کرمان رصد

آخرين مطالب

تخصیص تنها 7 درصد بودجه مصوب شبکه ملی تشخیص و درمان سرطان علمي

تخصیص تنها 7 درصد بودجه مصوب شبکه ملی تشخیص و درمان سرطان
  بزرگنمايي:

کرمان رصد- در این نشست علمی که پیش از ظهر چهارشنبه 9 شهریور ماه در تالار اجتماعات سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، دکتر رامین صرامی فروشانی، رئیس پژوهشکده سرطان معتمد، استاد اردشیر قوام زاده، پدر پیوند سلول‌های بنیادی ایران و مشاور عالی رئیس پژوهشکده، دکتر محمدرضا پورعابدی، معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی، دکتر سید رمضان محسن پور، مشاور معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه و دکتر علی قنبری مطلق، رئیس اداره سرطان دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سخنرانی کردند.

دکتر صرامی فروشانی با اشاره به برخی دستاوردهای شاخص پژوهشکده در زمینه فناوری‌های نوین تشخیص و درمان سرطان از جمله تولید کیت تعیین نیاز به شیمی درمانی و کیت‌های CTC (شناسایی سلولهای سرطانی در خون)، سلول درمانی و ویروس درمانی سرطان، اظهار داشت: بسیاری از توانمندی‌ها و موفقیت‌های این پژوهشکده در حوزه سلول درمانی مرهون حضور استاد قوام زاده و تیم همراه ایشان است که موجب تقویت و تسریع پروژه‌های سلول درمانی پژوهشکده خصوصا استفاده از سلول‌های کشنده طبیعی در درمان انواع سرطان‌ها شده و در حوزه تحقیقات آنکولوژی و بالینی قابلیت‌های ویژه‌ای به این پژوهشکده بخشیده‌اند.

وی با بیان اینکه در کنار استفاده از فناوری‌های پیشرفته درمانی، نباید از اهمیت ویژه پیشگیری از سرطان نیز غافل شد، اظهار داشت: رسالت و وظیفه مهمی که جهاد دانشگاهی در زمینه پیشگیری و کنترل سرطان برعهده دارد، طرح تاسیس شبکه ملی تشخیص و درمان سرطان پستان است که به اجرای این طرح بزرگ ملی به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم رسیده است.

دکتر صرامی فروشانی با اشاره به اینکه پژوهشکده سرطان معتمد و پژوهشگاه رویان به مثابه دو بال توانمند پزشکی جهاد دانشگاهی هستند به توانمندی‌ها و جایگاه ویژه پژوهشکده سرطان معتمد به عنوان یکی از مراکز پیشرو در حوزه ژن درمانی و ویروس درمانی در کشور اشاره کرد که یکی از پیچیده‌ترین پروژه‌های مهندسی ژنتیک کشور را در دست اجرا دارد. 

رییس پژوهشکده سرطان معتمد با تشکر از نگاه مثبت و تعامل سازنده معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خصوصا اداره سرطان با پژوهشکده سرطان معتمد در اجرای این شبکه ابراز امیدواری کرد که سه مرکز استانی شبکه طی سه، چهار ماه آینده راه‌اندازی شوند.

وی در عین حال با بیان اینکه تنها هفت درصد بودجه مصوب این طرح تخصیص یافته اظهار داشت: اجرایی شدن این طرح که نمایندگان مجلس هم با جدیت آن را دنبال می‌کنند، مستلزم تخصیص حداقل اعتبارات مصوب از سوی سازمان برنامه و بودجه است.

در ادامه، استاد اردشیر قوام زاده با مروری بر تاریخچه شکل‌گیری و توسعه رشته آنکولوژی و پیوند در ایران گفت: سال 1357 که به ایران برگشتم، مدیکال آنکولوژیست در ایران نبود و وقتی به عنوان اولین انکولوژیست به بیمارستان شریعتی رفتم حتی میکروسکوپ مناسب وجود نداشت و بیماران مبتلا به سل و سرطان را کنار هم بستری می‌کردند. این بود که راه اندازی این رشته را شروع کردم که البته در ابتدا با مزاحمت‌هایی از سوی خود دانشگاه مواجه بودم. 

وی خاطرنشان کرد: در راه اندازی انکولوژی و پیوند مغز استخوان در ایران، دکتر عباس شیبانی هم کمک‌های موثری در متقاعد کردن مسوولان کردند تا بلاخره در اواسط اسفندماه 1369 اولین پیوند مغز استخوان را روی سه بیمار انجام دادیم که خوشبختانه هر سه مورد موفق بود و دو بیمار هنوز هم زنده هستند.

قوام زاده با بیان اینکه در آن زمان برای اعزام هر بیمار به خارج جهت پیوند تا یک میلیون دلار هم هزینه می‌شد، اظهار داشت: تاکنون تنها در بیمارستان شریعتی تهران بیش از شش هزار پیوند انجام شده که اگر هزینه هر پیوند را  500 هزار دلار هم در نظر بگیریم میلیاردها دلار صرفه جویی صورت گرفته است. علاوه بر طی این مدت بالغ بر 500 مدیکال آنکولوژیست تربیت شدند که در 20 مرکز پیوند در کشور فعالیت دارند.

وی با بیان این که پیش از توجه به روش‌های پرهزینه درمان‌های فناورانه باید به پیشگیری از سرطان توجه کرد و مسائلی مثل آلودگی هوا و آب، وجود بقایای سرطان‌زای سموم و کودهای شیمیایی در میوه و سبزیجات و شیر و استفاده از پلاستیک در بسته‌بندی مواد غذایی و آب را ساماندهی کرد گفت: امروزه سلول درمانی سرطان به صورت رسمی در برخی کشورها استفاده می‌شود و باید با پرهیز از سختگیری‌های بی‌مورد در صدور مجوزها، زمینه توسعه این تکنیک‌ها را در کشور فراهم کرد. البته شیمی درمانی هنوز هم خط اول درمان تومورهای بزرگ است و روش‌هایی مثل ایمونوتراپی و سلول درمانی عمدتا برای جلوگیری از بازگشت سرطان استفاده می‌شوند.

دکتر قوام زاده که پس از ترک بیمارستان شریعتی با پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی همکاری دارد اظهار داشت: در این پژوهشکده و جهاد دانشگاهی، نیروهای خوب و حقیقتا تلاشگری حضور دارند که حتی از دانشگاهیان توانمندتر هستند و با تلاش آنها راه اندازی مراکز استانی پیشگیری، غربالگری، تشخیص زودرس و درمان سرطان در 11 استان کشور در حال پیگیری است.

دکتر مطلق، رئیس اداره سرطان معاونت بهداشت وزارت بهداشت هم با بیان این که وزارت بهداشت از سال‌های دور با جهاد دانشگاهی در حوزه سرطان همکاری داشته و امیدوار است این همکاری در قالب شبکه ملی تشخیص و درمان سرطان پستان با قوت بیشتر ادامه پیدا کند به ارائه توضیحاتی در خصوص برنامه ملی مدیریت سرطان و اهمیت تشخیص زودهنگام این بیماری پرداخت.

وی با بیان این که نرخ بروز سرطان در کشور که در حال حاضر کمتر از متوسط جهانی است، طی دو دهه آینده با تغییرات هرم جمعیتی و عوامل دیگر به دو برابر متوسط جهانی افزایش خواهد یافت اظهار داشت: سالانه پنج هزار میلیارد تومان در کشور صرف درمان سرطان می‌شود و هزینه‌های درمان سرطان برای 68 درصد خانواده‌ها، کمرشکن است که از این لحاظ از بسیاری کشورهای آسیایی هم آمار بالاتری داریم.

مطلق با اشاره به اجرای برنامه ملی مدیریت سرطان از چند سال پیش در خصوص اثربخشی مداخلات در بهبودی و بقای بیماران گفت: میزان بقای پنج ساله بیماران مبتلا به سرطان پستان و روده بزرگ در آمریکا به ترتیب 90 و 65 درصد و در ایران 71 و 42 درصد است که نشان از اثربخشی بالای مداخلات دارد. 

وی خاطرنشان کرد: براساس یک مطالعه جدید که در مجله پزشکی بریتانیا منتشر شده تاخیری سه ماهه در تشخیص و درمان بیشتر سرطان‌ها میزان مرگ و میر را حداقل به میزان سه درصد افزایش می‌دهد در واقع با سه ماه تعلل در تشخیص و درمان سرطان همه سودی که قرار است از شیمی درمانی کمکی نصیب‌مان شود را بر باد می‌دهیم. به عبارت دیگر فقط سه تا شش ماه تشخیص و درمان زودتر به اندازه همه سختی‌های درمان‌های کمکی ارزشمند است.

دکتر پورعابدی، معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی هم با اشاره به فعالیت‌های پژوهشکده سرطان معتمد که در زمینه ژن درمانی و ویروس درمانی پیشتاز است، اظهار داشت: پزشکی و سلامت از مهمترین حوزه‌های تحقیقات و فناوری در جهاد دانشگاهی است که به صورت عمیق و در مرز دانش از پژوهش تا بالین به آن پرداخته می‌شود. زمانی، ناباروری دومین علت اعزام بیماران به خارج و خروج ارز از کشور بود اما امروز بیش از 100 مرکز درمان ناباروری در کشور فعالند که در این بین، سهم 10 مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی از سیکل‌های درمان ناباروری در کشور حدود 50 درصد(11 هزار سیکل) است.

وی با بیان اینکه «پزشکی آینده» و «آینده پزشکی» نیز دائما در جهاد دانشگاهی رصد می‌شود گفت: زمانی کار روی سلول‌های بنیادی در کشور بلندپروازانه تلقی می‌شد اما پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی توانست در این زمینه به موفقیت برسد. یکی از علل توفیق جهاد دانشگاهی در تحقیقات زیست بوم نوآوری خاص جهاد دانشگاهی است که در آن مهندسان در کنار پزشکان یا متخصصان علوم انسانی در کنار محققان علوم شناختی کار می‌کنند.

پورعابدی افزود: جهاد دانشگاهی، فعالیت در حوزه‌های مسوولیت خود مثل تحقیقات و فناوری را وظیفه و ادای دین به جامعه می‌داند و صرف نظر از این که از لحاظ بودجه و ... از طرف دولت حمایت شود با دل و جان مسوولیت‌های خود را پیگیری می‌کند.

محسن پور، مشاور معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه هم با تقدیر از فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در حوزه پزشکی از پرداخت 36 درصد اعتبارات مربوط به جهاد دانشگاهی خبر داد و اظهار داشت: رییس سازمان برنامه و بودجه در سال 1401 بر تخصیص بودجه براساس میزان تحقق برنامه‌ها تاکید دارند و جهاد دانشگاهی از دستگاه‌هایی است که برنامه های خوبی دارد.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/260443/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

متلاشی شدن شبکه تولید و توزیع مواد مخدر صنعتی در ماهان

ذخیره 2 میلیون مترمکعب آب در بند خاکی فهرج

افشاگری بازیکن پیشین فولاد علیه این تیم

بارش باران در کرمان دو برابر سال گذشته بوده است

ببینید | تصاویر تلخ از کودکی که رودخانه پشترود در کرمان او را به همراه خود می‌برد

لحظه غرق شدن یک کودک در سیلاب رودخانه‌ای در بم + ویدئو | واکنش مردم برای نجات او را ببینید

جدیدترین تصویر از محمدرضا گلزار در آمریکا + عکس

اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد/ برداشت استخوان زانوی اهدا کننده عضو برای ترمیم به 3 بیمار

(عکس) هزینه 125 میلیون تومانی گلزار برای دیدن لبرون جیمز | گلزار در جایگاه VIP و پشت‌سر پادشاه NBA

ساخت بلوک‌های بتنی از شیشه‌های دورریز توسط استارتاپ ایرانی

جان دوباره تالاب جازموریان بعد 2 سال خشکسالی

تخصیص٢ هزار میلیارد ریال اعتباربرای بهسازی سطوح پروازی فرودگاه بم

پیگیری اجرانشدن طرح آسفالت جاده ارتباطی فاریاب مسجد آرپناه لالی+فیلم

کبد جوان 22 ساله کرمانی به یک بیمار در شیراز زندگی بخشید

پیگیری طرح نیمه تمام آسفالت جاده ارتباطی فاریاب مسجد آرپناه لالی+فیلم

اعزام ماشین آلات راهداری برای رفع خرابی های سیلاب در راور

تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری به کرمان آمد

اجرای نمایش عروسکی«استخوان ماهی جادویی» برای کودکان رفسنجانی

هشت تیم برتر جام حذفی را انتخاب کنید

سازمان ملل و مجامع بین‌المللی موجود، کارآمدی لازم برای دفاع از مظلوم را ندارند

فجر ساعت پخش زنده بازی مس کرمان و چادرملو اردکان‌ + پخش آنلاین

رسانه های انساندوست صدای رسای مظلومیت مردم فلسطین

سازمان ملل و مجامع بین‌المللی، کارآمدی لازم برای دفاع از مظلوم را ندارند

(ویدیو) آب‌گرفتگی پارکینگ و کارخانه مدیران خودرو در بم

گلوگاه‌های فساد را ببندید

لحظه غرق شدن یک کودک در سیلاب رودخانه‌ای در بم+ فیلم

جبهه ارزشی مطبوعات و رسانه در جنگ با رسانه های ملحد پیروز است

جریان گاز در مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی و کرمان پایدار است/ اعزام تیم‌های امداد برای خدمت‌رسانی

پورمحمدی: مس رفسنجان الگوی ادب و اخلاق در فوتبال ایران است

تالاب جازموریان جان دوباره گرفت

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

سبک بازی فجر را می‌پسندم/فرصتی برای اشتباه نداریم

جوان 22ساله کرمانی به یک بیمار زندگی تازه بخشید

شبکه تولید و توزیع مواد مخدر صنعتی در کرمان متلاشی شد

تصاویر تلخ از کودکی که رودخانه پشترود بم او را به همراه خود می‌برد!

امروز در برخی از مناطق کرمان باران می‌بارد

آب‌گرفتگی پارکینگ و کارخانه مدیران‌خودرو در بم

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

آشتی با سکوها، کنار نویدکیا هستیم (عکس)

هر بازی یک کار ویژه: واسعیِ آماده(عکس)

از راه اندازی شهرک تخصصی برای فرش بختیاری تا مشتریان پر‌ و پا قرص اروپایی

ورود سامانه بارشی جدید به کشور / دمای هوا در بیشتر مناطق افزایش می‌یابد

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز جمعه 7 اردیبهشت / بارش باران در محورهای مواصلاتی 3 استان

لزوم کنترل سرعت خودرو‌ها در بزرگراه خلیج فارس و آیت الله هاشمی رفسنجانی بم

مس رفسنجان با حذف پیکان راهی مرحله یک چهارم پایانی جام حذفی شد

فرودگاهی در ایران برای خواستگاری! + عکس

هواشناسی ایران/ هشدار بارش‌های شدید در 5 استان