کرمان رصد

آخرين مطالب

خوردن ریحان را فراموش نکنید علمي

خوردن ریحان را فراموش نکنید
  بزرگنمايي:

کرمان رصد -

کرمان رصد


به نقل از مدیکال‌ اکسپرس، یک مطالعه پیش بالینی توسط محققان دانشگاه فلوریدا جنوبی (USF Health) نشان می‌دهد فن‌کول، یک ترکیب طبیعی فراوان در برخی از گیاهان از جمله ریحان، می‌تواند از مغز در برابر آسیب شناسی بیماری آلزایمر محافظت کند. 
مطالعه جدیدی که در Frontiers in Aging Neuroscience منتشر شد، مکانیسم حسی مرتبط با میکروبیوم روده را کشف کرد که توضیح می‌دهد چگونه فن‌کل می‌تواند سمیت عصبی را در مغز آلزایمر کاهش دهد.
شواهد در حال ظهور نشان می‌دهد که اسید‌های چرب زنجیره کوتاه (SCFAs) متابولیت‌های تولید شده توسط باکتری‌های مفید روده و منبع اصلی تغذیه برای سلول‌های روده بزرگ به سلامت مغز کمک می‌کند. فراوانی SCFA‌ها اغلب در بیماران مسن با اختلال شناختی خفیف و بیماری آلزایمر، شایع‌ترین شکل زوال عقل همراه است؛ با این حال، چگونه این کاهش SCFA‌ها به پیشرفت بیماری آلزایمر کمک می‌کند، تا حد زیادی ناشناخته است.
SCFA‌های مشتق از روده که از طریق خون به مغز منتقل می‌شوند می‌توانند به گیرنده اسید چرب آزاد 2 (FFAR2) متصل شده و فعال شوند، یک مولکول سیگنال سلولی که بر روی سلول‌های مغز به نام نورون‌ها بیان می‌شود.
دکتر یداو، محقق اصلی گفت: مطالعه ما برای اولین بار کشف کرد که تحریک مکانیسم سنجش FFAR2 توسط این متابولیت‌های میکروبی (SCFAs) می‌تواند در محافظت از سلول‌های مغزی در برابر تجمع سمی پروتئین آمیلوئید بتا (Aβ) مرتبط با بیماری آلزایمر مفید باشد.
یکی از دو آسیب شناسی بارز بیماری آلزایمر، رسوبات سخت شده Aβ است که بین سلول‌های عصبی جمع شده و پلاک‌های پروتئینی آمیلوئید را در مغز تشکیل می‌دهند. مورد دیگر پیچیدگی‌های عصبی -فیبری پروتئین تاو در داخل سلول‌های مغزی است. این آسیب شناسی‌ها باعث از بین رفتن و مرگ نورون شده که در نهایت باعث شروع آلزایمر می‌شوند، یک بیماری عصبی تخریب کننده که با از دست دادن حافظه، مهارت‌های تفکر و سایر توانایی‌های شناختی مشخص می‌شود.
دکتر یداو و همکارانش به بررسی مکانیسم‌های مولکولی می‌پردازند تا توضیح دهند که چگونه برهم کنش بین میکروبیوم روده و مغز بر سلامت مغز و افت شناختی مرتبط با سن تاثیر می‌گذارد. در این مطالعه، دکتر یداو گفت، تیم تحقیقاتی برای کشف عملکرد قبلا ناشناخته FFAR2 در مغز تلاش کردند.
محققان در ابتدا نشان دادند که مهار گیرنده FFAR2 به تجمع غیرطبیعی پروتئین Aβ کمک می‌کند که باعث ایجاد سمیت عصبی مرتبط با بیماری آلزایمر می‌شود؛ سپس آن‌ها غربالگری مجازی وسیعی از بیش از 144000 ترکیب طبیعی را برای یافتن نامزد‌های احتمالی که می‌توانند همان اثر مفید SCFA‌های تولید شده در میکروبیوتا را در فعال سازی سیگنالینگ FFAR2 تقلید کنند، انجام دادند.
دکتر یداو تاکید کرد: شناسایی یک ترکیب طبیعی جایگزین SCFA برای هدف گیری بهینه گیرنده FFAR2 بر روی نورون‌ها مهم است، زیرا سلول‌های روده و سایر اندام‌ها بیشتر این متابولیت‌های میکروبی را قبل از رسیدن به مغز از طریق گردش خون مصرف می‌کنند.
تیم یداو 15 نامزد برتر مرکب را به قوی‌ترین انتخاب محدود کرد. فن‌کل، ترکیبی مشتق شده از گیاه که بوی معطر آن را به ریحان می‌دهد، برای تحریک سیگنال دهی آن به محل فعال FFAR بهترین اتصال را داشت.
آزمایش‌های بیشتر در کشت سلول‌های عصبی انسان و همچنین Caenorhabditis (C.) elegans (کرم) و مدل‌های موش بیماری آلزایمر نشان داد که فن‌کل با تحریک سیگنالینگ FFAR2، مکانیسم حس میکروبیوم، تجمع Aβ اضافی و مرگ سلول‌های عصبی را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. هنگامی که محققان با دقت بیشتری نحوه تعدیل فنوتول در سمیت عصبی ناشی از Aβ را مورد بررسی قرار دادند، دریافتند که این ترکیب باعث کاهش سلول‌های عصبی پیری می‌شود که به سلول‌های «زامبی» نیز معروف است، که معمولا در مغز‌های مبتلا به بیماری آلزایمر یافت می‌شود.
تکثیر سلول‌های زامبی متوقف شده و به آرامی می‌میرند. در همین حال، یداو گفت، آن‌ها در اندام‌های پیری تجمع کرده، یک محیط التهابی مخرب ایجاد می‌کنند و سیگنال‌های استرس یا مرگ را به سلول‌های سالم همسایه می‌فرستند که در نهایت به سلول‌های زامبی مضر تبدیل می‌شوند یا می‌میرند.
دکتر یداو در مورد این مطالعه پیش بالینی جالب توجه گفت: فن‌کل در واقع بر دو مکانیسم مربوط به پیری و پروتئولیز تآثیر می‌گذارد. این تشکیل سلول‌های عصبی نیمه مرده زامبی را کاهش و تجزیه (غیر عملکردی) Aβ را افزایش می‌دهد، بنابراین پروتئین آمیلوئید بسیار سریع‌تر از مغز پاک می‌شود.
قبل از شروع ریختن مقدار زیادی ریحان اضافی در سس اسپاگتی یا هر چیز دیگری که برای جلوگیری از زوال عقل مصرف می‌کنید، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
در بررسی فن‌کل به عنوان یک رویکرد احتمالی برای درمان یا جلوگیری از آسیب شناسی آلزایمر، تیم USF Health به چندین سوال پاسخ می‌دهد. دکتر یداو گفت: یکی از موارد مهم این است که آیا فن‌کل مصرف شده در ریحان بیشتر یا کمتر فعال (موثر) از جداسازی و تجویز ترکیب در قرص است؟ ما همچنین می‌خواهیم بدانیم که آیا دوز قوی ریحان یا فن‌کل راهی سریع‌تر برای ورود این ترکیب به مغز است./باشگاه خبرنگاران جوان

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/227973/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

دردسر تیک‌تاک

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

فیلم| جاری شدن رودخانه فصلی رفسنجان در پی بارش باران

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

تفاهم‌نامه فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در استان کرمان امضا شد

عملیات وعده صادق باعث افتخار مردم ایران و تاریخ ساز شد

یک هشتم نهایی جام حذفی| صعود مس رفسنجان در ضیافت پنالتی ها

دستورات رئیسی برای رفع مشکلات درمانی، آموزشی و بافت فرسوده در جنوب غرب تهران

پیکان‌سواری مس رفسنجان زیر باران/ صعود نارنجی‌پوشان به مرحله بعد جام‌حذفی

قدردانی فرماندار رفسنجان از عملکرد گروه جهادی شهدای صنعت مس سرچشمه

مس رفسنجان 1 (5)-(4) 1 پیکان؛ صعودی سخت اما شیرین، دم عنایتی گرم!

صعود مس رفسنجان در جام حذفی در ضیافت پنالتی‌ها

سیلاب ورودی شهر صفائیه رفسنجان مهار شد

مس رفسنجان 1 (5) - (4) 1 پیکان/ شاگردان نویدکیا راهی مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی شدند

مقدمات فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در کرمان

نقش موثر آموزش و پرورش در فرهنگ سازی برای جوانی جمعیت

صعود مس رفسنجان به جمع 8 تیم برتر جام حذفی با حذف پیکان

پیکر مادر شهید «حسن محمدی» به خاک سپرده شد

خلاصه بازی مس رفسنجان 1 (5) - پیکان 1 (4)

نجات روسیه با اقتصاد موازی

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی

اصفهان؛ میخی بر تابوت اسرائیل

جبهه پایداری معامله‌گر است

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

عزت نظام اسلامی مدیون ایثارگری‌های شهدا وخانواده‌های معظم آنان

نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است

هر میدانی که سپاه با پشتیبانی مردم به آن وارد شد منجر به پیروزی شد

تصاویر ورود سیلاب شدید به گلزار شهدای کرمان

جام حذفی فوتبال| دیدار مس و پیکان به وقت اضافه کشید

فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!

«اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!

شاهکار ایرانی در سریلانکا

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

غیبت ادامه‌دار عراقی‌ها در اردوی مس رفسنجان

کرمان همچنان زیر چتربارش‌های بهاری

غبار روبی گلزار شهیدای آران و بیدگل

مسدود شدن 9 حلقه چاه غیرمجاز در شهرستان رودبار

مسدود شدن راه ارتباطی 50 روستا در بم

تخریب 50 راه روستایی در گنبکی

سیلاب در ورودی شهر صفاییه رفسنجان مهار شد

سیلاب راه ارتباطی 6 روستای نرماشیر را مسدود کرد

«طوفان اقصی» کار این ژنرال اسرائیلی را ساخت

هشدار درباره آینده اقتصاد ایران

مهاجرت با ویزای جعلی