کرمان رصد

آخرين مطالب

دبیرکل انجمن های علمی دانشگاه آزاد استان کرمان تشریح کرد

راهکارهای ماندگاری پژوهشگران در کشور علمي

راهکارهای ماندگاری پژوهشگران در کشور
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا/کرمان دبیرکل انجمن های علمی دانشگاه آزاد استان کرمان معتقد است: اگر مقداری از کارهای پژوهشی حمایت کنیم و به پای درد و دل پژوهشگران بنشینیم از فرار مغزها تا حدی می توانیم جلوگیری کنیم ضمن آنکه نشاط علمی در کشور را افزایش داده ایم.

فربد رفیعی تبریزی در گفت و گو با ایسنا، با انتقاد از بها ندادن به انجمن های علمی و در ادامه با اشاره به مشکلات پژوهشگران گفت: با توجه به تحریم ایران، پژوهشگران ما در سایت های معتبر دنیا مثل مجله ISI نمی توانند مقالات خود را مستقیم چاپ کنند و باید با شخص ثانی در کشور دیگر، شریک شده و اسم ما که پژوهشگر اصلی آن مقاله هستیم، به عنوان نفر دوم مقاله نوشته شود.
وی، سوال، مرور پیشینه پژوهش، گردآوری اطلاعات، ساماندهی آماری، نتایج پژوهش را از جمله مراحل یک کار پژوهشی برشمرد و ادامه داد: متاسفانه دانشگاه های ما اصلا پژوهش محور نیستند، ضمن آنکه دانشجویان تمایلی به این کارها ندارند.
دبیرکل انجمن های علمی دانشگاه آزاد استان کرمان در پاسخ به این سوال که فرصت شغلی و بازار کار پژوهشگران چگونه است؟ به ایسنا گفت: در ایران و بسیاری از کشورهای جهان، تحقیق و پژوهش به عنوان یک شغل مجزا کمتر شناخته می شود درحالی که در کشورهای اروپایی و توسعه یافته پژوهشگران نه تنها مستقل کار می کنند و شغل برای آنها محسوب می شود بلکه اهمیت و ارزش بسیار بالایی از لحاظ شغلی، وجهه اجتماعی و درآمد نسبت به میانگین مشاغل دیگر در جامعه برخوردار هستند.
وی افزود: متاسفانه در ایران پژوهش و فعالیت های تحقیقاتی فقط در دانشگاه ها و آن هم بیشتر در دانشگاه های با بودجه های خاص و دانشگاه های دولتی خاص با حضور دانشجویان و اساتید انجام می شود و 99 درصد این پژوهش ها در راستای انجام پایان نامه مقاطع ارشد و دکتر است البته تعداد خیلی کمی از این تحقیقات به سفارش شرکت ها و سازمان ها صورت می گیرد.
رفیعی تبریزی با تاکید برآنکه ارتباط صنعت و دانشگاه محدود به انجام کارآموزی و پایان نامه است، تصریح کرد: فرصت بسیار بزرگی است که دانشجویان در قالب کارورزی، کارآموزی و تحقیق و پژوهش یک کار بزرگ با هزینه بسیار کم و با استفاده از امکانات بسیار در دسترس مانند بسیاری از کشورها انجام دهند.
وی افزود: متاسفانه صنایع و شرکت های ما، به دانشجویان اعتماد ندارند؛ همچنین دانشجویان و دانشگاه ها نیز میل و رغبت لازم را ندارند.
دبیر انجمن علمی مهندسی صنایع دانشگاه آزاد کرمان، تولید محصولات توسط انجمن های علمی را یک گام رو به جلو در راستای ارتباط صنعت و دانشگاه دانست و بیان کرد: فروشگاه محصولات دانش بنیان کار خوب انجمن های علمی است و از محصولات مربوط به بیماری کرونا در دو سال گذشته استقبال خوبی شده است.
وی با بیان این که شخصیت های مختلف می توانند در حوزه پژوهش کار کنند، اظهار کرد: پژوهشگر باید ریسک پذیر و مصمم باشد ضمن آنکه شکست ها او را ناامید نکند.
رفیعی تبریزی داشتن نگاه کنجکاوانه و موشکافانه را رمز موفقیت پژوهشگر دانست و بیان کرد: پژوهشگر باید ذهن پرسشگر داشته باشد.
وی با تبیین کارهای که انجمن های علمی در جهت رفع مشکلات جامعه می توانند انجام دهند، پرداخت و عنوان کرد: دانشگاه آزاد استان کرمان در حال حاضر 12 انجمن علمی در رشته های فنی، علوم پایه و علوم انسانی فعال دارد.
دبیرکل انجمن های علمی دانشگاه آزاد استان کرمان با اشاره به شیوع کرونا و غیرحضوری شدن کلاس های درس و فواید آن، اظهار کرد: دانشجویان در این دوران ترغیب شده و در دوره های که انجمن های علمی برگزار می کنند، شرکت می کنند.
وی از تفاوت فعالیت در انجمن های علمی با دیگر مجموعه های داوطلبانه سخن به میان آورد و گفت: تجربه انجمن علمی، افراد را در حوزه های تخصصی و علمی در رشته در حال تحصیلشان یا شغلشان کارآزموده می کند و در این صورت نسبت به هم دوران خودش چند گام جلوتر خواهد بود.
رفیعی تبریزی بیان کرد: متاسفانه استفاده از بودجه علمی انجمن ها بسیار سخت است و از مسئولین استانی خواستار همکاری لازم برای تسهیل کارهای انجمن های علمی هستیم و با کوچکترین اقدامات می توانند کار پژوهشگری را در استان ترویج دهند. متاسفانه چندین طرح سراغ دارم که به دلیل نبود حمایت مالی نیمه راه رها شده اند.
وی از تشکیل سرای نوآوری توسط معاونت فناوری دانشگاه آزاد در این دانشگاه خبر داد و عنوان کرد: متاسفانه از قشر پژوهشگر دانشجو حمایت لازم صورت نمی گیرد و بسیاری از طرح های دانشجویان در قالب مقاله به صورت سی دی به خارج از کشور، ارسال می کنند.
دبیرکل انجمن های علمی دانشگاه آزاد استان کرمان به ایسنا گفت: یکی از مهمترین دغدغه های دانشجوی پژوهشگر، خدمت سربازی است و اگر دانشجویی بخواهد سرباز فناوری در یک شرکت شود باید از هفت خوان رستم عبور کند. همچنین وام پنج میلیون تومانی(وام پژوهش از پنج میلیون تا سی میلیون تومان است) پژوهشی چه مشکلی را می تواند حل کند؟ اکثر پژوهشگران با هزینه مالی خود کار پژوهشی انجام می دهند.
رفیعی تبریزی افزود: گرفتن وام پژوهشی از دانشگاه ها بسیار سخت است و قانون تخفیف شهریه به دانشجویان پژوهشگر نیز فقط روی کاغذ است و تاکنون اعمال نشده است.
وی در ادامه تاکید کرد: افرادی در کشور وجود دارند که قصد رفتن از ایران ندارند ولی ما با نامهربانی های زیادی مواجه هستیم و حمایت ها در قالب یک لوح تقدیر خلاصه شده است.
دبیر انجمن علمی مهندسی صنایع دانشگاه آزاد کرمان گفت: شرکت های دانش بنیان بیشترین مشتری پژوهش های انجمن علمی مهندسی صنایع هستند اما صنایع بزرگ استان بیشتر نیازهای خود را از خارج وارد می کنند به طور مثال اکثر دانشجویان دانشکده صنایع دانشگاه آزاد زرند کارمند شرکت میدکو و فولاد زرند هستند و همه آنها می گویند که ما سرکار می رویم اما همه دانش ها را از خارج وارد می کنند.
وی اظهار کرد: یکسری شرکت های دانش بنیان با دانشگاه ها درحال کار کردن هستند و کمتر از 40 درصد از کارهای پژوهشی ما وارد صنعت می شود و مابقی پژوهش ها وارد فاز کتابخانه ای و مطالعه ای می شوند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/239717/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یورونیوز: پهپاد‌های مهاجم به اسرائیل تسلیحاتی ویرانگر و مخوف هستند

کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل

تلسکوپ فضایی هابل 34 ساله شد

ماجرای قتل دانشجوی دانشگاه دندانپزشکی رفسنجان

صفحه نخست روزنامه‌های امروز استان کرمان ـ چهار شنبه 5 اردیبهشت ماه

تعطیلی مدارس شهرستان زرند به علت باران

آغاز همایش ملی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور

پیش به سوی کیش ایمن‌تر/ استخدام آتش نشان آقا از میان کیشوندان

ماجرای تجاوز 4 پسر جوان به دو دختر نوجوان

ضارب دختران دانش‌ آموز در آمل دستگیر شد

یک خبر خوب و خوشحال‌ کننده برای سربازان

بارش باران با چاشنی رعدوبرق در کرمان

سرمقاله جوان/ در هوای مهاجرت 70 میلیون ایرانی!

سرمقاله اطلاعات/ اهمیت سفر رئیسی به پاکستان

سرمقاله آرمان ملّی/ مشروعیت مردمی قانون

صغیر اصفهانی، شاعری که اندیشه‌ای کبیر داشت

شاید موشک‌های آینده بدون سوخت کار ‌کنند!

جانباز سرافراز «علی طحان سفلی» به خیل همرزمان شهیدش پیوست

درخشش کاراته‌کاهای کرمانی با پنج مدال

آزادسازی اراضی دولتی به ارزش هزار و 200 میلیارد ریال در کرمان

دستگیری جاعلان مدراک در کرمان

عاملان جعل مدارک تحصیلی در کرمان دستگیر شدند

سرمقاله شرق/ چگونه عرف قانون را می‌بلعد

سرمقاله اعتماد/ در جست‌وجوی تقویت اعتماد و امید

سرمقاله ایران/ سفر به سریلانکا زیر سایه سیاست تعامل همه‌جانبه

سرمقاله جهان صنعت/ ضرورت جلب رضایت مردم

سرمقاله دنیای اقتصاد/ توصیه خیرخواهانه

ساعت هوشمندی که اختلال در ریتم قلب را زودتر از وقوع پیش‌بینی می‌کند

نشست ستاد استانی کنگره ملی شهدای غریب در گلستان برگزارشد

برنامه عملیاتی برای تسریع در امر خدمت رسانی بهتر به جامعه ایثارگری طراحی شده است

تزریق 207 میلیون مترمکعب آب به سفره زیر زمینی

سرمقاله کیهان/ ابعادی از ظهور قدرت ایران در عملیات «وعده صادق»

سرمقاله خراسان/ خطر دوقطبی شدن در موضوع تعطیلات

قوانین مصوب با اعتبارات بنیاد شهید همخوانی ندارد

دستگاه های جوجه کشی شرکت مکانیزاسیون در مسیر صادرات

رسیدگی به درخواست 41 متقاضی توسط سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی

بازی معوقه هفته 12 لیگ برتر هندبال؛ دیدار صدرنشین با خودروسازان

اجرای بسته تشویقی نوسازی بافت فرسوده شش شهرستان سیستان وبلوچستان

دیدار معاون مددکاری و مشارکت های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران با نماینده ولی فقیه و استاندار البرز

استان البرز شهدای بزرگی را تقدیم نظام کرده است

معاون سلامت و توانمندسازی اجتماعی  بنیاد شهید و امور ایثارگران با جمعی از جانباران قطع نخاعی دیدار کرد

دیدار مدیرکل اتباع کرمان با خانواده شهیدان آچکزهی

مرگ خاله بر اثر تیراندازی خواهرزاده پنج ساله

جنگ غزه با هدف از بین بردن بافت زندگی فلسطینی ها انجام می شود

نوسازی 25 هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور

جنایت در لواسان تهران به سبک سریال مشهور آمریکایی

آخرین تصمیم دولت درباره افزایش تعطیلی آخر هفته

بادمجان شکم‌پر را با این روش خوشمزه درست کنید

وضعیت تعطیلی مدارس فردا 5 اردیبهشت 1402 (بارش باران) / این شهرها تعطیل شدند

توسعه و نوسازی شهر بوشهر مستلزم نگاه ملی است