کدام ماهی قرمزها را نخریم؟
علمي
بزرگنمايي:
کرمان رصد- فیروزه زارع پور ضمن تبریک قرارگیری در آستانه سال نو بیان کرد: همه ساله
در آستانه سال نو بازار خرید ماهی قرمز رونق می گیرد و مردم این ماهی زینتی
را بر سر سفره های هفت سین خود می برند، که در این رابطه نکات بهداشتی
زیادی در مورد نحوه حفظ سلامت و نگهداری ماهی قرمز وجود دارد که بهتر است
رعایت شوند.
وی افزود: اگرچه بیماری های بسیار نادری می تواند از ماهی
قرمز به انسان سرایت پیدا کند، اما در برخورد و شرایط نگهداری آنها باید
دقت بسیاری داشته باشیم.
رئیس شبکه دامپزشکی نرماشیر تصریح کرد: ماهی
قرمز باید در محیط مناسبی از نظر اکسیژن و دما نگهداری شده و فضای کافی و
آب تمیز در اختیار داشته باشد، به همین دلیل خرید ماهی از فروشندگانی که
ماهی را به صورت متراکم و در محل و شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی نگهداری
میکنند، توصیه نمی شود.
وی در مورد خصوصیات ماهی قرمز سالم نیز
گفت: ماهی سالم، دارای ظاهر سالم و تحرک مناسب است و به صورت متعادل شنا می
کند، باله های آن کاملاً باز و سالم و سطح بدن آن، فاقد هرگونه لکه
های پنبه مانند است و پولک های ماهی سالم است و دارای ریختگی یا ساییدگی
نیستند. در ضمن ماهی نباید بی قرار بوده و چشم ها نباید به صورت
یکطرفه یا دوطرفه بیرون زده باشند. بنابراین ماهی هایی که دم یا باله آن
ها دارای خوردگی است بیمار بوده و احتمال انتقال بیماری قارچی توسط آن ها
وجود دارد.
زارع پور توصیه کرد: هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت
نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود، حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت
حمل و جابجائی ماهی از منزل استفاده شود، از خرید ماهیان بیمار و بیحال با
علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری
شود و با استفاده از آب تمیز و فاقد کلر، غذای مخصوص ماهی و ضدعفونیسازی
ظرف نگهداری ماهی با نمک طعام به حفظ سلامت ماهی قرمز خود کمک کرده و مانع
از بروز ابتلاء به بیماریهای مشترک شد.
وی اضافه کرد: در صورت عدم
امکان نگهداری صحیح از ماهی قرمز پس از برگزاری مراسم سال نو، آن را در
اماکن مجاز مشخص شده توسط محیط زیست رهاسازی نمایید و از رها سازی ماهی
قرمز در جوی ها، قنوات و رودخانه پرهیز شود زیرا ماهی قرمز غیر بومی بوده و
احتمال انتقال بیماری توسط آن ها به سایر آبزیان وجود دارد.
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/249353/