کرمان رصد

آخرين مطالب

در سلسله نشست‌های مدیران ارشد شهری با شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و نوآور مطرح شد؛

سند طرح تحول مدیریت پسماند در دوره جدید مدیریت شهری تهیه شد/ ارائه طرح‌های کارآمد از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای رفع معضلات پسماند پایتخت شهرداری تهران

سند طرح تحول مدیریت پسماند در دوره جدید مدیریت شهری تهیه شد/ ارائه طرح‌های کارآمد از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای رفع معضلات پسماند پایتخت
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - در سومین جلسه از سلسله نشست‌های مدیران ارشد شهری با شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و نوآور با موضوع پسماند به مباحثی همچون دفن زباله، تفکیک آن در مبدا، همکاری شهروندان در مدیریت پسماند پرداخته شد.

به گزارش خبرنگار شهر ، سومین جلسه از سلسله نشست‌های مدیران ارشد شهری با شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و نوآور با موضوع پسماند برگزار شد.
ایمان صادق زاده سرپرست مرکز تهران هوشمند در ابتدای جلسه با بیان اینکه برخی بر این باورند که از ظرفیت شرکت های دانش بنیان استفاده نمی شود، گفت: طبق بررسی هایی که انجام دادیم، به این نتیجه رسیدیم که سطح توانمندی ها با نیازهای شهر تهران مساوی نیستند و قرار است همفکری هایی صورت گیرد تا نیازهای ما با توانمندی های این شرکت ها هماهنگ شود.
وی افزود: تاکنون سه جلسه در این رابطه برگزار شده است. در نشست نخست که در حوزه حمل و نقل و ترافیک شهر تهران برگزار شد، نیازهای این حوزه عرضه شد و از مجموع 27 شرکتی که در این نشست حضور داشتند 12 شرکت پاسخ های متناسبی به نیازهای شهر تهران داشتند و در پروسه عقد قرارداد قرار داشتند و 4 شرکت نیز به صورت پایلوت در حال اجرای طرح های خود هستند.
وی ادامه داد: در نشست دوم که در حوزه محیط زیست و آب رسانی فضای سبز بود، بیش از 30 شرکت دعوت شد و نیازها ارائه شد و به زودی طرح ها را از شرکت های دانش بنیان جمع آوری می کنیم و به زودی پایلوتی در اختیار آنها قرار داده می شود تا محصول خود را تست کنند.
سرپرست مرکز تهران هوشمند بیان کرد: توانمندی ها از سوی شرکت ها به صورت مکتوب ارائه می شود و یک ارتباط تخصصی بین سازمان متولی، کارشناسان و شرکت هایی که ایده هایی را در رابطه با رفع نیازهای شهر تهران ارائه می کنند، برگزار می شود و با هدف تست محصولات شرکت های دانش بنیان نیز پلت فرمی در اختیار این مجموعه ها قرار داده می شود و باقی پروسه کار طی می شود.
دفن زباله در شهر تهران باید به حداقل برسد
در ادامه این نشست مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران گفت: روزانه در کشور 53 هزار تن پسماند تولید می شود که در این میان سهم شهر تهران 6 هزار تن است.
مهدی عزیزی با بیان اینکه تنها 5 هزار تن از این پسماند به مجموعه آراد کوه منتقل می شود، افزود: در این میان 1000 تن از این پسماندها در سطح شهر تهران به صورت مجاز و غیر مجاز جمع آوری می شود.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم مدیریت صحیح و اصولی در شهر تهران داشته باشیم حدود 32 درصد از پسماندهای تولیدی شهر تهران پسماند خشک است و 64 درصد پسماند تر و حدود 4 تا 5 درصد نیز ریجکتی ها است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران با اشاره به اینکه تفکیک اصولی در مبدا این پسماند را در مجموعه آراد کوه به 40 درصد می رسد، بیان کرد: این در حالی است که 55 درصد از زباله تولیدی شهر تهران معادل 2500 تن دفن می شود.
وی با اشاره به اسناد بالادستی در حوزه مدیریت پسماند یادآور شد: به رغم اینکه سند تحول یا همان طرح جامع پسماند در شهر تهران مدیریت پسماند را با یک چشم انداز 20 ساله متصور شده بود اما در این دوره مدیریت شهری، شهردار تهران اعتقاد دارد سرعت مدیریت پسماند و حل موضوعات مربوط به آن باید با سرعت بیشتری همراه شود.
عزیزی با بیان اینکه دفن زباله در شهر تهران باید به حداقل برسد، تاکید کرد: با توجه به تاکیدات شهردار تهران قول دادیم در بازه زمانی 4 ساله دفن زباله در شهر تهران به زیر 30 درصد برسد. در واقع از ما انتظار دارند تا در این بازه زمانی یک دفن حداقلی را داشته باشیم. حل معضل پسماند در تمام مجموعه های متولی از شهرداری تهران تا استانداری و دولت به یکی از دغدغه های آنها شده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه سند طرح تحول مدیریت پسماند در این دوره مدیریت شهری تهیه شد، گفت: در این سند 3 رویکرد در نظر گرفتیم که شامل حوزه کاهش تولید زباله، تفکیک زباله از مبدا و کاهش دفن است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران درباره طرح های M.R.F افزود: تهران دارای 8 پهنه M.R.F است که در این پهنه ها بحث کاهش تولید، تفکیک و کاهش دفن را پیش می بریم که مدل سرمایه گذاری این طرح را هم تدوین کرده ایم.
وی ادامه داد: در حال حاضر در شهرداری تهران برای مدیریت پسماند خشک مزایده برگزار می شود، اما در مجموع به رغم تفکیک زباله در مبدا و آموزش های لازم، انتقال پسماند و .... هزینه هایش به شهرداری تهران وارد می شود. به عبارتی درآمد حاصل از آن به جیب عده ای دیگر می رود، اما ما با یکپارچه کردن مدیریت پسماند شهر تهران تحت عنوان M.R.F سعی کرده ایم تا با جذب سرمایه گذار این مساله را مدیریت کنیم.
عزیزی بیان کرد: در حال حاضر مسئولان وزارت کشور مجدانه این مساله را پیگیری می کنند تا تجربه های شهر تهران را در این حوزه به شهرهای دیگر منتقل کنند. ما در نظر داریم تا در رابطه با طرح های حوزه پسماند به طور کامل سرمایه گذاری از سوی شرکت های دانش بنیان انجام شود.
همکاری 10 درصدی شهروندان در مدیریت پسماند
در بخش دیگر از این جلسه معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند شهر تهران گفت: در این دوره از مدیریت شهری استفاده از توان شرکت های دانش بنیان مدنظر شهردار تهران است. بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری در سال جاری به این مساله تاکید شد که از توان شرکت های دانش بنیان استفاده شود.
شادی مالکی افزود: اسناد بالادستی نیز در این رابطه وجود دارد. قانون مدیریت پسماند مصوبه 83، آئین نامه اجرایی 84 و حتی طرح جامع به بهره گیری از توانمندی شرکت های خصوصی و دانش بنیان اشاره کرده است.
وی ادامه داد: طرح جامع، مدیریت هوشمند و نوآورانه را برای پایتخت متصور می شود. شهر هوشمند شهری است که محل زندگی شهروندان است که با استفاده از سنسورهای الکترونیکی جمع آوری داده ها در آن انجام شود و با پردازش آن بتوانیم نظارت را در تمام فرآیندهای مدیریت شهری به صورت هوشمند انجام دهیم.
معاون سازمان مدیریت پسماند شهر تهران بیان کرد: در حوزه مدیریت پسماند شهر تهران با یک مشارکت کمتر از 10 درصدی شهروندان رو به رو هستیم. نگاه شهرداری این است که مشارکت شهروندان را به حداکثر برساند.
وی یادآور شد: مدیریت پسماند در شهر تهران با دو رویکرد انجام می شود؛ نخست اینکه تفکیک از مبدا انجام شود و پسماند خشک از طریق غرفه ها و زیر ساخت هایی که تهیه شده تفکیک شود و پسماند خشک وارد چرخه بازیافت شود و باز در این مرحله نیز شاهد هستیم که در چرخه بازیافت عمده کارها توسط شهرداری تهران انجام می شود.
مالکی یادآور شد: در طی سال هایی که گذشت شهرداری تهران هنوز به این مساله ورود نکرده که از چرخه بازیافت سهم جدی ای داشته باشد؛ بیشترین جا به جایی مالی در این حوزه اتفاق می افتد، اما عایدی شهرداری تهران از این حوزه حداقل است؛ بخش دیگر پسماند در شهر تهران نیز به صورت تفکیک نشده وارد چرخه بازیافت می شود.
وی با بیان اینکه در آراد کوه سیستم پردازش انجام می شود و 5 درصد از پسماند خشک تفکیک می شود و پسماندهای تر به قسمت پالایش می رود تا کمپوست از آن تهیه شود، تاکید کرد: پسماند خشک غیر ارزشمند مانند چرم و پارچه نیز حدود 200 تن وارد زباله سوز و به برق تبدیل می شود. حدود 55 درصد پسماند آراد کوه نیز دفن می شود. مقرر شده است تا میزان دفن به حداقل خود برسد و میزان ورودی پسماند به آرادکوه نیز به 10 درصد برسد.
معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند شهر تهران گفت: در حوزه استفاده از ریجکت ها تاکنون تولید سوخت های جایگزین سوخت های فسیلی را نداشته ایم. یکی از دلایل نیز ارزان بودن سوخت های فسیلی در کشور است و صنایع مصرف کننده از این سوخت ها مانند کارخانه سیمان هیچ وقت علاقه مند به استفاده از این سوخت های جدید نیستند.
مالکی ادامه داد: در صورتی که این روند اصلاح شود، پسماند خشک ارزشمند به دست شهرداری می رسد و اصلاح این چرخه منفعتی برای شهر و شهروندان و محیط زیست به همراه دارد.
وی بیان کرد: در مدیریت هوشمند پسماند دو نکته برای ما اهمیت دارد؛ نخست افزایش اثربخشی فرایندهای اجرایی و دوم کاهش تولید پسماند است؛ در نکته اول کاهش زمان و انرژی مدنظر ما است. در حال حاضر فرایند جمع آوری پسماند در سطح شهر، استفاده از تعداد زیادی خودروی جمع آوری پسماند برای انتقال آن به آراد کوه است؛ برای این مهم زیرساخت هایی لازم است که مهمترین آن تامین سرمایه و منابع مورد نیاز است که زیرساخت های قانونی و بومی سازی بسیاری از این تکنولوژی ها نیز مهم است.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/262155/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

دردسر تیک‌تاک

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

فیلم| جاری شدن رودخانه فصلی رفسنجان در پی بارش باران

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

تفاهم‌نامه فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در استان کرمان امضا شد

عملیات وعده صادق باعث افتخار مردم ایران و تاریخ ساز شد

یک هشتم نهایی جام حذفی| صعود مس رفسنجان در ضیافت پنالتی ها

دستورات رئیسی برای رفع مشکلات درمانی، آموزشی و بافت فرسوده در جنوب غرب تهران

پیکان‌سواری مس رفسنجان زیر باران/ صعود نارنجی‌پوشان به مرحله بعد جام‌حذفی

قدردانی فرماندار رفسنجان از عملکرد گروه جهادی شهدای صنعت مس سرچشمه

مس رفسنجان 1 (5)-(4) 1 پیکان؛ صعودی سخت اما شیرین، دم عنایتی گرم!

صعود مس رفسنجان در جام حذفی در ضیافت پنالتی‌ها

سیلاب ورودی شهر صفائیه رفسنجان مهار شد

مس رفسنجان 1 (5) - (4) 1 پیکان/ شاگردان نویدکیا راهی مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی شدند

مقدمات فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در کرمان

نقش موثر آموزش و پرورش در فرهنگ سازی برای جوانی جمعیت

صعود مس رفسنجان به جمع 8 تیم برتر جام حذفی با حذف پیکان

پیکر مادر شهید «حسن محمدی» به خاک سپرده شد

خلاصه بازی مس رفسنجان 1 (5) - پیکان 1 (4)

نجات روسیه با اقتصاد موازی

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

جبهه پایداری معامله‌گر است

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

عزت نظام اسلامی مدیون ایثارگری‌های شهدا وخانواده‌های معظم آنان

نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است

هر میدانی که سپاه با پشتیبانی مردم به آن وارد شد منجر به پیروزی شد

تصاویر ورود سیلاب شدید به گلزار شهدای کرمان

جام حذفی فوتبال| دیدار مس و پیکان به وقت اضافه کشید

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

غیبت ادامه‌دار عراقی‌ها در اردوی مس رفسنجان

کرمان همچنان زیر چتربارش‌های بهاری

غبار روبی گلزار شهیدای آران و بیدگل

مسدود شدن 9 حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان رودبار

مسدود شدن راه ارتباطی 50 روستا در بم

تخریب 50 راه روستایی در گنبکی

سیلاب در ورودی شهر صفاییه رفسنجان مهار شد

سیلاب راه ارتباطی 6 روستای نرماشیر را مسدود کرد

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی