید از سوی دادستان سیرجان

مدیرعامل شرکت گهر خرید سیرجان بازداشت شد

سرمقاله آرمان امروز/ آینده سوریه پس از اسد

گزارش شاباک درباره 200 حمله سایبری و جمع‌آوری اطلاعات مقامات اسرائیل

سرمقاله آرمان ملی/ واشنگتن و آینده دمشق

سرمقاله کیهان/ سقوط در «ائتلاف سیاه‌»!

سرمقاله اعتماد/ اول افزایش دستمزدها بعد اصلاح قیمت سوخت

سوریه در دالان تاریک

هم‌اندیشی کارنمای گروه سیاست برگزار می شود

تاثیر هوش مصنوعی در ایجاد و مقابله با آلودگی هوا

هوش مصنوعی سکته را 2 برابر دقیق تر از انسان شناسایی می کند

پدر شهیدان والامقام «دقاقله پور» آسمانی شد

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان خوزستان در میزخدمت جامعه ایثارگری

شور جوانی در تیم موسیمانه | درخشش آقای گل بازی‌های تدارکاتی در استقلال

محرومان استقلال در بازی با مس رفسنجان؛ این دو بازیکن به بازی حذفی نمی رسند

غایبان استقلال در بازی با مس رفسنجان؛ دست موسیمانه در پوست گردو ماند

مرگ مشکوک روزنامه‌نگار زن فرانسوی حامی فلسطین + عکس

خانه صنایع دستی انار راه‌اندازی می‌شود

ضرورت مناسب‌سازی اماکن عمومی، پارک‌ها و معابر برای معلولان

حوزه پژوهش باید به سمت کسب و کارهای فناورانه هدایت شود