کرمان رصد

آخرين مطالب

چالش‌ فرسوده‌ها در سایه بلندمرتبه‌ها اجتماعي

چالش‌ فرسوده‌ها در سایه بلندمرتبه‌ها
  بزرگنمايي:

کرمان رصد -

کرمان رصد


همشهری آنلاین _ فاطمه عسگری نیا: این در حالی است که هر یک از این بافت‌های فرسوده و مدرن مشکلات خاص خود را به ساکنان منطقه تحمیل می‌کنند. ضمن اینکه به همان اندازه که شریان‌های بزرگراهی پایتخت را در دل خود جا داده است، تعداد کوچه‌پسکوچه‌های تنگ و باریک با ترافیک سنگین هم در آن کم نیست. درست است عمده مشکلات مردم این منطقه را مشکلات ترافیکی و فقدان پارکینگ در اغلب محله‌ها تشکیل می‌دهد اما سایه بافت فرسوده بر منطقه و کمبود زیرساخت‌های زندگی شهری هم همواره از گلایه‌هایی بوده که اگر رفع شود کیفیت زندگی مردم منطقه را افزایش خواهد داد.

کرمان رصد

معضل پارک و پارکینگ نیمه‌کاره در اختیاریه درمحله اختیاریه هم مانند همه محله‌های دیگر تهران معضل ترافیک و کمبود پارکینگ حسابی زندگی اهالی این محله را تحت‌الشعاع خود قرار داده و باعث شده تا همواره چالش‌های تازه‌ای را به علت این شرایط در محله تجربه کنند. «سیدمهدی سعیدی» شورایار محله اختیاریه که سال‌هاست برای حل این معضل به ساختمان شهرداری منطقه رفت‌وآمد می‌کند و طی رایزنی‌های مختلف و تشریح شرایط منطقه خواستار رفع این موضوع شده می‌گوید: «معضل ترافیک در محله ما قابل حل است. مشکل اینجاست که همتی برای حل این مشکل وجود ندارد.» مصداق سخنش هم وجود پارکینگ نیمه ساخته‌ای است که در محله وجود دارد: «این ساختمان قبلاً در تملک بخش خصوصی بود. اما مدتی است که دراختیار شهرداری قرار گرفته. از روزی که این پروژه نیمه‌تمام در اختیار شهرداری قرار گرفت بلاتکلیف ماند.

کرمان رصد

گرچه شهرداری منطقه اعلام می‌کند 2 طبقه این پروژه آماده بهره‌برداری است اما مردم جرأت استفاده از آن را ندارند و چشم‌انتظارند تا شهرداری با تکمیل پروژه و بهره‌برداری رسمی از آن زمینه بهره‌مندی مردم را فراهم کنند.»به اعتقاد او باقی مشکلات ترافیکی محله اختیاریه که امروز به یک چالش اساسی برای شهروندان ساکن در محله تبدیل شده با راهکارهای کارشناسی ساده قابل حل و کافی است برای حل این مشکلات کمی دغدغه باشد. سعیدی از مسدود شدن کوچه «مسعود» توسط برخی افراد صاحب نفوذ ابراز نارضایتی می‌کند و می‌گوید: «متأسفانه افرادی به خود اجازه می‌دهند ورودی و خروجی کوچه عمومی را برای خود شخصی کنند و با این محدودیت‌ها مردم محله را از حقوق شهروندی محروم کنند. موضوعی که به واسطه زندگی برخی از مسئولان در منطقه 3 به وفور دیده می‌شود و به‌رغم پیگیری‌های مردمی تا به حال برخوردی با این افراد نشده است.»

کرمان رصد

بافت فرسوده رختی زشت بر تن محله صدر محله صدر در منطقه 3 یکی از محله‌های قدیمی است. این محله یکی از نقاطی است که بافت فرسوده سازه‌های مسکونی آن امان مردم را بریده است. اما مشکلاتی که پیش رو اسناد ملکی املاک این محدوده وجود دارد دست و بال مردم و مسئولان را برای رفع این معضل بسته است. «روح‌الله‌کشانی» شورایار محله صدر سال‌هاست که همراه دوستان و هم‌محله‌ای‌های خود این معضل را پیگیری می‌کند. اما وجود موانعی تا به حال اجازه نداده که کار نوسازی محله پیش رود: «40 سال است مردم محله صدر به‌خصوص اهالی ساکن در خیابان کشانی و اطراف مسجد محله با مشکلات ناشی از بافت فرسوده دست و پنجه نرم می‌کنند. اهالی خواهان نوسازی بافت فرسوده هستند.
اما از آنجا که از سال 1391 اخذ سند ملکی برای مالکان این منطقه سخت شد متأسفانه امکان نوسازی بافت وجود ندارد و 120 نفر جمعیتی که ساکن این محدوده هستند با چالش‌های زندگی در بافت فرسوده دست و پنجه نرم می‌کنند.» به گفته کشانی محرومیت کوچه‌های محله از معبر و پیاده‌رو، مجزا، مشکلات زیادی را برای عابران پیاده در محله ایجاد کرده است. موضوعی که بارها از سوی اهالی و شورایاری پیگیری شده اما راه به جایی نبرده است: «اغلب مسائل و مشکلات شهری که اهالی محله صدر با آن مواجه هستند را می‌توان در قالب پروژه‌های کوچک مقیاس حل کرد؛ پروژه‌هایی که سال گذشته در جلسات متعدد کارشناسی تعریف و تأیید شده‌اند. حتی اعتبارات لازم برای اجرای آنها هم توسط شهرداری ناحیه جذب شد ولی روند اجرای کار مطلوب نبود. به‌طوری که به جرأت می‌توان گفت پروژه‌های کوچک مقیاس منطقه 3 در مقایسه با سایر مناطق پیشرفت فیزیکی قابل قبولی نداشته است.»

کرمان رصد

بیمارستان جواهری رابه مردم برگردانید یکی از مهم‌ترین خواسته‌های مردم محله زرگنده برگرداندن بیمارستان جواهری به چرخه خدمت است. این را «حمید حبیبی» عضو شورایاری محله می‌گوید و معتقد است که بیمارستان تخصصی و فوق‌تخصصی جواهری که سال‌ها به مردم منطقه 3 و مناطق همجوار خدمات ارزان‌قیمت عرضه می‌کرد همچنان از نیازهای اساسی و مهم‌محله زرگنده است و با تعطیلی آن مردم محله با چالش‌های بسیاری مواجه شده‌اند: «بیمارستان 110 تختخوابی جواهری یکی از بیمارستان‌های تخصصی و فوق‌تخصصی تهران بود که طی 50 سال گذشته خدمات بهداشتی و درمانی خوبی را در سایه حضور پزشکان متخصص و فوق‌تخصص فعال در آن به مردم ارائه می‌کرد. اما از سال 1395 که زمزمه‌های مرمت و بهسازی بیمارستان به گوش رسید تا امروز دیگر چیزی از بیمارستان در محله باقی نمانده است.
حتی تمام تجهیزات آن را شبانه به بیرون از محله منتقل کردند. حالا دسترسی اهالی به مراکز درمانی و بهداشتی بسیار ناچیز است.» به گفته حبیبی حالا 4 سالی از تعطیلی این مرکز درمانی می‌گذرد و به‌رغم پیگیری‌های صورت گرفته کسی پاسخگوی چرایی آن نیست: «قرار بود با توسعه زیرساخت‌های درمانی بیمارستان توسط دانشگاه علوم پزشکی مردم از امکانات درمانی به روزتر و پزشکان متخصص در رشته‌های مختلف در کنار ظرفیتی که قبلاً موجود بود استفاده کنند. اما هرچه گذشت از تعداد متخصصان و خدمات تخصصی بیمارستان کمتر شد تا کار به جایی رسید که به جز چند میز و صندلی چیز دیگری در بیمارستان نماند. با توجه به این وضعیت از اعضای شورای اسلامی شهر و مدیران شهری دعوت کردیم تا طی بازدید از بیمارستان از پیشرفت این وضعیت جلوگیری کنند اما متأسفانه گویا کار تمام شده بود و برای حرف مردم گوش شنوایی نبود.»

کرمان رصد

بافت فرسوده در ده‌ونک امان مردم را بریده محله ده‌ونک یکی از محله‌های قدیمی پایتخت است که به واسطه قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی نسبتاً مطلوب، کسی تا وارد آن نشود انتظار دیدن خیلی از مشکلات را ندارد؛ از بافت فرسوده تا مسائل و مشکلات اجتماعی که در گوشه و کنار این محله دیده می‌شود چه در شمال محله و چه در جنوب محله. به گفته «رضا ساسانی» از اهالی محله بافت فرسوده و وجود خانه‌های قدیمی حتی با تیرهای چوبی نخستین چیزی است که با ورود غریبه‌ها به محله توی ذوق آنها می‌زند. اهالی محله به ساخت‌وساز و نوسازی تمایل دارند. اما امکان این کار در بسیاری از املاک محله وجود ندارد. به همین دلیل در این محله شاهد بافت فرسوده هستیم: «اسناد املاک محله ده‌ونک مشکلی تاریخی این محله است و قدمت آن به دوران قاجار و پهلوی اول برمی‌گردد؛ زمانی که زمین‌های کشاورزی روستای ونک به مستوفی‌الممالک هبه شد و به نام او سند خورد.

کرمان رصد

کشاورزان منطقه وقتی از این ماجرا باخبر شدند برای اعتراض به سمت کاخ مرمر روانه شدند و تجمع کردند. شکایت کشاورزان ونک به نمایندگانشان و پیگیری این ماجرا به رأی دیوان منجر شد؛ رأیی که طبق آن کشاورزان صاحب اعیان مالک عرصه زمین‌های خود محسوب می‌شدند و دستور به برگرداندن زمین به این افراد صادر شد. بعد هم پای قانون اصلاحات ارضی به میان آمد. اما همچنان دست کشاورزان روستای ونک از سندهای شش دانگ ملکی خود کوتاه بود. با سند رسمی هم که مستوفی الممالک و دیگر اربابان منطقه در اختیار داشتند اسناد دستنویس این زمین‌های کشاورزی ارزش قانونی نداشت.» این‌طور که ساسانی می‌گوید با وجود داشتن رأی دیوان، کشاورزان قدیمی ونک نتوانستند سند زمین‌ها را به نام خود کنند. این ماجرا بعد از انقلاب اسلامی ادامه داشت و در نهایت سال 1370 با دستور مستقیم رئیس‌جمهور وقت قرار شد که طرح اصلاحات ارضی به‌صورت کامل در ونک اجرا شود. از طرفی هم کشاورزان رأی دیوان را برای بازپس گرفتن زمین‌های خود داشتند. از آن زمان تاکنون اگر هرکدام از این دو قانون اجرایی می‌شد مردم ونک به حقوق خود می‌رسیدند. مشکلی که سال‌هاست اهالی را برای داشتن محله‌ای زیبا چشم‌انتظار نگه داشته است.

کرمان رصد

آبگرفتگی، ارمغان باران برای دروسی‌ها کافی است باران ببارد تا آن وقت از گوشه و کنار معابر اصلی و فرعی منطقه 3 شاهد روان آب‌های بلاتکلیف در شیب‌های تند باشیم. «جعفر یزدانی» شورایار محله دروس شیب تند معابر و اختلاف سطح نهرهای آب را عامل مهم آبگرفتگی معابر این منطقه می‌داند: «تقاطع خیابان‌های جان‌نثاری و معظمی گودرزی در محدوده محله درب دوم یکی از همین نقاط دردسرساز برای ساکنان این محله است. با شروع بارندگی آبی که از جوی خیابان جان‌نثاری سرازیر می‌شود به دلیل اختلاف سطح جوی خیابان معظمی گودرزی از کانال خارج می‌شود و آب باران تمام معبر را فرا می‌گیرد.» به گفته او آبگرفتگی این معابر به‌ویژه در فصل سرما باعث یخ‌زدگی معابر اطراف و وقوع حادثه برای همسایه‌ها می‌شود.
لازم است هم ترازکردن این جوی‌ها در دستور کار قرار بگیرد: «درست است که در معابر شیب تند روان آب‌ها را به جریان می‌اندازد ولی در برخی محله‌ها نبود شیب مناسب، زمینه‌ساز آبگرفتگی و ایجاد مشکلات جدی برای همسایه‌ها می‌شود. هر سال با شروع بارش‌ها آبگرفتگی چهارراه قنات در محدوده محله دروس مشکلات بسیاری برای رهگذران و ساکنان آپارتمان‌های مسکونی اطراف چهارراه ایجاد می‌کند.» آبگرفتگی معضلی است که در تمامی خیابان‌ها و معابر محله دروس دیده می‌شود؛ از خیابان دولت در حد فاصل چهارراه قنات تا خیابان یارمحمدی: «هر سال شاهد آبگرفتگی شدید خیابان‌های اطراف چهارراه قنات هستیم. شدت آبگرفتگی به اندازه‌ای است که آب جاری در کف خیابان به زیرزمین آپارتمان‌های مسکونی اطراف نفوذ می‌کند. این مشکل در فصول پاییز و زمستان و همزمان با افزایش میزان بارش‌ها به پی ساختمان‌ها آسیب می‌زند. درخواست اهالی را به گوش مسئولان شهرداری رسانده‌ایم. امیدواریم شهرداری با حفر یک چاه جذبی یا اصلاح مسیر جوی آب از احتمال آسیب بیشتر به ساختمان‌های مسکونی و آبگرفتگی دردسرساز خیابان جلوگیری کند.»
کد خبر 639387 برچسب‌ها بافت‌ فرسوده منطقه 3 ترافیک - شهری همشهری محله

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/236814/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازتعریف وحدت ملی و پذیرش نقد، کلید پایداری و موفقیت آینده ایران است

کابوس ترامپ؛ جوان شیعه‌ای که در آستانه فتح نیویورک است

به رسم قدرشناسی؛ محمد کبیری از همراهان پویش همدلی کیش تقدیر کرد

تولید محتوای رسانه‌ای برای ارائه فرصت‌ها و جذب سرمایه گذاران در کرمان

بزرگداشت شهید وطن شهید عباس اسحاقی در جیرفت وبم

شور و شعور حسینی در پایتخت مقاومت

اندیشکده کارنگی مطرح کرد: نفوذ خطرناک نتانیاهو بر ترامپ

عصر ایران: آیا باید سلاح هسته ای بسازیم؟

ستاره نیویورکی دموکرات‌ها

توقف یا تاکتیک؛ آتش‌بس شکننده میان ایران و اسرائیل

قدیمی‌ترین سنگ‌های زمین با سن 4٫16 میلیارد سال در کانادا قرار دارند

چشم‌انداز 3200 مگاپیکسلی؛ 6 جرم پنهان در نخستین تصویر خیره‌کننده تلسکوپ ورا روبین

مطالعه جدید: فقط یک دوز روان‌گردان سیلوسایبین، افسردگی را تا سال‌ها تسکین می‌دهد

افزایش دما، کاهش غذا؛ گرمایش زمین تا سال 2100 یک وعده را از سفره بشر حذف می‌کند

کالاهای خوراکی در خردادماه چقدر گران شدند؟

پیش بینی بورس چهارشنبه 11 تیر 1404

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه چهارشنبه 11 تیر 1404

تعزیه خوانی در کرمان

نمرۀ قبولی به آرایش جنگی دولت

فرمانده بی‌هیاهو

حضور دولت پزشکیان یکی از دلایل اصلی شکل‌گیری انسجام درونی در کشور است

دیپلمات پیشین: بعید است حملات سنگین اسرائیل دوباره و به زودی رخ دهد

تشیع، مبنای مقاومت ایران

آقارشید، فرماندهِ فرماندهان‌

ایران سیاست «ابهام هسته‌ای» را آغاز می‌کند؟

نگران زندانیان؛ بررسی وضعیت زندان اوین

عملیات نجات بورس

آیین بزرگداشت شهدای اقتدار و امنیت در کیش برگزار شد

عدالت می‌تواند هم پای توسعه حرکت کند/ در شرایط کنونی موظفیم با جدیت مضاعف به امور مردم بپردازیم

67 درصد مدد جویان زندان در استان کرمان زیر دیپلم هستند/ توجه به آموزش و پرورش لازمه کاهش جرم، بزهکاری و آسیب های اجتماعی است

عکس/ حمله خرس به یک شهروند در جنوب کرمان

جریمه‌های تاخیر وام‌های بانک سپه بخشیده می‌شود

خبر خوش شورای عالی بورس برای سهامداران؛ بانک مرکزی وارد فرآیند حمایت از بازار سرمایه شد

چاره لیورپول برای خرید بزرگ؛ ستاره بفروش!

تقوی: به بردها مغرور نشویم

تقوی: سلام نظامی اعضای تیم ملی، خودجوش بود

ستاره ایران سیزدهمین مهاجم برتر لیگ ملت‌ها

معادلات سرگیجه‌آور؛ ایران این شکلی صعود می‌کند

بازگشت وریا غفوری به استقلال

سجاد افشاریان و احسان عبدی‌پور به تالار وحدت می‌روند

راز بقای ترامپ در سیاست آمریکا

سرمقاله سازندگی/ تقویت دیپلماسی عمومی

جایگزینی مناسب برای کودهای شیمیایی در مناطق اسیدی و کم‌فسفر

دستاورد دانشمند ایرانی برای تشخیص زودهنگام سرطان با نانوذرات و هوش مصنوعی

کاهش عوارض شیمی درمانی با نانودارورسان‌های هدف‌گیر سرطان

عکس روز ناسا از چشم اژدها

گوجه‌فرنگی‌هایی که معکوس تکامل یافته‌اند!

شاید آغاز بیماری پارکینسون از مغز نباشد!

اتباع غیرمجاز باید کشور را ترک کنند

ماندگاری هوای گرم در کرمان وشهداد گرم‌ترین نقطه ایران