کرمان رصد

آخرين مطالب

پُتک تعرفه بر سر پیازکاران جنوب کرمان اقتصادي

پُتک تعرفه بر سر پیازکاران جنوب کرمان
  بزرگنمايي:

کرمان رصد- یکی از مهمترین تولیداتی که اکنون درگیر این مشکل شده کشت پیاز در جنوب استان کرمان است که تعرفه بسیار بالایی برای آن در نظر گرفته شده که عملا صادرات این محصول را غیرممکن می کند.

هرچند برخی خبرها طی روزهای اخیر حاکی از امیدواری ها برای حذف تعرفه صادراتی پیاز یا برخی دیگر محصولات بوده اما در عمل، همچنان کشاورزان و مسئولان جهاد کشاورزی در منطقه می گویند که این مشکل حل نشده و ابلاغیه ای نیز مبنی بر حل مشکل به دست آنان نرسیده است.

اسفند سال گذشته کار برای کشت پیاز شروع شده است و اول مرداد عملا کشت صورت می گیرد؛ اوج برداشت این محصول در جنوب کرمان از دی ماه به بعد است. تعرفه سنگین صادراتی درحالی از 22 آبان و چنان ناگهانی و بدون برنامه ریزی قبلی وضع و اعلام شده که درواقع دست کشاورز از همه جا بی خبر و بازرگانان را در پوست گردو گذاشته است.

ناگهانی بودن این تعرفه به گونه ای بوده که حتا مسئولان جهاد کشاورزی جنوب کرمان را هم غافلگیر کرده چنانکه رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان می گوید در این زمینه حق را به کشاورزان می دهیم چونکه زمان ابلاغ آن بسیار دیرهنگام بوده و ما هم نتوانستیم به کشاورزان در زمان کشت خبر دهیم.

تعرفه سنگین صادراتی درحالی از 22 آبان و چنان ناگهانی و بدون برنامه ریزی قبلی وضع و اعلام شده که درواقع دست کشاورز از همه جا بی خبر و بازرگانان را در پوست گردو گذاشته است.

احمد احمدپور در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: هیچ کمک یارانه‌ای به کشاورزانی که کاشت پیاز دارند نمی‌شود و هزینه های تولید پیاز بین 6 تا هفت هزار تومان است که کشاورز اگر زیر هشت تا 9 هزار تومان این محصول را بفروشد متضرر می شود.

وی اضافه کرد: بنابراین افزایش تعرفه صادرات نه تنها موجب بروز مشکل در صادرات پیاز می شود بلکه افزایش عرضه آن در داخل نیز ممکن است قیمت آن را به زیر 9 هزار تومان برساند که ضرر آن به تولید کننده می رسد؛ این درحالی است که بارها بر لزوم حمایت از این موضوع در کشور تاکید شده است.

احمدپور با بیان اینکه نباید تعرفه پیاز بیش از 10 درصد ارزش پایه گمرکی باشد ادامه داد: قرار است نمایندگان با وزیر دیدار کنند و پیشنهادهای خود را ارائه دهند.

وی تاکید کرد: پیاز و سیب زمینی تولید جنوب کرمان در خارج از فصل معضل گرانی و کمبود آن در کشور را حل می‌کند و در عمل نیاز به تعرفه هم وجود ندارد بنابراین تولیدکنندگان این محصولات باید بیشتر مورد توجه و حمایت باشند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: هشت هزار و 300 هکتار طرح استمرار زیر کشت پیاز است که پپیش بینی می شود با کشت ثانویه به بیش از 15 هزار هکتار برسد.

تعرفه ضد کشاورزی قراردادی

مدیر اجرایی اتاق بازرگانی جنوب کرمان هم به ایرنا گفت: طبق قانون بهبود کسب و کار چنین تصمیم های اقتصادی برای تعرفه باید با هماهنگی تشکل های مرتبط و دریافت نظر آنها باشد.

علی محبان افزود: ستاد تنظیم بازار این مراوده را با اتاق بازرگانی و دیگر تشکل ها ندارد و عجولانه برای آنچه که مدیریت، نبض بازار می داند تصمیم هایی می گیرد و ابلاغیه های جدید مبنی بر اعمال تعرفه صادر می کند.

وی اضافه کرد: نرخ بازار با ارائه محصولات در زمان های مختلف تعیین می شود و در واقع این عرضه و تقاضاست که قیمت محصولات را مشخص می کند.

محبان با بیان اینکه راهکار بهتر برای مدیریت قیمت ها وجود دارد تاکید کرد: باید پیش بینی در سطحی باشد که دقیق بدانیم چه زمانی چه محصولی وارد بازار می شود و بر اساس آن برنامه ریزی صورت گیرد.

وی با اشاره به اینکه در ابتدای فصل که کمی قیمت یک محصول کشاورزی بالا می رود ستاد تنظیم بازار بلافاصله به سراغ اعمال تعرفه می رود ادامه داد: این شیوه مانعی در مقابل کشاورزی قراردادی است و محصولی که برای آن تعرفه بالایی در نظر گرفته شده برای مدتی از چرخه صادرات خارج می شود.

تکلیف نامشخص قرارداد با بازرگانان خارجی

مدیر اجرایی اتاق بازرگانی جنوب کرمان یادآور شد: برخی بازرگانان با کشورهای خارجی از جمله عراقی ها برای صادرات پیاز از ایران قرارداد بسته اند و این تعرفه موجب می شود عراق برای تامین پیاز خود به سراغ کشورهای دیگری همچون مصر برود و با آنها قرارداد بلندمدت ببندد؛ در نتیجه صادرات پیاز ایران از چرخه خارج خواهد شد.

وی اظهار داشت: کشاورزان در سال 1397 حدود 2 هزار میلیارد تومان به دلیل همین تعرفه ها متضرر و ایران نیز از عرضه عراق خارج شد.

محبان گفت: میزان مصرف و نیاز داخلی باید مشخص و بر اساس عرضه و تقاضا سطح صادرات را کاهش دهند؛ در واقع به حجم مازاد بر نیاز داخل مجوز صادرات داده شود.

وی افزود: اتاق بازرگانی با تعرفه های بالا موافق نیست زیرا بدعهدی در بازار تجارت ایجاد می کند و کشاورزی قراردادی را نیز زیر سئوال می برد.

به گزارش ایرنا مسئولان مختلف مرتبط با حوزه کشاورزی و تجارت در استان کرمان به دنبال وضع تعرفه صادراتی برخی محصولات کشاورزی دست به دامن نمایندگان خود در مجلس شورای اسلامی شده اند که قرار است بزودی با وزیران و مسئولان مرتبط دیدار و راهی برای کاهش تعرفه های کمرشکن پیدا کنند.

حال نماینده جیرفت و عنبرآباد در مجلس که عضو کمیسیون کشاورزی است نیز خبر می دهد که در گفت و گوهای اخیر این قول را از مسئولان گرفته است که بزودی در چند روز آینده تعرفه پیاز حذف شود.

حال نماینده جیرفت و عنبرآباد در مجلس که عضو کمیسیون کشاورزی است نیز خبر می دهد که در گفت و گوهای اخیر این قول را از مسئولان گرفته است که بزودی در چند روز آینده تعرفه پیاز حذف شود.

به گفته ذبیح الله اعظمی از طرف مسئولان و کشاورزان هم این قول به وزارت جهاد کشاورزی داده شده که از روزهای آینده تا بهمن ماه حجم زیادی از پیاز به بازار وارد شود و نگرانی از افزایش قیمت آن به دلیل صادرات وجود ندارد و نباید هیچوقت صادرات کشور متوقف شود.

این در حالی است که محسن شیراوند معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی نیز گفته است لغو عوارض صادراتی 2 محصول سیب‌زمینی و پیاز در دست بررسی است و نتیجه آن اعلام خواهد شد.

حال کشاورزان سرزمین دیار کریمان که جمعیت زیادی از این خطه را تشکیل می دهند خود منتظر تدبیر و کرم مسئولان هستند تا گره از کارشان گشوده شود؛ داستان کاهش و افزایش تعرفه ها همیشه مشکلی برای کشاورزان و بازرگانان بوده است که باید شیوه جدیدی برای کنترل بازار در بر گرفته شود و اگر هم قرار است برنامه ای در این زمینه اتخاذ شود در زمان مناسب باشد تا کشاورزان بتوانند بموقع برای نوع کشت خود در هماهنگی با جهاد کشاورزی استان ها تصمیم گیری کنند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/265792/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بهبود و بازپیرایی 12 هزار متر مربع از فضای سبز مجموعه ساصد

جسد 2 کارگر از زیر آوار ساختمانی در کرمان خارج شد

نمایشگاه هنر ایرانی‌ها / با گذشت شش قرن از ساخت مسجد تاریخی گوهرشاد، نقش و نگار این بنای تاریخی هنوز هم زیبا و منحصربه‌فرد است

رونمایی از 2 کتاب موشن‌کمیک و وب‌سایت مقر 41 در کرمان

حال و هوای مدیریت شهری منطقه 5 در هفته دفاع مقدس

برنامه‌های ویژه در منطقه 6 برای سالمندان

تولید نشا گل ارکیده با کمترین هزینه در اصفهان

تهدید میل نادری فهرج بین دو جاده

دستگیری عاملان نزاع و درگیری دسته جمعی در نرماشیر

دستگیری سارقان سیم برق در سیرجان

بانوان روزنامه نگار مستقل دنیا با هم متحد شوند

تصاویر| برداشت پسته از باغات زنگی آباد کرمان

با گذشت شش قرن از ساخت مسجد تاریخی گوهرشاد، نقش و نگار این بنای تاریخی هنوز هم زیبا و منحصربه‌فرد است/ نمایشگاه هنر ایرانی‌ها

600 دانش آموز منطقه 19 در قالب 15 اردو به مکان‌های گردشگری و تفریحی اعزام می‌شوند

برپایی غرفه‌های حمایت از مشاغل خانگی و محلی در منطقه 9

برگزاری 500 ویژه برنامه در هفته گرامیداشت مقام سالمند/ بهره‌برداری از پاتوق محلی سالمندان

مجوز فعالیت پایگاه خبری شهر صادر شد

قهرمانی آکادمی گل‌گهر در مسابقات چندجانبه کشتی فرنگی

منتظر محمد در تمرین مس تکثیر شد!(عکس)

ویژه برنامه‌های هفته وحدت در مترو تهران

4420 مترمربع از جداره‌های مدارس منطقه 9 نونوار شدند

تکریم منزلت باغداران نمونه سبزی / اعطای جایزه یکصد میلیونی به برگزیده رقابت‌های آشپزی

اجرا شدن ساماندهی ون‌کافه‌ها در منطقه 22

خیابان شهرداری، هشتادمین روز پاک را تجربه کرد

رمپ‌های ورودی و خروجی بزرگراه یادگار امام (ره) ایمن‌سازی شد

کاهش 14 درصدی حوادث ناشی از کار در سال گذشته

مراسم تجدید پیمان با آرمانهای شهیدان در کرمان برگزار شد

اجرای ده‌ها ویژه برنامه‌ به مناسبت هفته دفاع مقدس در منطقه 10

گزارش عملکرد 6 ماهه نخست سال 1402 شرکت مترو تهران

تورهای گردشگری ساماندهی می‌شود / لزوم جلوگیری از فعالیت راهنمایان غیرمجاز

قضات کرمانی به بیش از 324هزارپرونده رسیدگی کردند

تحوّل در ابعاد تبیینی و عملیاتی بودجه ضروری است

برگزاری نوزدهمین دوره نمایشگاه «زنان و تولید ملی»؛ 282 عنوان شغل در این نمایشگاه حضور دارند

خدمت به مردم بالاترین عزت و افتخار برای مدیریت شهری است/ باید تلاش کنیم امید را در دل مردم زنده نگه داریم

نوسازی 77 پلاک فرسوده در منطقه 15/ ایجاد پروژه‌های مسکونی و خدماتی در بافت فرسوده

روایتی شنیده نشده از حساسیت شهید قاسم سلیمانی به میراث فرهنگی ایران | اشیای تاریخی مانند خاک کشور هستند | پولی که سردار سلیمانی برای تاسیس یک موزه داد

گلباران مزار شهدای ارامنه در منطقه 15

صیانت از نیروی انسانی، حفظ سرمایه ملّی است/ کارگر و کارفرما موظف به رعایت مقررات و رفتار ایمن در محیط شغلی هستند

مراسم رونمایی از کتاب «ضلع یکم» برگزار می‌شود

کاروان‌های عروسی محور هفت باغ و جاده قدیم ماهان حادثه ساز خواهند بود

نحوه نگهداری از درختچه انار زینتی + فیلم

حاج قاسم و دغدغه میراث فرهنگی؟

زنگ عاطفه‌ها در مدارس شهرستان زرند نواخته شد

اطلاعات سیاسی زنان ایرانی خیلی خوب است

15سال و تنها 11درصد پیشرفت فیزیکی/موزه جیرفت درگیر و دار وعده ها

ثبت 9 اثر جهانی میراث فرهنگی در کرمان

برنامه‌های هفته وحدت در کرمان؛ از مراسم جشن در میادین شهر تا نشست نخبگانی شیعه و سنی

بهره‌مندی بیش از 20 هزار نفر شهروند از خدمات آموزشی سلامت‌محور در منطقه 19

شترهای سرگردان جاده رفسنجان- نوق توقیف می‌شوند

توزیع 162 تن، انواع کود در فهرج برای کشت محصول گندم