کرمان رصد

آخرين مطالب

آیا جرم‌گیری برای دندان مضر است؟ علمي

آیا جرم‌گیری برای دندان مضر است؟
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - متخصص بیماری‌های لثه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، گفت: جرم‌گیری برای سایر درمان‌های دندان‌پزشکی به‌عنوان درمان مادر تلقی می‌شود، بنابراین جرم‌گیری ضروری است و هیچ اثر منفی بر مینا و ریشه دندان‌ها ندارد.
به گزارش ایران اکونومیست، دکتر سیده زهره طبیب‌زاده نوری، گفت: بوی بد دهان علل مختلفی دارد که یکی از دلایل آن می‌تواند پلاک میکروبی و جرم باشد.
  جرم‌گیری دندان‌ها و از بین بردن مشکلات لثه‌ای و ترمیم پوسیدگی‌های دندانی از مهمترین راه‌های رفع بوی بد دهان است، در واقع جرم‌گیری به عنوان درمان مادر در دندانپزشکی تلقی می‌شود.
وی افزود: یکی از درمان‌های اولیه و مقدماتی برای تمام درمان‌های آینده دندانپزشکی، در صورتی‌که بیمار جرم دندانی داشته باشد، جرم‌گیری است.
وی ادامه داد: اگر دندان بیماری جرم داشته باشد، باعث می‌شود که بافت‌های پشتیبانی کننده دندان که سلامت ریشه‌های دندان‌ها را تضمین می‌کنند، آسیب ببینند؛ چرا که جرم باعث تجمع پلاک‌های میکروبی اطراف بافت‌های دندانی می‌شود و به تدریج باعث صدمه به سایر بافت‌های دندان نیز می‌شود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر این که جرم‌گیری کاری اساسی و اصولی در حوزه درمان بیماری‌های دهان و دندان است، خاطرنشان کرد: جرم‌گیری برای سایر درمان‌های دندان‌پزشکی در واقع به‌عنوان درمان مادر تلقی می‌شود؛ بنابراین جرم‌گیری ضروری است و هیچ اثر منفی بر مینا و ریشه دندان‌ها ندارد.
وی افزود: اگر جرم‌گیری به درستی انجام شود، بافت‌های محافظی که در سطح ریشه هستند و در اثر جرم‌گیری از سطح ریشه برداشته می‌شوند به تدریج طی هفته‌های آتی و ماه‌های اول ترمیم می‌شوند و هیچ آسیبی به بافت‌های پشتیبان دندان وارد نمی‌شود.
وی با بیان این‌که یکی از دلایل بوی بد دهان می‌تواند پلاک میکروبی و جرم باشد، اضافه کرد: بوی بد دهان علل مختلفی دارد که یکی از دلایل آن می‌تواند پلاک میکروبی و جرم باشد. پس از تشخیص، جرم گیری دندان‌ها، از بین بردن مشکلات لثه‌ای و ترمیم پوسیدگی‌های دندانی از مهمترین راه‌های رفع بوی بد دهان است.
این متخصص بیماری‌های لثه، بیان کرد: زمانی که به بهداشت دندان توجهی نشود، جرم‌های دندان به مرور روی هم انباشته شده و حالت ناهموار و زبری ایجاد می‌کند در نتیجه میکروب‌های جدیدتر راحت‌تر رسوب کرده و تشکیل پلاک میکروبی بر روی جرم‌ها تسریع می‌شود و به سمت تحلیل ریشه می‌رود.
وی زمان انجام جرم‌گیری را بسته به جرم تشکیل شده در دهان دانست و گفت: اگر فردی جرم تشکیل شده داشته باشد باید جرم را در اسرع وقت بردارد و در مقابل اگر فردی بهداشت دهان و دندان مناسبی دارد، نیازی به جرم‌گیری ندارند.
این عضو هیات علمی دانشگاه، درباره مراقبت از دندان، استفاده از مسواک و خمیردندان‌های مناسب، اظهار کرد: مهم‌ترین وسیله‌ای که برای از بین بردن پلاک میکروبی وجود دارد، مسواک زدن به روش صحیح و با خمیر دندان مناسب است.
وی گفت: خمیردندان‌های سفید کننده به دلیل دارا بودن مواد ساینده معمولا سطح تمیزتری را ایجاد می‌کنند و این درحالی است که لزوما برای استفاده مداوم مناسب نیستد و بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند.
وی استفاده از مسواک‌های نرم و متوسط، نخ دندان و خمیر دندان معمولی با سایندگی کم را توصیه کرد.
این استاد دانشگاه با بیان این‌که آستانه تحمل درد در افراد متفاوت است، گفت: جرم‌گیری معمولا دردناک نیست ولی اگر چنانچه آستانه تحمل درد بیمار پایین باشد و جرم‌گیری زیر لثه‌ها انجام شود، ممکن است این عمل برای بیمار خوشایند نباشد، البته که در این موارد جرم‌گیری با بی‌حسی انجام می‌شود.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی در خاتمه در باره روش بروساژ دندانی، توضیح داد: یکی از روش‌های از بین بردن زردی و جرم‌های دندان بعد از جرم‌گیری بروساژ است، بروساژ به برق انداختن دندان‌ها کمک می‌کند و روشی تکمیلی برای جرم‌گیری دندان‌هاست.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/487760/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تخریب خانه‌های بافت تاریخی شیراز به دستور نهاد‌های دولتی بود؟

جشن میلاد امام رضا(علیه السلام)-کرمان

دیدار فناوران دانشگاه آزاد اسلامی از معادن گل گهر سیرجان

شناسایی و دستگیری گردانندگان صفحات غیراخلاقی فضای مجازی

محمود فکری با مس توافق کرد، به نفت مسجد سلیمان بله گفت!

سازمان‌ملل به‌محکومیت حمله پهپادی به‌مسکو بسنده کرد

اجازه تخریب بافت تاریخی را به بهانه‌های مختلف نمی‌دهیم

رفع تصرف 4 هزار متر از اراضی ملی کرمان

بازدید دکتر طهرانچی از رویداد ملی عصر امید سیرجان

مصاحبه اختصاصی آنا با دکتر مشکینی در حاشیه نمایشگاه عصر امید سیرجان

فرآیند اشتغال تنها با داشتن «شغل کامل» نهایی می‌شود

نشست تعلیم و تربیتِ بسیج مستضعفین در کرمان

جشنهای دهه کرامت با حضور خادمیاران رضوی در کرمان

هم اندیشی صدا و سیما با نمایندگان مجلس

ابتلای 4 برابری زنان به «ام‌اس» نسبت به مردان در رفسنجان

شرکت ایرانگردی و جهانگردی از ابتدای تابستان میزبان بازنشستگان در مشهدمقدس است

جشن بزرگ «امام رضایی ها»

ویژه برنامه افتخار خادمی در جیرفت برگزار شد

استقبال از شهیدِ مدافع حرم فردا در کرمان

جلسه سلامت روان و کاهش آسیب‌های اجتماعی زرند برگزار شد

رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان انتخاب شد

تکذیب شایعه اخیر تخریب خانه‌های تاریخی شیراز

از پلمب دستگاههای شهربازی غیراستاندارد تا ابطال استاندارد هفت مرکز خدمات سردخانه

رهایی 2 محکوم با همت ستاد صبر در کرمان

5 دلیل برای اینکه به کرمان سفر کنید

پیش‌بینی وضعیت هوای در روزهای آینده

محمدرضا پورابراهیمی رئیس مجمع نمایندگان کرمان شد

نارضایتی عشایر جنوب کرمان از سهمیه پایین آرد

دکتر پورابراهیمی رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان شد

برپایی نمایشگاه‌ صنایع‌دستی در کرمان بدون هماهنگی با میراث‌فرهنگی ممنوع است

دکتر پورابراهیمی به عنوان رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان انتخاب شد

قیمت لوله‌کشی گاز در این شهرستان بسیار بالاست

حذف نقاط حادثه خیز در 20 کیلومتر از خروجی محور جیرفت_بافت

مبارزه با انگل‌های خارجی دام در روستا‌های فهرج

رشد تولید لازمه مهار تورّم است/ دولتمردان باید حلقه وصل کارگران و کارفرمایان باشند/ افزایش 20 درصدی یارانه‌ها به شرط خرید کالابرگ الکترونیک

دستگیری عامل 23 فقره سرقت و زورگیری در کرمان

عده‌ای سودجو با طرح بحث تخریب بافت تاریخی به دنبال یافتن نام و نشان هستند

حفظ محیط زیست با تولید جاذب‌های حذف آلودگی‌ آب

اجرای طرح مشترک پلیس در کنترل ناوگان حمل مواد سوختی و مسافر

گفت‌وگوی اجتماعی مقدمه برپایی عدالت اجتماعی در کشور است

دیپلماسی مهارت یکی از محورهای روابط خارجی کشور است/ آماده ارتقای سطح تبادلات تجاری با تاجیکستان هستیم

زمینه گسترش همکارهای گسترده بین ایران و نیجر فراهم است

بخش خصوصی محور تحول نهضت مهارت‌آموزی در گام دوم انقلاب است

(تصاویر) تخریب خانه‌های تاریخی دوره قاجار و زندیه آغاز شد

افزایش ارتفاع موج تا 2.5 متر در جنوب کشور

مرمت بناهای تاریخی کرمان منوط به هم‌افزایی دستگاه‌های مرتبط است

توزیع 12 هزار تن آسفالت در معابر منطقه 14 از ابتدای سال تاکنون

آغاز پنجمین آموزواره فصلی حرکت در منطقه 13

نجات بچه آهو زخمی از تله شکارچیان توسط حریم بانان شهرداری منطقه13

رسوب برداری 44 هزار مترطول از مسیل ها و حوضچه های منطقه 14